Aihe

Onko pakko palauttaa?

Anonyymi

Sain viallisen tuotteen tilalle uuden reklamaation perusteella palautusajan jo umpeuduttua. Onko viallinen tuote pakko palauttaa? Kyse on lasten lelusta, jossa ei tietenkään ole pakkausta tallella. Kiertoon laitettuna tuottaisi enemmän iloa jollekin muulle kuin se, että verkkokauppa maksaa postikulut ja heittää tuotteen roskiin. Onko siis pakko palauttaa se tuote?

4

<50

  Vastaukset

  • Yleensä on palautettava, olethan saanut jo tilalle uuden ja millä muuten todistat sen olevan edes viallinen?
   Minkälainenn vika siinä on, jos kerran voi vielä olla käyttöä?

   • No, lähettivät ihan pelkän viestini perusteella uuden. Ei siis enää tarvitse todistaa. Kyseessä on lelu, jossa yksi osa rikki, ei pilaa koko lelua. Roskiin varmaan heittävät siellä?


  • Jos vaikka kysyt myyjältä haluavatko lelun takaisin? Jos haluavat, se on nyt heidän omaisuuttaan etkä saa sitä pitää. Ei sulla ole mitään oikeutta pitää sekä alkuperäistä että uutta tuotetta.

  • Oleellisin tieto tarkalleen ottaen puuttuu vieläkin. Onko myyjä vaatinut palautusta?

   Jos myyjä vaatii virheellisen tuotteen palauttamista, tulee se palauttaa. Kyseessä oleva virheenkorjauksen muoto on virheettömän tuotteen toimittaminen virheellisen _tilalle_.

   Tällöin myyjän kuitenkin tulee maksaa/hyvittää palautuskulut.

   Mikäli myyjä ei vaadi virheelisen tuotteen palauttamista, vaan toimittaa virheettömän tuotteen ilman sitä, ei ostajalla ole mitään oma-aloitteista velvollisuutta virheellistä tuotetta palauttaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   47
   5521
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   49
   4337
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   240
   3061
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   47
   2132