Kaatuvat kopterit

Anonyymi

Kertokaa nyt asiaa tuntevat ovatko helikopterit vaarallisia. Oulussa hajosi kentälle hiljattain kopteri . Paikka oli täynnä lavoista lähteneitä kappaleita ja paikallisen kerhon hallin ovista oli sirpaleita mennyt läpi rikkoen molemmat sisällä olleet koneet. Onko tällainen yleistä ja voiko sellainen sattua missä vain? Onnettomuutta ei tutkita ja syy jääneen hämärän peittoon. Pitäisikö lääkärikopteritkin kieltää kun niistä voi olla suurikin vaara niiden laskeutuessa onnettomuuspaikalle jossa voi olla paljonkin ihmisiä. Onko riski suurempi tehdä uusia uhreja kuin pelastaa yksi?

7

<50

Vastaukset

  • Copterit on leijunnassa kiikkerä. Sitten jos vielä on unohtunut kitkat kiinni eli vähän sama kuin autossa olisi rattilukko päällä. Eipä siinä kukaan kuole mutta rahaa palaa. Ambulanssicopterit pelastaa yli sata ihmiselämää vuosittain....

  • Kysymys on useimmiten siitä että paikallaan leijuva kopteri itse aiheuttaa pyörteen joka sitten kaataa sen. Roottorin lavat painaa ilmavirtaa maata vasten, siitä se leviää kopterin alta sivuille ja kun olosuhteet on oikeanlaiset niin sama virtaus nousee vierestä ylöspäin ja taas takaisin roottorin lapojen kautta maahan. Näin kopteri sitten on itse aiheuttamansa pyörreilmiön keskiössä. Se on kaatanut monia koptereita maailmassa. Olisikohan youtubessa videota ko. ilmiöstä...?

  • Montako sivullista lääkörikopteri Suomessa tappanut? Ei ainuttakaan. Yhtä lailla auto on hengenvaarallinen jos se lähtee kuskilta näpeistä tai kuski saa sairaskohtauksen.

  • Kopteri kaatuu heleposti kun siinä ei oo kölii, niin ko purjevenees on. Ja sitte kun kuski istuu sivus eikä keskel ni se on epä tasa painos koko aika.

    Kyä mie tiijjän nää heli kopterijutskat.

  • Videoita, joissa kopteri kääntyy kyljelleen, löytyy youtubesta haulla helicopter dynamic rollover. En tosin tiedä, onko täsmälleen samasta asiasta kysymys.

  • Jos kaatuvan kopterin alle jää, niin saattaa tulla ahdasta ja voi jopa henkeä pakottaa. Vaarallista on ehdottomasti.

    • Siksipä niissä on turvavyöt , jottei kuski ja apukuski jää alle!


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.