Hollanninpaimenkoiran luonne?

Anonyymi

Onko teillä ollut hollanninpaimenkoiraa? Haluaisin todella kuulla kertomuksia omista koiristanne ja rodun luonteesta erityisesti. Jos sillä on muiden ominaisuuksien kannalta merkitystä niin pitkäkarvaisista olen kiinnostunut.

Kuinka sosiaalisia nuo ovat toisia koiria ja ihmisiä kohtaan, kuinka aktiivisia, kuinka terveitä, onko saalistusviettiä tai vahtiviettiä, ovatko helppoja tai vaikeita kouluttaa, lempeitä tai vetäytyviä.... ihan kaikesta.

Ihan vaan pinnallisesti olen ihastumassa tuohon rotuun ja muutaman vilaukselta tavannut, joten haluaisin tietää mistä tässä koirassa pintaa syvemmältä on kysymys. Eräs muistaakseni lyhytkarvainen vaikutti näin taviksen silmiin tosi aktiiviselta ja ehkä jopa vähän hanakalta, tuli mieleen, ettei tosiaan taida olla mikään sohvaperuna?

Luin rodusta nuo perushöpötykset, mutta tosiaan uskon että parhaan käsityksen saan jos joku jaksaa itse kertoa kokemuksesta.

Joskus sitten kun näistä omista koiristani aika jättää, niin haluaisin hankkia sosiaalisen ja tervepäisen koiran jonka kanssa ehkä harrastaisikin mutta joka ennen kaikkea tulisi juttuun toisten koirien kanssa, ehkä auttaisi ei-niin-tervepäisten sosiaalistamisessa tms. :)

- Vilijonkka

0

<50

  Vastaukset

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Kauanko Maisan avioliitto kestää?

    Vuosi vaiko kaksi, mitä veikkaat? Ensi vuonna ero, tämä on veikkaukseni.
    Kotimaiset julkkisjuorut
    289
    5988
   2. Mikko Rinkinen on Suomen turhin äijä

    Vai onko Thermannin Stepu vielä turhempi?
    Kotimaiset julkkisjuorut
    7
    479