Saksanpaimenkoiran hinta-laatu-suhde

Anonyymi

Pitkän linjan saksanpaimenkoirana etsin taas saksanpaimenkoiraa. Selasin jalostusnettiä ja Kennelliiton pentulistaa - järkytyin.

Kahdeksan vuotta sitten maksoin hyväsukuisesta ja terveistä linjoista olevasta pennusta 1000e. Silloin hintahaitari näytti olevan 700-1100e ja mielestäni tonni oli hyvä hinta ko. pennusta.

Nyt hintahaitari oli huonoista, vähän terveystuloksia omaavista suvuista, joissa sukusiitos% jopa reilusti 5% paremmalla puolella 8:ssa polvessa laskettuna 1200-1400e. Useita pentueita samalle nartulle, joka uroksen vaihdosta huolimatta periytti C/D-lonkkaa, LTV4:sta, spondyloosia.. näitä näkyi useilla kasvattajilla.

Selasin jalostusnetistä 90% kenneleistä ja heidän pentueitaan. Mielestäni sakemannin hintalaadusuhde on nykyään uskomattoman alhainen. En ikinä maksaisi 1200e saati 1400e siitä, että saan suurella todennäköisyydellä nivelrikkoisen ja hermoheikonkoiran.

Onko ainut mahdollisuus todellakin vaihtaa rotua? Missä on kasvattajien vastuu ja moraali?

3 kommenttia

Vastaukset

 • Kannattaa katsoa käyttölinjaisia. Ne eivät ole pilalle jalostettuja, kuten valitettavasti monet menestyneimmät näyttelylinjaiset.

  • Höpö höpö. Ota sinäkin pää puskasta ja lopeta käyttölinjojen upeuteen uskominen, kun ihan oikeaa tietoakin olisi tarjolla. Niillä on nykypäivänä kaikenmoisia kremppoja ihan siinä missä näyttelylinjaisillakin. Ulkomuoto on ainoa erottava tekijä tätä nykyä.


  • Ihan koskee suoraan sanottuna paska hinta-laatusuhde käyttistäkin. Kirjoitin, että selasin 90% kenneleistä. Matadorikennelit jätin ainoastaan välistä. Eli katselmus sisältää myös ne käyttikset. Samaa kuraa, ikävä kyllä.

   En missään nimessä halua jokotai, vaan sopivassa suhteessa kaikkea terveessä kropassa. Nykyään vissiin menty näinkin alas, ettei sitä saa, vaikka vielä 8 vuotta sitten sai.

   ap


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.