Schengen visa fee

Anonyymi

Ennen 6/2019 Filippiineillä oli Royal Norwegian konsulaatti joka hoiti viisumit myös Suomeen. Jos ei halunnut tai pystynyt jättämään hakemusta Manilassa paikan päällä sen pystyi tekemään Cebussa visa diilerin kautta. Mutta se maksoi tupaten, eli 60€ Udi portaalin viisumimaksu ja noin samanverran käsittelymaksu Cebussa Ayala Keppel.

Kysymys? 😊

Kun konsulaatti on nyt Bangkokissa pystyykö se edellyttämään paikanpäällä käyntiä jolloin viisumin saisi normaali hintaan vai onko käytäntö edelleen se, että Cebussa joutuu maksamaan, nyt myös Manilassa jossa diileri, tuplasti mitä Schengen visa info kertoo?

Kiitoksia paljon vastauksesta 🤗

2

<50

Vastaukset

 • Vfs Global hoitaa viisumiasiat Manilassa ja Cebussa. Viisumin hakuprosessi on monimutkaistunut huomattavasti. Joudut registeröitymään heidän webbi sivuilleen joka on erittäin haastavaa. Sieltä pitäisi varata aika haastatteluun mutta registeröitymään ei oikein pääse. Toimii erittäin hitaasti ja he veloittavat n. 1600 pesoa per viisuminhakija. Myös lapsista alle 6v . Esimerkiksi perhe 2 aikuista 2 teini-ikäistä lasta, viisumit maksavat lähes 400€..se on paljon rahaa Suomessa mutta valtavasti rahaa Filippiineillä.

  • Viisumin haku prosessi on tehty erittäin hankalaksi Filippiineillä kun Norjan edustusto on poistunut maasta. Ei riitä että olet tehnyt viisumihakemuksen Udi verkkosivuilla, checklist, application summary, cover letter, tarvitaan myös oma tili Vfs Globalin sivuille, ja linkki Udilta vie sinut oravanpyörään josta ei kirjautumisohjeita löydy. Kun pääset lopulta varaamaan aikaa Vfs konttorille ja jättämään dokumentit on siellä erehdyttävästi 3 eri toimipaikan valikko. Ainoastaan Vfs Global Manila käsittelee Suomen viisumeja. Elikkä Mindanaolta lähes 2 tunnin lennot vain että jätetään paperit välittäjälle. Onhan tuo tehty erittäin vaikeaksi ja tyyriiksi.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  232
  3602
 2. Tunsiko joku HA n ja missä oli töissä

  Myllymäen kaupunginosa liittyi surulliseen kaupunginosien joukkoon missä on tapahtunut kantasuomalaisten murha laittoman maahanmuuttajan toimesta. Pää
  Hämeenlinna
  31
  393