Uroskoiran viettielämän hoito?

Anonyymi

Minulla on kiltti seurakoirauros. Nyt kun se on tulossa aikuisikään, se haluaa iltaisin ennen nukkumista nylkyttää ja luullakseni se sitten saa ejakulaation ja sitten vähitellen penis menee takaisin sisään ja koira saa nukahdettua. Tämä ei minua sinänsä häiritse enkä ole ajatellut kastroida koiraa. Miten koirien ”seksielämää” kannattaisi hoitaa niin että koiralla olisi hyvä olla ja se olisi hyväkäytöksinen? Ei tämä koira kuitenkaan koskaan pääse parittelemaan narttukoiran kanssa, kun ei ole hienoa sukua.

19

<50

  Vastaukset

  • Jos ei ole aietta käyttää urosta jalostukseen, kannattaa se viedä kastroitavaksi. Lue aiheesta niin huomaat, että koiralle itselleenkin se on hyvä vaihtoehto.

  • Olen lukenut mutta en ole päässyt selvyyteen olisiko se hyväksi vai pahaksi. Molempia mielipiteitä kuulee.

   • Nuo tuollaiset turhat paneskelut voi aiheuttaa erittäin kivuliaita tulehduksia, repeämiä yms. Kokemusta on! Paneskelut tulee helposti myös tapa, josta ei pääse välttämättä edes leikkaamalla eroon. Aina, kun ei käytetä jalostuksessa (hienoa, että pystyy sanomaan myös ei sillekin!), niin leikkaus kannattaa. Nartun leikkauksessa on enemmän riskejä, kokemusta siitäkin.

    Jos mietit onko pallien poistolla hyötyä tai pelkäät vaikka aika pieniä riskejä, kokeile ensin tietyn ajan kestävää hormonaalista hoitoa. En muista tarkemmin nyt tähän hätään sitä nimeltään, mutta vaikutusaika taisi tuolla kaoselilla olla puolesta vuodesta vuoteen. Kysy eläinlääkäriltä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nuo tuollaiset turhat paneskelut voi aiheuttaa erittäin kivuliaita tulehduksia, repeämiä yms. Kokemusta on! Paneskelut tulee helposti myös tapa, josta ei pääse välttämättä edes leikkaamalla eroon. Aina, kun ei käytetä jalostuksessa (hienoa, että pystyy sanomaan myös ei sillekin!), niin leikkaus kannattaa. Nartun leikkauksessa on enemmän riskejä, kokemusta siitäkin.

    Jos mietit onko pallien poistolla hyötyä tai pelkäät vaikka aika pieniä riskejä, kokeile ensin tietyn ajan kestävää hormonaalista hoitoa. En muista tarkemmin nyt tähän hätään sitä nimeltään, mutta vaikutusaika taisi tuolla kaoselilla olla puolesta vuodesta vuoteen. Kysy eläinlääkäriltä.

    Äkkiä.laskettuna, tiedän ainakin parikymmentä narttua, ja saman verran uroksia jotka on leikattuja.Yksi, mitteli uros tuppaa ns.merkkaamaan välillä, se leikattiin vanhempana.Muilla ei mitään ongelmaa, jotka vois laskea leikkauksesta johtuvaksi.Et nykypäivänä ne onnistuu tosi hyvin.Roduissa on eroa sisäsiisteyden suhteen muutenkin, ei leikkauksesta johtuen.


  • Koira alistaa nyökyttäen,myös nartut tekee niin.Jos koiralla on yliseksuaalisuutta, tai omistaja ohjaa sen nalleille yms.on tuloksena usein rauhaton ja koira jolla eturauhasongelmat.
   Johon auttaa kastratio myös.Jos koira on levoton juoksuisten narttujen vuoksi, eikä sitä käytetä jalostukseen, kastration myötä ongelma poistuu.Kastroitu uros on tottelevaisempi, eikä karkaile niin helpolla kun narttujen juoksut ei häiritse.
   Itse leikkuutan jalostukseen sopimattomat urokset.Keskittyvät paremmin koulutukseen, ja ovat luotettavampia.
   Eikä siis mikään ihme, että kaikki työkoirat, ja avustajakoirat on operoituja. Ne ovat paremmin hallittavissa, ja tottelevat paremmin, kun hormoonitoiminta ei häiritse.
   Omilla koirilla ei ole ollut lihomista, kun niille on aina tarjottu riittävästi tekemistä.Ruoka, ei silloin ole koiralle tärkeää, kun sen elämässä on muutakin josta pitää.

  • Meidän koira on ystävällinen ja mukava ja perheen lapsetkin tulevat sen kanssa juttuun. Koira ei pomota ihmisiä. On toisten koirienkin kanssa varovainen eikö räksytä tai pyri alistamaan. Tämän vuoksi tulee mieleen, että onko tämä koirien kastrastio osittain ihmisten vaivautuneisuudesta johtuvaa ja onko se aina tarpeen? Mitä koiran yliseksuaalisuus tarkkaan ottaen on? Jos itseä ei koiran iltanylkytykset vaivaa, niin onko siinä todella joku oikea ongelma vai onko se vain joidenkin mielestä yököttävää? Onko koirat niin oudosti jalostettuja, että nylkytys sairastuttaa? Luulisi että viettielämä on koirillekin myös ilo. Tämä meidän koira nukahtaa tyytyväisenä ”runkkailun” jälkeen. Kyselen kun on ensimmäinen koirani.

   • Miksi edes kysyt koko asiaa, kun ei vastaukset kelpaa ja olet nähtävästi päätöksen jo tehnyt? Sinulle on jo useampaan kertaan todettu KOIRAN HYVINVOINTIIN vaikuttavat syyt leikkauksen hyödystä. Tulehdukset, eturauhasvaivat, vanhemmiten uroskoirille tyypilliset syövät ja mahdolliset käytösongelmat (turhautuminen, merkkaaminen, jatkuva testista johtuva stressi).. kyllä näitä syitä riittää, miksi yliseksuaalisuutta ei kannata katsella.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miksi edes kysyt koko asiaa, kun ei vastaukset kelpaa ja olet nähtävästi päätöksen jo tehnyt? Sinulle on jo useampaan kertaan todettu KOIRAN HYVINVOINTIIN vaikuttavat syyt leikkauksen hyödystä. Tulehdukset, eturauhasvaivat, vanhemmiten uroskoirille tyypilliset syövät ja mahdolliset käytösongelmat (turhautuminen, merkkaaminen, jatkuva testista johtuva stressi).. kyllä näitä syitä riittää, miksi yliseksuaalisuutta ei kannata katsella.

    Leikattu 🐕 hautoo itsemurhaa ja tappaa kyllä jos vaan kykenee siihen. Kharma korjaa ja synnytys heinäsirkat itse seuraavassa elämässä.
    Tsemppiä päätöksiin


  • En ole tehnyt päätöstä, mutta suhtaudun kriittisesti kastroimiseen. Kuten tuossa ensimmäisessä viestissäni lukee, kysyn neuvoja uroskoiran hoitoon, jos sitä ei kastroi. En kysynyt kannattaako kastrastio. Olisin kiinnostunut kuulemaan sellaisten koiranomistajien ohjeita, joilla on leikkaamaton koira. Toivon tälle meidän koiralle ja sen perheelle onnellista elämää, eikä ainakaan vielä ole mitään ongelmia ja koira vaikuttaa onnelliselta. Esim Norjassa terveiden koirien leikkaus on kielletty, en ole mikään outo yksityisajattelija tässä silpomisen vastaisuudessan i.

  • Ensin piti miettiä, onko tämä joku vitsi, siis aloitus...
   Mutta jos ei, niin en nyt ymmärrä edes ajatusta mistään koiran seksielämän miettimisestä.
   Ihan yksinkertaisesti, jos koiran ei haluta tekevän jotain, niin se kielletään. Turha asioista tehdä niin vaikeita.
   Joko sitä kielletään sen lelun kanssa touhuaminen tai se otetaan pois. Ja ylipäätään kielletään noit touhut.
   Kuten täällä on sanottu jo, niin saattaa tulla ongelmia eturauhasen kanssa, jos koira useinkin touhuaa noita juttuja.

   Ps.Tosi huonoksi menneet nää sivut. Oli hankala vastata, kun ei näe samanaikaisesti aloitusta.

  • Mitä outoa on miettiä koiran viettielämää? Mietitäänhän muutenkin koiran hyvinvointia. Oikeaa ravintoa, mukavia harrastuksia ja sopivaa lepoa. Täytyy olla kai seksipelkoinen ihminen jos koiran nylkytys on niin kauhea asia ettei sitä edes saisi ajatella. Tulee vähän mieleen se kun entisinä aikoina lapsia kiellettiin itsesaastutuksesta ettei selkäranka pehmene. Koiran kastrointi voi muuttaa koiran luonnetta, myös huonompaa, että ei sitä turhaan kannata tehdä.

   • Sinulla on nyt vellit ja muussit sekaisin. Täysin yli menevä, selvästi häiritsevä koiran seksuaalinen käyttäytyminen EI ole hyvinvoivan koiran merkki. Se EI ole normaalia saati koirasta kivaa. Mutta eihän sinua koiran todellinen hyvinvointi saati tämä koko asia oikeasti kiinnostakaan. Epäilen koko juttua trolliksi.


   • Vieteistä puhutaan vietteinä. Ja koiran seksielämä ei ole mikään vietti, vaikka se olisi lainausmerkeissä. Eri asia, jos puhutaan vaan itse ongelmasta, eli koiran nylkytyksestä johonkin kohteeseen.

    Turha tosiaan on keskustella, jos itse ottaa sen linjan, että jos vastaukset ei miellytä, niin katsoo turhaksi keskustelun...
    Vastauksia olet kuitenkin saanut, ja vaihtoehtoja. Ja jos et kastroida halua, niin jäljelle jää se, mitä kirjoitin. Tosin sitähän et edes huomioinut...


  • Missä kohdassa olen sanonut että koiran käytös on häiritsevää tai ylivirittynyttä, olen päinvastoin sanonut että se on kiltti ja sopuisa otus, jonka kanssa kaikki tulevat toimeen. Turha kai täällä keskustella.

   • Aloituksessa olet kuvaillut ongelman oikein hyvin. Kuka tahansa normaalijärkinen ja koirista jotain tietävä osaa sanoa, että homma menee teillä yli ja pahasti. Tuo ei vain ole normaalia eikä koirallesi hyvästä fyysisesti taikka henkisesti. Ei vain ole, vaikka sinulle olisi miten hankalaa tahansa yrittää tämä nyt käsittää.


  • Eli tällä on se linja että vaikka koira on kiltti, terve ja hyvinvoiva ja sen käytös ei häiritse, niin ei kun puukolle? Erikoisia koiranystäviä.

   • Sinun linjasi sen sijaan on se, että
    a) koira on hyvinvoiva eikä käytöksessä ole mitään häiritsevää, vaikka ilmiselvästi on ja
    b) koira on muiden mielestä käsketty viemään "puukolle" heti just nyt välittömästi, vaikka muitakin ratkaisuja on tarjottu useita, jos vain lukutaito pelittäisi.
    Sinä se vasta erikoinen otus oletkin.


  • Minulla on ollut sekä kastroituja, että kastroimattomia koiria, mutta kaikki kissat ovat olleet kastroituja.

   Kastroimattomien kanssa ei ollut mitään ongelmia, sillä harvemmin ne kiimassa olevia narttuja edes tapasivat, eikä niiden libido muutenkaan ylikorostunut ollut. Ihan olivat normaaleja täysijärkisiä harrastuskoiria joiden kanssa pärjäsi myös muiden urosten seurassa ellei joku toinen alkanut haastamaan.

   Kastrointi tuli yhden kohdalla ajankohtaiseksi silloin kun muutimme maalle ja kylällä oli useampiakin narttukoiria. Omalla koiralla alkoi itku ja karkailut aina kun joku nartuista oli kiimassa, joten päädyimme kastraatioon. Koira lopetti karkailut, eikä mielenterveys ei enää järkkynyt tyttökoirien vuoksi. Koiran käytös ja olemus ei muuttunut, vaikka se siis kastroitiin jo muutaman vuoden ikäisenä.

   Toinen kastroiduista oli rescuekoira joka oli menettänyt kulkusensa jo kotimaassaan, Ärhäkkä, reipas ja suurikokoisen egon omaava pikkukoira se oli, joten sukukalleuksien menettäminen ei suinkaan ollut vähentänyt sen suuria luuloja itsestään. Kolmas koira kastroitiin siksi, että se on suurikokoinen työkoira jonka ei pidä olla libidonsa vallassa missään tilanteessa. Nykyisin myös kotikoirana ollessaan on hyvä, ettei koiralla ole suvunjatkamisviettiä, sillä jos se nartun perään lähtisi, sitä ei pitelisi mikään.

   Ystäväni kaksi harrastuskoira on kastroitu siksi, että sillä oli voimakasta aggressiota muita uroksia kohtaan. Kun koulutus ja kotikonstit eivät auttaneet, oli "puukon" paikka. Nyt kastroituna koiran menestys harrastuskentillä on parantunut kun ei enää tarvitse energiaa rähisemiseen käyttää.

  • Meillä myös ollut pitkän elämän aikana eri rotuisia koiria, yhteensä 11 urosta ja 4 narttua. Isommassa laumassa osa, osa kerrallaan yksin. Kaikki aktiivisia harrastus- ja käyttökoira.

   Näistä uroksista 3 oli leikattu juuri ylikorostuneen seksuaalivietin takia (jatkuvat tulehdukset sekä siittimessä että esinahassa, koska koirat nylkytti niin toisia koiria kuin jalkoja ja pehmoleluja, erittäin kivuliaita!) . Elivät 13-14-vuotiaiksi, leikattiin noin 4 vuotiaana. Luonteet eivät muuttuneet, vähän pehmemmäksi korkeintaan. Yhdellä hävisi tosin resurssiaggressio.

   3 leikkaamatonta urosta taasen piti lopettaa kiveskasvaimen, eturauhas- ja anaalivaivojen (perianaalifisteli, kivulias!) takia 6, 8 ja 10 vuoden iässä. Jokainen näistä ei-leikkaamattomista olisi selvinnyt ilman näitä vaivoja eläinlääkärin mukaan, jos olisivat olleet leikattuja!

   Nartuista 3 oli leikattu kohtutulehduksien takia, näistä 2 tuli pissaamisvaivoja ts. päästivät alleen ajoittain. Toinen näistä lopetettiin 10-vuotiaana, kun pissa tuli lopulta läpi. Luonteet muuttuivat hieman pehmeistä kovempaan plus lihoivat herkästi versus urokset, mutta toisaalta myös työskentelymotivaatio nousi.

   Eli näkisin uros koiran "puukon alle" viemisen oman kokemuksen mukaan huomattavasti parempana ja pieniriskisempänä vaihtoehtona, kuin pitää leikkaamattomana. Leikkaukselle on myös hormonaalinen vaihtoehto, jonka tueksi tosin kuuluu myös koulutus. Yliseksuaalisuus ei kuitenkaan ole normaalia ja riskitöntä. Juttelepa eläinlääkärin kanssa ajatuksistasi. Kyse ei ole mistään seksivastaisuudesta.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän

   rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen" https://www.seiska.f
   Maailman menoa
   193
   11411
  2. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   99
   2041
  3. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   215
   1763
  4. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   119
   1631
  5. Martina oli alle vuorokauden Vicin kanssa

   Eskon ja Martinan ig näkee, Vici tuli eilen illalla pitkästä aikaa Martinalle. Martina hyvä äiti laittoi aamulla videota, ovat ihan kaksin Vicin kanss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   79
   1516