kokemuksia äärettömästä röyhkeydestä

Anonyymi

Omanedun tavoittelu ja ääretön röyhkeys on muille paha yhdistelmä
Onko muillakin samanlaisia kokemuksia??

On olemassa näitä ”tee se itse ja maksata muilla” tyyppejä ja yksi on pesiytynyt meidän yhtiöön.
Näin jälkeenpäin katsottuna näyttää siltä, että suunnittelu alkoi hyvin aikaisessa vaiheessa.
Ostohetkellä huoneisto oli täysin purettuna vain sisäänkäyntiovi ja –portaikko paikoillaan myyntiesitteen ja kauppakirjan liitteen mukaisesti. Tämä sisäänkäynti ei kuitenkaan sopinut konseptiin ja niinpä se haluttiinkin toiselle puolen taloa. Samaan aikaan tehtiin kellaria ja siihen kuuluvia väliseiniä. Väliseinät valmistuivat ja myöhemmin asukas päätti poistaa sisäänkäyntiportaat ja rakentaa niiden paikalle varastohuoneen jonka lattia oli portaitten paikalla. Tätä tehdessä kuitenkin oli unohtunut kaikki eristys huoneen lattiasta ja sen alapuolelle jäänyt portaikon tilan osa oli käytännössä kylmää tilaa eristämättömän sokkelin takana. Tästä johtuen varastohuoneen ulkoseinän vierellä lattian lämpötila oli pakkaskausina nollan tuntumassa. Tilan viereisten asuntojen osalta kaikki oli kuitenkin tehty oikein ja kunnossa eikä kylmyysongelmia ollut kummassakaan.
Portaiden paikalle jäänyt tyhjä tila avattiin ja eristysten puuttuessa todettiin , että asukas itse on jättänyt ne asentamatta eikä yhtiö näin ollen korvaa korjauksesta aiheutuvia kustannuksia. Asukas kuitenkin oli itsepintaisesti sitä mieltä , että tila kuuluu vieriseen asuntoon ja yhtiön on korvattava kulut.
Lopulta asukas tilasi itse urakoitsijan tekemään eristyksen ja maksoi laskun. Kiistely maksajasta kuitenkin jatkui ja asukas toimitti laskun perintäyhtiöön joka peri sitä taloyhtiöltä. Tässä vaiheessa hallitus selvitti kenen vastuulla tyhjä tila oli ja kaikki selvitykset osoittivat sen olevan asukkaalle kuuluva. Asukas kuitenkin itsepintaisesti väitti edelleen sen kuuluvan viereiseen asuntoon.
Asukkaan ja hallituksen puheenohtajan puhelinkeskustelun jälkeen puheenjohtaja esitti hallituksen kokouksessa, että yhtiö maksaa puolet kustannuksista. Mitä tässä keskustelussa tarkkaan ottaen puhuttiin ei puheenjohtaja enää kuulemma muistanut. (asukkaan painostus perintäyhtiön avulla?)
Jotta asia ei olisi liian yksinkertainen niin viereinen asunto johon kiistelty tila asukkaan mielestä kuuluu oli aiemmin tämän asukkaan omistuksessa ja myyty nykyiselle omistajalle.
Koko ruljanssin lopputulema oli , että yhtiö maksoi puolet ja viereisen asunnon uusi omistaja puolet, rakennusvirheen tehnyt asukas sensijaan ei maksanut mitään.
Asia eteni vielä yhtiökokoukseen johon oli kerätty lisää tietoa vastaavalta mestarilta, viereisen asunnon rakentajalta ja alkuperäiseltä myyjältä sekä rakennus- ja palomääräysten mukaisesta rakennustavasta ja -määräyksistä. Yhtiökokouksessakaan ei vastausta kysymykseen ”mihin asukkaan kanta siihen , että tila kuuluu vieriseen asuntoon” saatu.
Asukkaan taidokkaasti saamat valtakirjat sekä uhriksi ja vainotuksi joutumisesta kerrotut tarinat muille naapureille saivat aikaan sen ettei kokous muuttanut päätöstä.

Kokouksen jälkeen pohdittaessa lakimiehen kanssa mahdollisuudesta valittaa päätöksestä tultiin tulokseen, ettei valitusta voi tehdä koska varsinainen maksupäätös oli hallituksen tekemä.
Tässä tosin todettiin , että hallituksen päätös oli lain vastainen. Sen mitätöintiä ei kuitenkaan voisi enää tehdä.
Suomen laki tuntee termin lievä petos , johon tämän saagan tapahtumat sopivat mutta kuten lakimieskin totesi, tämän toteennäyttäminen oikeudessa olisi vaikeaa ellei lähes mahdotonta.

1

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      no näitähän löytyy. Ei ne aina edes yritä peittää konnuuksiaan. Mitäs mahdat kun "hyödylliset idiootit" ovat helposti huijattavissa. ei voi edes viedä pannuhuoneeseen .....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe