Saksanpaimenkoiran hinta-laatu-suhde

Anonyymi

Pitkän linjan saksanpaimenkoirana etsin taas saksanpaimenkoiraa. Selasin jalostusnettiä ja Kennelliiton pentulistaa - järkytyin.

Kahdeksan vuotta sitten maksoin hyväsukuisesta ja terveistä linjoista olevasta pennusta 1000e. Silloin hintahaitari näytti olevan 700-1100e ja mielestäni tonni oli hyvä hinta ko. pennusta.

Nyt hintahaitari oli huonoista, vähän terveystuloksia omaavista suvuista, joissa sukusiitos% jopa reilusti 5% paremmalla puolella 8:ssa polvessa laskettuna 1200-1400e. Useita pentueita samalle nartulle, joka uroksen vaihdosta huolimatta periytti C/D-lonkkaa, LTV4:sta, spondyloosia.. näitä näkyi useilla kasvattajilla.

Selasin jalostusnetistä 90% kenneleistä ja heidän pentueitaan. Mielestäni sakemannin hintalaadusuhde on nykyään uskomattoman alhainen. En ikinä maksaisi 1200e saati 1400e siitä, että saan suurella todennäköisyydellä nivelrikkoisen ja hermoheikonkoiran.

Onko ainut mahdollisuus todellakin vaihtaa rotua? Missä on kasvattajien vastuu ja moraali?

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kannattaa katsoa käyttölinjaisia. Ne eivät ole pilalle jalostettuja, kuten valitettavasti monet menestyneimmät näyttelylinjaiset.

      • Anonyymi

        Höpö höpö. Ota sinäkin pää puskasta ja lopeta käyttölinjojen upeuteen uskominen, kun ihan oikeaa tietoakin olisi tarjolla. Niillä on nykypäivänä kaikenmoisia kremppoja ihan siinä missä näyttelylinjaisillakin. Ulkomuoto on ainoa erottava tekijä tätä nykyä.


      • Anonyymi

        Ihan koskee suoraan sanottuna paska hinta-laatusuhde käyttistäkin. Kirjoitin, että selasin 90% kenneleistä. Matadorikennelit jätin ainoastaan välistä. Eli katselmus sisältää myös ne käyttikset. Samaa kuraa, ikävä kyllä.

        En missään nimessä halua jokotai, vaan sopivassa suhteessa kaikkea terveessä kropassa. Nykyään vissiin menty näinkin alas, ettei sitä saa, vaikka vielä 8 vuotta sitten sai.

        ap


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö. Ota sinäkin pää puskasta ja lopeta käyttölinjojen upeuteen uskominen, kun ihan oikeaa tietoakin olisi tarjolla. Niillä on nykypäivänä kaikenmoisia kremppoja ihan siinä missä näyttelylinjaisillakin. Ulkomuoto on ainoa erottava tekijä tätä nykyä.

        Naapuri halusi itsellene poliisikoira, Hänen pihaansa tuli ring-linjainen Malinois. Upea ja äärettömän sporttinen koira. Sakemannit ovat nykyisin pihakoiria, joita ei saa päästää hyppimään eikä oikeastaan edes juoksemaankaan suuren halvaantumisriskin vuoksi..


    • Anonyymi

      Pitäydy ainakin Escaflonesta erossa!

    • Anonyymi

      Aloittaja vaikuttaa tarkalle (hyvä!), tuskin ko. kennelistä on sakua hankkimassa.

    • Anonyymi

      Miten ne löytää netistä? Kasvattajatko?
      Onko suosituksia????

      • Anonyymi

        Kennelliiton jalostus.net on kultaakin kalliimpi, jota toivoisi kaikkien käyttävän, kun etsii koiraa. Käsittämätöntä, että vielä on ihmisiä jotka ei kyseistä sivua tiedä?!

        Sieltä voi katsoa kunkin kasvattajan pentueet, terveystulokset, jalostusvalinnat.. Kertoo paljon kasvattajasta, jos pentueita löytyy joka vuosi tusinatolkulla, joilla ei ole tuloksia terveydestä tai rodun omaisista kokeista. Tällaisia matadorkenneleitä tulee aina välttää!

        Menekää hyvät ihmiset tuonne jalostuanettiin. Valitsette valikosta esim tässä tapauksessa aaksanpaimenkoirat, sitten painat oikealta kasvattajat. Saa pitkän listan kasvattaja. Tutkikaa, googlettakaa.. Ei kovin vaikeaa, mutta valinnoillanne tuette rodun kehittymistä niin hyvässä kuin pahassa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5118
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      928
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe