Nettiyhteyden jakaminen kännykällä

Anonyymi

Anroid puhelimessani on mobiilitukiasema / mobiiliyhteyden jako läppärille.
Puhelimeen asensin F-Secure Safen. Kun kannettava on tuon yhteyden kautta netissä, niin suojaakohan tuo puhelin myös kannettavan ? vai miten menee ?

Kysyn tätä sen takia, kun olen asentamassa uutta käyttistä tyhjään kannettavaan, jossa siis ei ole vielä käyttistä, eikä mitään muutakaan suojaa ja nettiiinhän se pitää laittaa ennenkuin edes saan sen päivitettyy nyky asetuksiin...windows 7:sta kyse.

10 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Eipä taida suojata.
  W7:lla alkaa olla loppu edessä.

  • Enpä saanut ladattua win 7:kaa kun microsoft ilmoitti ettei win 7 tuote-avaimella saa ladattua koska tuote-avain on laitevalmistajan ohjelmapaketin mukana tullut.....oho....enpä ollu ennen törmännyt tollaseen... no mutta onnex sain sitten windows 10:ksi päivitettyy !!


 • Ei kannatas asennella tollasia jotka sotkee luurin toimimman!

 • Parasta virustorjuntaa mitä saatavilla on, ole onnellinen että puhelimesi pysyy turvassa nyt.

  • Samaa mieltä....Nyt kun oon viikon käyttäny tätä F-Securen suojaa ja VPN:nää niin en voi muuta todeta kun asennan sen jokaiseen koneeseen ! Ihan pirun Proo juttu....


 • Ei kannata jakaa, takkuaa vain kun on huono jo jakamattakin.

 • Puhelin ei tarvitse virustorjuntaa. Vievät vain turhaan akkua+tehoja sekä vie lompakosta rahaa..

  • Kuulin jo 1990-luvulla jutun, jonka mukaan kännykkä oli ollut täynnä viruksia. Mikähän kännykkä on voinut olla kyseessä, kun silloin ei älykännyköitä ollut vielä ainakaan laajalle yleisölle myynnissäkään? Vai onko niin, että jo sen aikaisiin puhelimiin oli mahdollista istuttaa jos jonkinlaista koodinpätkää jostain ulkopuolelta. No, F-secure ei ainakaan sellaisesta tiennyt vielä paljon myöhemminkään.

   Tuo 90-luvun mobiililaite kuului varakkaalle henkilölle.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kuulin jo 1990-luvulla jutun, jonka mukaan kännykkä oli ollut täynnä viruksia. Mikähän kännykkä on voinut olla kyseessä, kun silloin ei älykännyköitä ollut vielä ainakaan laajalle yleisölle myynnissäkään? Vai onko niin, että jo sen aikaisiin puhelimiin oli mahdollista istuttaa jos jonkinlaista koodinpätkää jostain ulkopuolelta. No, F-secure ei ainakaan sellaisesta tiennyt vielä paljon myöhemminkään.

   Tuo 90-luvun mobiililaite kuului varakkaalle henkilölle.

   Myydäänhän nykyäänkin puhelimia missä on vakoiluohjelmia. Esimerkiksi Kiinalaiset "No name" mallit ovat riski.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Myydäänhän nykyäänkin puhelimia missä on vakoiluohjelmia. Esimerkiksi Kiinalaiset "No name" mallit ovat riski.

   Nuo ovat erikseen. Tuollainen on jotain laitevalmistajan ja siihen liittyvien tahojen hommaa, ja siitä voivat kyllä kärsiä periaatteessa kaikki merkit. Periaatteessa, toistan.

   Tarkoitin kuitenkin kenen tahansa ulkopuolisen toimijan puhelimeen työntämiä vikakoodeja. Tuskin tuon äveriään henkilön kännykkä silloin 1990-luvulla mikään halpismalli oli, ei sellaisia ollut myynnissäkään.


Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.