Elatusmaksut, lapset vuoroviikoin

Anonyymi

Erottu noin 2 vuotta sitten avioliitosta, sovittiin heti alussa että lapset (5 ja 7v) vuoroviikoin ja elatusmaksuja ei tarvitse maksaa koska ei ole päivähoitokuluja tms ylimääräisiä menoja, vaatteita ja urheiluvälineitä ollaan ostettu molemmat.

Nyt pienen riidan jälkeen, ex oli ottanut yhteyttä oikeusaputoimistoon lasten elatusavun suhteen. Ja se laskelma mikä sieltä tuli on aivan järkyttävä.

Ex opiskelee, eli on tällä hetkellä opintotuen ja opintolainan varassa, plus satunnaista tuloa osa-aikatöistä (opintolainaa ei tuloksi lasketa mikä hämmästyttää suuresti), asuu uuden puolisonsa kanssa juuri ostamassaan omistusasunnossa ja hankkipa vielä uuden autonkin tänä kesänä.

Itse olen kokopäivätyössä, asun omistusasunnossa mistä ostin exän ulos eron jälkeen. Nettotulot n. 2100€/kk, hyvänä kuukautena saattaa olla 2500€ jos töissä hommat menee, putkeen eli saan ns. bonuksia. (lomarahat toki nostaa kumulatiivista kk palkkaa jonkin verran)

Lapset tosiaan vuoroviikoin, ainoat poikkeavat kulut normaalin elämisen lisäksi pojan kerhomaksu 140€/kk ja lasten vakuutukset, n. 500€/vuosi.

Olettaisi että lasten kulut poislukien poikkeavat menisi vuoroviikkoasumisessa suunnilleen puoliksi, mutta näinhän ei ole.

Oikeusavustajan laskelman mukaan lasten äidillä ei ole elatuskykyä laisinkaan, joten sen lisäksi että hän saa lapsilisät, tulisi minun maksaa elatusapua molemmista lapsista yhteensä 600€/kk.

600€/kk. Plus takautuvat elatusmaksut vuoden alusta tähän päivään.

Aivan järjetöntä näillä tuloilla. Olen yrittänyt neuvotella kohtuullisemmaksi tuota summaa, koska se on aivan mahdoton, olen kyllä valmis maksamaan elatuksesta, mutta joku raja.. Laskin että jos tuon verran menee elareihin sekä maksan asunnon ja auton (mikä on muuten välttämätön työn puolesta), jää käteen 280€/kk, tuosta vähennetään vielä esim sähkölasku, vakuutukset, työmatkat... Millä helvetillä sitä pitäisi itse elää ja ruokkia kaksi lasta joka toinen viikko?

Ulosottoonhan nuo elarit menee, enkä ymmärrä mitä hyötyä tästä kaikesta on lapsille. En haluaisi luopua tästä vuoroviikko systeemistä, haluan viettää aikaa lasteni kanssa, mutta alkaa näyttämään siltä että on pakko koska ei tässä lapsia enään ruokita tai vaateteta, saati osteta leluja tai huonekaluja.

Vituttaa ja ahdistaa. Enkä tiedä mitä tekis.

T: "Etä"-isä

12

1390

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hei,
   Ensinnäkin hankkiudu omasta autosta pikaisesti eroon,
   niin ettei se ole sinun omistuksessasi- esim. vanhempasi,
   kaverisi omistaa auton.

   En usko että tulee saamaan mitään elareita, koska ei voi
   ostaa itse autoa mikäli hänellä ei ole osaltaan itsellään mahdollisuutta huolehtia yhteisten lasten elatuksesta-

   myöskään asunnon hankinta tilanteessa, jossa opiskelee
   ja ei osaltaan pysty suoriutumaan omasta osuudestaan
   yhteisten lasten elatuksesta on hyvin arveluttavaa.

   Elatusvelvollinen saa vähentää suoraan elatuskyvystään
   - lainanhoitokulut lyhennyksineen- ja korkoineen,
   - sairaanhoitokulut,
   - yhtiövastikkeet/ asuinkulut vesimaksuineen- ja
   sähkömaksuineen ym. asuinkuluineen,
   - lapsen kerhomaksut,
   - lapsen sairaanhoitokulut,
   - lapsen asumismenot/ ruokakustannukset yms.
   asianajaja auttaa lisää..

   Suojaosuus jokapäiväiseen elämiseen kulujen, verojen,
   laskujen jälkeen on noin 500 euroa/ kk omaan elämiseen
   siis ruokaan, vaatekuluihin..

   tästä em. on minulla Varsinais-Suomen käräjäoikeuden
   päätös, joka tutkittu myös hovi- ja korkeimmassa oikeudessa.

   Voit myös nostaa omaa veroprosenttiasi esim. 31,5% joka
   menee vielä käräjillä läpi- tästäkin oikeuden tulkinta ja läpi meni-

   tee tämä veroprosenttisi muutos heti.

   Älä anna missään nimessä mitään tulotietoja ex:lle tai hänen asiamiehelle, sossulle/ lastenvalvojalle, lastensuojelulle, kelalle
   ym. tahoille.

   Eli ei siis mitään yhteyttä ex:ään ja/ tai kunnan sosiaalitoimeen, lastenvalvojaan/ lastensuojeluun.

   Älä myöskään vastaa mihinkään ex:n tai kunnan viesteihin ja/ tai yhteydenottoihin. Pidät ainoastaan kiinni vanhasta sopimuksesta.

   Kunnan sosiaalitoimi/ lastensuojelu, lastenvalvoja ei ole
   vanhempien yhteisiä lapsiaan koskevissa keskinäisissä- ja vapaaehtoisissa sopimusasioissa asianosainen- ja
   sopimusapuoli. Lapsen vanhemmat päättävät yksi yhteisten
   lastensa asiat. Lastenvalvojalle/ sosiaalitoimeen ei tule
   mennä ilman omaa asianajajaa.

   Ota heti yhteys asianajajaan, joka hoitaa asiat- ei missään tapauksessa oikeusaputoimistoon. Yksityinen asianajaja hakee sinulle oikeusapua valtion varoista samoin perustein kuin oikeusaputoimisto- oikeudenkäynti kulut menevät niin, että hävinnyt osapuoli maksaa osittain myös vastapuolen/ sinun
   kulusi.

   Suosittelen lämpimästi tähän perehtynyttä eli asianajotoimisto Kroneld@plathin, asianajaja LOTTA KRONELD-VIRTANEN,
   TURKU TAI ASIANAJAJA JUHA MANNER.

   • Anonyymi

    Hei, oma kokemus Lotta Kroneld-Virtasesta jouduin valittamaan hänen työstä asianajaja liittoa myöten, yhtään neuvoa en saanut ja lopulta kun kaikki oikeudet oli lapsiin viety hän heitti vielä pari keljuilua minusta ennen pääkäsittelyyn menoa mm kuka halua enää iässäni lapsia ? en voi saamani kokemuksen perusteella suositella kenellekkään kuka haluaa oikeutta


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hei, oma kokemus Lotta Kroneld-Virtasesta jouduin valittamaan hänen työstä asianajaja liittoa myöten, yhtään neuvoa en saanut ja lopulta kun kaikki oikeudet oli lapsiin viety hän heitti vielä pari keljuilua minusta ennen pääkäsittelyyn menoa mm kuka halua enää iässäni lapsia ? en voi saamani kokemuksen perusteella suositella kenellekkään kuka haluaa oikeutta

    Älä jauha pelkkää paskaa-


  • Joku tossa yhtälössä ei nyt ihan täsmää. Exälläsi on ilmeisen tehokas lakimies, joten etsi itsellesi vastaava.

   Vuoroviikkoasumisessa on pitää mun mielestäni olla niin, ettei kumpikaan mitään ihmeellisempiä elareita maksa. Molemmilla on kuitenkin kutakuinkin yhtä suuret kulut lapsesta. Tietysti jos toinen on huomattavasti isompituloisempi ku toinen, niin raha-apu pitää tietenkin toimia.

   Tilanne on kuitenkin vähän vaikea, ku jos sun nyt pitää kamalia maksuja maksella, niin eihän sulla ole varaa tarjota edes lapselle ruokaa. Se nyt ei ainakaan ole lapsen kannalta hyvä asia. Eikä myöskään huonosti voiva isä.

   Vaikeaksi ton jutun tekee myös se, ettei vuoroviikkohuoltajuudessa kannattaisi liikaa riidellä asioista. En kyllä nyt osaa ihan mitään patenttiratkaisua sulle antaa. Enkä vain hyvä lakimies (tai nainen).

  • Anonyymi

   Tässä on monta päivää välissä ja toivottavasti olet saanut asiat rullaamaan jo. Mutta anna asian mennä vaikka käräjille asti. Niin saatte todelliset laskelmat elatuksen tarpeesta ja elatuskyvystä.
   Esim, jos uusi puoliso maksaa koko kämpän, ei elättäjällä mene kummallakaan latiakaan lasten asunnon kuluihin.
   Lisäksi luonaolopäivät, kuten tässä puolet ja puolet vaikuttaa laskentaan.

   Älä allekirjoita, hanki lakimies vaikka sieltä oikeuaputoimistosta jos sinulla ei ole vakuutuksessa oikeusturva vakuukusta. Ja lasketa todelliset kulut käräjillä ja ennenkaikkea ehdota sovittelua, niin saat valttikortin jolla asian käsittely nopeutuu ja on halvemmalla hoidettavissa.
   Jos sovittelussa ei synny sopua, asia hoidetaan käräjillä.
   Yks juttu, jos teidän vuoroviikkoasuminen toimii, älä luovu siitä. Mun lapset tarvitsee isäänsä, niin sinunkin lapset.

  • Anonyymi

   Miten opiskelija voi ostaa asunnon, minäkin opiskelen ja käyn hiukan töissä, mutta ei minulla missään nimessä ole varaa ostaa asuntoa, en saa edes lainaa näillä varoilla. Ja tuloilla.

   • Anonyymi

    Lisään vielä, että autoonkaan ei ole varaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Miksi kopioit samaa viestiäsi ja aiheutat, että palstan valvojaa sulkee keskustelut?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi kopioit samaa viestiäsi ja aiheutat, että palstan valvojaa sulkee keskustelut?

    Sulkee/ poistaa kommentoinnin- koska julkaistaan henkilötietoja ja loukkaavaa sisältöä oikeudetta ja syyllistytään siten rikolliseen menettelyyn. Etkö ymmärrä tästä syystä palstan valvoja myös poistaa kommenttinne ja sulkee ketjuja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sulkee/ poistaa kommentoinnin- koska julkaistaan henkilötietoja ja loukkaavaa sisältöä oikeudetta ja syyllistytään siten rikolliseen menettelyyn. Etkö ymmärrä tästä syystä palstan valvoja myös poistaa kommenttinne ja sulkee ketjuja.

    Ihmisten nimet ovat julkista tietoa ja ihmisille puhuminen heidän nimiään käyttämällä tai heidän nimeään kysymällä on aivan normaali ja laillinen tapa keskustella ja ei siksi loukkaa palstan sääntöjä. Jos oman nimen käyttäminen olisi laitonta, niin tällöin ihmiset eivät voisi kommentoida omalla nimellään asiallisesti millä tahansa julkisella foorumilla. Tälläkin foorumilla voi laittaa allekirjoituksena oman nimensä ja puhua omista asioistaan aivan niinkuin millä muullakin foorumilla ja mikäön laki ei kiellä keskustelemasta samoista asioista eri foorumeilla. Siksi sellainen ei loukkaa kenenkään yksityisyyttä. Palstan valvoja sulkee keskustelut, koska massapostittaminen on palstan sääntöjen vastaista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ihmisten nimet ovat julkista tietoa ja ihmisille puhuminen heidän nimiään käyttämällä tai heidän nimeään kysymällä on aivan normaali ja laillinen tapa keskustella ja ei siksi loukkaa palstan sääntöjä. Jos oman nimen käyttäminen olisi laitonta, niin tällöin ihmiset eivät voisi kommentoida omalla nimellään asiallisesti millä tahansa julkisella foorumilla. Tälläkin foorumilla voi laittaa allekirjoituksena oman nimensä ja puhua omista asioistaan aivan niinkuin millä muullakin foorumilla ja mikäön laki ei kiellä keskustelemasta samoista asioista eri foorumeilla. Siksi sellainen ei loukkaa kenenkään yksityisyyttä. Palstan valvoja sulkee keskustelut, koska massapostittaminen on palstan sääntöjen vastaista.

    Nimi- ja yhteys tiedot?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nimi- ja yhteys tiedot?

    Kutsu minua nimellä Ishmael.


  Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   681
   5897
  2. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   731
   5729
  3. Mihin aikaan tulee Marinin eroilmoitus huomenna?

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cc979c9c-c331-42f5-afe6-d30bdb869e3a Yksityiset pikku bileet, taustalla kuuluu: v*ttu tästä tulee hyvä olo. Jau
   Maailman menoa
   305
   3784
  4. Sanna Marin juhlii humalassa haarat levällään

   Kuvat tulivat vihdoin julki. Melkoinen pienen lapsen äiti.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   347
   3388
  5. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   303
   2789
  6. "Bile-Sanna" lempinimen saanut Sanna Marin selittelee: "Tiesin kyllä, että minua kuvataan, mutta..."

   Bile-Sannan bailuvideo on saanut pääministerin myrskyn silmään. Mitä mieltä olet, pitäisikö pääministerin saada olla ihan tavallinen ihminen ja juhlij
   Maailman menoa
   357
   2527
  7. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   235
   1916
  8. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   207
   1615
  9. Mulla on ikävä sua

   Se on paisunut ihan valtavaksi ja täyttää mun koko pään. Naiselle
   Ikävä
   64
   1484
  Aihe