Saksanpaimenkoiran hinta-laatu-suhde

Anonyymi

Pitkän linjan saksanpaimenkoirana etsin taas saksanpaimenkoiraa. Selasin jalostusnettiä ja Kennelliiton pentulistaa - järkytyin.

Kahdeksan vuotta sitten maksoin hyväsukuisesta ja terveistä linjoista olevasta pennusta 1000e. Silloin hintahaitari näytti olevan 700-1100e ja mielestäni tonni oli hyvä hinta ko. pennusta.

Nyt hintahaitari oli huonoista, vähän terveystuloksia omaavista suvuista, joissa sukusiitos% jopa reilusti 5% paremmalla puolella 8:ssa polvessa laskettuna 1200-1400e. Useita pentueita samalle nartulle, joka uroksen vaihdosta huolimatta periytti C/D-lonkkaa, LTV4:sta, spondyloosia.. näitä näkyi useilla kasvattajilla.

Selasin jalostusnetistä 90% kenneleistä ja heidän pentueitaan. Mielestäni sakemannin hintalaadusuhde on nykyään uskomattoman alhainen. En ikinä maksaisi 1200e saati 1400e siitä, että saan suurella todennäköisyydellä nivelrikkoisen ja hermoheikonkoiran.

Onko ainut mahdollisuus todellakin vaihtaa rotua? Missä on kasvattajien vastuu ja moraali?

8

51

  Vastaukset

  • Kannattaa katsoa käyttölinjaisia. Ne eivät ole pilalle jalostettuja, kuten valitettavasti monet menestyneimmät näyttelylinjaiset.

   • Höpö höpö. Ota sinäkin pää puskasta ja lopeta käyttölinjojen upeuteen uskominen, kun ihan oikeaa tietoakin olisi tarjolla. Niillä on nykypäivänä kaikenmoisia kremppoja ihan siinä missä näyttelylinjaisillakin. Ulkomuoto on ainoa erottava tekijä tätä nykyä.


   • Ihan koskee suoraan sanottuna paska hinta-laatusuhde käyttistäkin. Kirjoitin, että selasin 90% kenneleistä. Matadorikennelit jätin ainoastaan välistä. Eli katselmus sisältää myös ne käyttikset. Samaa kuraa, ikävä kyllä.

    En missään nimessä halua jokotai, vaan sopivassa suhteessa kaikkea terveessä kropassa. Nykyään vissiin menty näinkin alas, ettei sitä saa, vaikka vielä 8 vuotta sitten sai.

    ap


   • Anonyymi kirjoitti:

    Höpö höpö. Ota sinäkin pää puskasta ja lopeta käyttölinjojen upeuteen uskominen, kun ihan oikeaa tietoakin olisi tarjolla. Niillä on nykypäivänä kaikenmoisia kremppoja ihan siinä missä näyttelylinjaisillakin. Ulkomuoto on ainoa erottava tekijä tätä nykyä.

    Naapuri halusi itsellene poliisikoira, Hänen pihaansa tuli ring-linjainen Malinois. Upea ja äärettömän sporttinen koira. Sakemannit ovat nykyisin pihakoiria, joita ei saa päästää hyppimään eikä oikeastaan edes juoksemaankaan suuren halvaantumisriskin vuoksi..


  • Pitäydy ainakin Escaflonesta erossa!

  • Aloittaja vaikuttaa tarkalle (hyvä!), tuskin ko. kennelistä on sakua hankkimassa.

  • Miten ne löytää netistä? Kasvattajatko?
   Onko suosituksia????

   • Kennelliiton jalostus.net on kultaakin kalliimpi, jota toivoisi kaikkien käyttävän, kun etsii koiraa. Käsittämätöntä, että vielä on ihmisiä jotka ei kyseistä sivua tiedä?!

    Sieltä voi katsoa kunkin kasvattajan pentueet, terveystulokset, jalostusvalinnat.. Kertoo paljon kasvattajasta, jos pentueita löytyy joka vuosi tusinatolkulla, joilla ei ole tuloksia terveydestä tai rodun omaisista kokeista. Tällaisia matadorkenneleitä tulee aina välttää!

    Menekää hyvät ihmiset tuonne jalostuanettiin. Valitsette valikosta esim tässä tapauksessa aaksanpaimenkoirat, sitten painat oikealta kasvattajat. Saa pitkän listan kasvattaja. Tutkikaa, googlettakaa.. Ei kovin vaikeaa, mutta valinnoillanne tuette rodun kehittymistä niin hyvässä kuin pahassa!


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   140
   7282
  2. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   257
   5337
  3. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   76
   3843
  4. Ymmärsinkö oikein tuon Jari Sillanpään jutun?

   Siis Jari Sillanpäälle oli tullut hieroja hieromaan Jari Sillanpäätä. Tällä hierojalla oli ollut 12 v lapsi mukanaan saapuessaan Jari Sillanpälle. Tä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   122
   1557
  5. Skotlanti lupaa ilmaiset tamppoonit naisille

   "Skotlannin parlamentti on hyväksynyt lakiesityksen, joka takaa ilmaiset kuukautissuojat kaikille maassa asuville naisille. Lain mukaan tamponeja ja s
   Maailman menoa
   54
   1101