Elatusmaksut, lapset vuoroviikoin

Anonyymi

Erottu noin 2 vuotta sitten avioliitosta, sovittiin heti alussa että lapset (5 ja 7v) vuoroviikoin ja elatusmaksuja ei tarvitse maksaa koska ei ole päivähoitokuluja tms ylimääräisiä menoja, vaatteita ja urheiluvälineitä ollaan ostettu molemmat.

Nyt pienen riidan jälkeen, ex oli ottanut yhteyttä oikeusaputoimistoon lasten elatusavun suhteen. Ja se laskelma mikä sieltä tuli on aivan järkyttävä.

Ex opiskelee, eli on tällä hetkellä opintotuen ja opintolainan varassa, plus satunnaista tuloa osa-aikatöistä (opintolainaa ei tuloksi lasketa mikä hämmästyttää suuresti), asuu uuden puolisonsa kanssa juuri ostamassaan omistusasunnossa ja hankkipa vielä uuden autonkin tänä kesänä.

Itse olen kokopäivätyössä, asun omistusasunnossa mistä ostin exän ulos eron jälkeen. Nettotulot n. 2100€/kk, hyvänä kuukautena saattaa olla 2500€ jos töissä hommat menee, putkeen eli saan ns. bonuksia. (lomarahat toki nostaa kumulatiivista kk palkkaa jonkin verran)

Lapset tosiaan vuoroviikoin, ainoat poikkeavat kulut normaalin elämisen lisäksi pojan kerhomaksu 140€/kk ja lasten vakuutukset, n. 500€/vuosi.

Olettaisi että lasten kulut poislukien poikkeavat menisi vuoroviikkoasumisessa suunnilleen puoliksi, mutta näinhän ei ole.

Oikeusavustajan laskelman mukaan lasten äidillä ei ole elatuskykyä laisinkaan, joten sen lisäksi että hän saa lapsilisät, tulisi minun maksaa elatusapua molemmista lapsista yhteensä 600€/kk.

600€/kk. Plus takautuvat elatusmaksut vuoden alusta tähän päivään.

Aivan järjetöntä näillä tuloilla. Olen yrittänyt neuvotella kohtuullisemmaksi tuota summaa, koska se on aivan mahdoton, olen kyllä valmis maksamaan elatuksesta, mutta joku raja.. Laskin että jos tuon verran menee elareihin sekä maksan asunnon ja auton (mikä on muuten välttämätön työn puolesta), jää käteen 280€/kk, tuosta vähennetään vielä esim sähkölasku, vakuutukset, työmatkat... Millä helvetillä sitä pitäisi itse elää ja ruokkia kaksi lasta joka toinen viikko?

Ulosottoonhan nuo elarit menee, enkä ymmärrä mitä hyötyä tästä kaikesta on lapsille. En haluaisi luopua tästä vuoroviikko systeemistä, haluan viettää aikaa lasteni kanssa, mutta alkaa näyttämään siltä että on pakko koska ei tässä lapsia enään ruokita tai vaateteta, saati osteta leluja tai huonekaluja.

Vituttaa ja ahdistaa. Enkä tiedä mitä tekis.

T: "Etä"-isä

12

2739

    Vastaukset

    • Anonyymi

      Hei,
      Ensinnäkin hankkiudu omasta autosta pikaisesti eroon,
      niin ettei se ole sinun omistuksessasi- esim. vanhempasi,
      kaverisi omistaa auton.

      En usko että tulee saamaan mitään elareita, koska ei voi
      ostaa itse autoa mikäli hänellä ei ole osaltaan itsellään mahdollisuutta huolehtia yhteisten lasten elatuksesta-

      myöskään asunnon hankinta tilanteessa, jossa opiskelee
      ja ei osaltaan pysty suoriutumaan omasta osuudestaan
      yhteisten lasten elatuksesta on hyvin arveluttavaa.

      Elatusvelvollinen saa vähentää suoraan elatuskyvystään
      - lainanhoitokulut lyhennyksineen- ja korkoineen,
      - sairaanhoitokulut,
      - yhtiövastikkeet/ asuinkulut vesimaksuineen- ja
      sähkömaksuineen ym. asuinkuluineen,
      - lapsen kerhomaksut,
      - lapsen sairaanhoitokulut,
      - lapsen asumismenot/ ruokakustannukset yms.
      asianajaja auttaa lisää..

      Suojaosuus jokapäiväiseen elämiseen kulujen, verojen,
      laskujen jälkeen on noin 500 euroa/ kk omaan elämiseen
      siis ruokaan, vaatekuluihin..

      tästä em. on minulla Varsinais-Suomen käräjäoikeuden
      päätös, joka tutkittu myös hovi- ja korkeimmassa oikeudessa.

      Voit myös nostaa omaa veroprosenttiasi esim. 31,5% joka
      menee vielä käräjillä läpi- tästäkin oikeuden tulkinta ja läpi meni-

      tee tämä veroprosenttisi muutos heti.

      Älä anna missään nimessä mitään tulotietoja ex:lle tai hänen asiamiehelle, sossulle/ lastenvalvojalle, lastensuojelulle, kelalle
      ym. tahoille.

      Eli ei siis mitään yhteyttä ex:ään ja/ tai kunnan sosiaalitoimeen, lastenvalvojaan/ lastensuojeluun.

      Älä myöskään vastaa mihinkään ex:n tai kunnan viesteihin ja/ tai yhteydenottoihin. Pidät ainoastaan kiinni vanhasta sopimuksesta.

      Kunnan sosiaalitoimi/ lastensuojelu, lastenvalvoja ei ole
      vanhempien yhteisiä lapsiaan koskevissa keskinäisissä- ja vapaaehtoisissa sopimusasioissa asianosainen- ja
      sopimusapuoli. Lapsen vanhemmat päättävät yksi yhteisten
      lastensa asiat. Lastenvalvojalle/ sosiaalitoimeen ei tule
      mennä ilman omaa asianajajaa.

      Ota heti yhteys asianajajaan, joka hoitaa asiat- ei missään tapauksessa oikeusaputoimistoon. Yksityinen asianajaja hakee sinulle oikeusapua valtion varoista samoin perustein kuin oikeusaputoimisto- oikeudenkäynti kulut menevät niin, että hävinnyt osapuoli maksaa osittain myös vastapuolen/ sinun
      kulusi.

      Suosittelen lämpimästi tähän perehtynyttä eli asianajotoimisto Kroneld@plathin, asianajaja LOTTA KRONELD-VIRTANEN,
      TURKU TAI ASIANAJAJA JUHA MANNER.

      • Anonyymi

        Hei, oma kokemus Lotta Kroneld-Virtasesta jouduin valittamaan hänen työstä asianajaja liittoa myöten, yhtään neuvoa en saanut ja lopulta kun kaikki oikeudet oli lapsiin viety hän heitti vielä pari keljuilua minusta ennen pääkäsittelyyn menoa mm kuka halua enää iässäni lapsia ? en voi saamani kokemuksen perusteella suositella kenellekkään kuka haluaa oikeutta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei, oma kokemus Lotta Kroneld-Virtasesta jouduin valittamaan hänen työstä asianajaja liittoa myöten, yhtään neuvoa en saanut ja lopulta kun kaikki oikeudet oli lapsiin viety hän heitti vielä pari keljuilua minusta ennen pääkäsittelyyn menoa mm kuka halua enää iässäni lapsia ? en voi saamani kokemuksen perusteella suositella kenellekkään kuka haluaa oikeutta

        Älä jauha pelkkää paskaa-


    • Joku tossa yhtälössä ei nyt ihan täsmää. Exälläsi on ilmeisen tehokas lakimies, joten etsi itsellesi vastaava.

      Vuoroviikkoasumisessa on pitää mun mielestäni olla niin, ettei kumpikaan mitään ihmeellisempiä elareita maksa. Molemmilla on kuitenkin kutakuinkin yhtä suuret kulut lapsesta. Tietysti jos toinen on huomattavasti isompituloisempi ku toinen, niin raha-apu pitää tietenkin toimia.

      Tilanne on kuitenkin vähän vaikea, ku jos sun nyt pitää kamalia maksuja maksella, niin eihän sulla ole varaa tarjota edes lapselle ruokaa. Se nyt ei ainakaan ole lapsen kannalta hyvä asia. Eikä myöskään huonosti voiva isä.

      Vaikeaksi ton jutun tekee myös se, ettei vuoroviikkohuoltajuudessa kannattaisi liikaa riidellä asioista. En kyllä nyt osaa ihan mitään patenttiratkaisua sulle antaa. Enkä vain hyvä lakimies (tai nainen).

    • Anonyymi

      Tässä on monta päivää välissä ja toivottavasti olet saanut asiat rullaamaan jo. Mutta anna asian mennä vaikka käräjille asti. Niin saatte todelliset laskelmat elatuksen tarpeesta ja elatuskyvystä.
      Esim, jos uusi puoliso maksaa koko kämpän, ei elättäjällä mene kummallakaan latiakaan lasten asunnon kuluihin.
      Lisäksi luonaolopäivät, kuten tässä puolet ja puolet vaikuttaa laskentaan.

      Älä allekirjoita, hanki lakimies vaikka sieltä oikeuaputoimistosta jos sinulla ei ole vakuutuksessa oikeusturva vakuukusta. Ja lasketa todelliset kulut käräjillä ja ennenkaikkea ehdota sovittelua, niin saat valttikortin jolla asian käsittely nopeutuu ja on halvemmalla hoidettavissa.
      Jos sovittelussa ei synny sopua, asia hoidetaan käräjillä.
      Yks juttu, jos teidän vuoroviikkoasuminen toimii, älä luovu siitä. Mun lapset tarvitsee isäänsä, niin sinunkin lapset.

    • Anonyymi

      Miten opiskelija voi ostaa asunnon, minäkin opiskelen ja käyn hiukan töissä, mutta ei minulla missään nimessä ole varaa ostaa asuntoa, en saa edes lainaa näillä varoilla. Ja tuloilla.

      • Anonyymi

        Lisään vielä, että autoonkaan ei ole varaa.


      • Anonyymi

        Miksi kopioit samaa viestiäsi ja aiheutat, että palstan valvojaa sulkee keskustelut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi kopioit samaa viestiäsi ja aiheutat, että palstan valvojaa sulkee keskustelut?

        Sulkee/ poistaa kommentoinnin- koska julkaistaan henkilötietoja ja loukkaavaa sisältöä oikeudetta ja syyllistytään siten rikolliseen menettelyyn. Etkö ymmärrä tästä syystä palstan valvoja myös poistaa kommenttinne ja sulkee ketjuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sulkee/ poistaa kommentoinnin- koska julkaistaan henkilötietoja ja loukkaavaa sisältöä oikeudetta ja syyllistytään siten rikolliseen menettelyyn. Etkö ymmärrä tästä syystä palstan valvoja myös poistaa kommenttinne ja sulkee ketjuja.

        Ihmisten nimet ovat julkista tietoa ja ihmisille puhuminen heidän nimiään käyttämällä tai heidän nimeään kysymällä on aivan normaali ja laillinen tapa keskustella ja ei siksi loukkaa palstan sääntöjä. Jos oman nimen käyttäminen olisi laitonta, niin tällöin ihmiset eivät voisi kommentoida omalla nimellään asiallisesti millä tahansa julkisella foorumilla. Tälläkin foorumilla voi laittaa allekirjoituksena oman nimensä ja puhua omista asioistaan aivan niinkuin millä muullakin foorumilla ja mikäön laki ei kiellä keskustelemasta samoista asioista eri foorumeilla. Siksi sellainen ei loukkaa kenenkään yksityisyyttä. Palstan valvoja sulkee keskustelut, koska massapostittaminen on palstan sääntöjen vastaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmisten nimet ovat julkista tietoa ja ihmisille puhuminen heidän nimiään käyttämällä tai heidän nimeään kysymällä on aivan normaali ja laillinen tapa keskustella ja ei siksi loukkaa palstan sääntöjä. Jos oman nimen käyttäminen olisi laitonta, niin tällöin ihmiset eivät voisi kommentoida omalla nimellään asiallisesti millä tahansa julkisella foorumilla. Tälläkin foorumilla voi laittaa allekirjoituksena oman nimensä ja puhua omista asioistaan aivan niinkuin millä muullakin foorumilla ja mikäön laki ei kiellä keskustelemasta samoista asioista eri foorumeilla. Siksi sellainen ei loukkaa kenenkään yksityisyyttä. Palstan valvoja sulkee keskustelut, koska massapostittaminen on palstan sääntöjen vastaista.

        Nimi- ja yhteys tiedot?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimi- ja yhteys tiedot?

        Kutsu minua nimellä Ishmael.


    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe