Facebookissa on paluumuuttajien ryhmiä

Anonyymi

Facebookissa on monia suomenkielisiä ryhmiä, joissa keskustellaan paluumuutosta Suomeen. Moni ryhmiin kuuluva on jo Suomeen muuttanut, osa kyselee apua edessä olevaan muuttoonsa ja jotkut vasta pohtivat mahdollista muuttoa. Koska ryhmissä keskustellaan pääosin omilla nimillä, keskustelu on asiallista ja yksityiskohtaista. Ihmiset siis pystyvät puhumaan konkreettisesti muuttofirmoista firmojen nimet mainiten, byrokratiasta yksityiskohtia myöden, tietyn paikkakunnan kouluista jne. Ryhmissä myös jaetaan työpaikkailmoituksia, kielikurssisuosituksia puolisoille ja muuta monia paluumuuttajia kiinnostavia tietoja. Kannattaa siis liittyä kyseisiin ryhmiin, jos paluumuutto kiinnostaa enemmän. Alla on lueteltu ryhmiä, jotka löytyvät Facebookista.

- Paluumuuttajat
- Between Jobs Paluumuuttajat
- Pääkaupunkiseudun paluumuuttajat
- Turun seudun paluumuuttajat

4

<50

Vastaukset

 • Between Jobs -ryhmä keskittyy työnhakuun, työllistymiseen, aikuisopiskeluun, yrittäjyyteen ja urakehitykseen. Myös ulkomaisia puolisoita yritetään auttaa.

 • Kiitti hyvästä vinkistä!

 • Ja kun esim. minä en mene koskan facebookkiin niin kannattaa laittaa facebookkiin tämä linkki. Silloin ne ihmiset jotka haluavat tietoa heiltä jotka eivät halua tukea amerikkalaista vakoilujärjestelmää, saavat tietoa.

  • Sama täälä. Ja koska olen itsekkin paluumuuttaja niin mielelläni kerron ihmisille käytännöistä täälä.

   Osa ihmisistä haluaisi kasvukeskuksiin ja lähiöihin. En suosittele. Suosittelen ammatista riippuen ympäristökuntia. Niistäkin pääsee opiskelemaan jos on tarvis, mutta elämän laatu on paljon parempi kuin kaupuneissa. Jos vaikka mietitään ihan vaikka harrastus- ja ulkoilumahdollisuuksia. Miksi kukaan hölkkäisi kaupunkien kivipölyssä?


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  72
  1876
 2. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  77
  488