Maakuntasuunnitelma on nyt sitten nähtävänä

Anonyymi

Suunnitelma koskee haaveita vuodelle 2050, mutta sen mukaan halutaan toimia jo nyt. Joten kannattaisi hieman miettiä mitä herrat suunnittelee.

https://www.uudenmaanliitto.fi/aluesuunnittelu/valmistelussa_uusimaa-kaava_2050/kaavan_eteneminen/kaavaehdotus_nahtavilla

Huolestuttavinta minusta näyttää olevan sataman ja tuulivoiman alueet.
Tuulivoima-alueista en vielä löytänyt mainintaa mutta ehkä sekin tuosta muutaman tunnin selvittelyn jälkeen löytyy.

Nyt keskustelisin satamasta.
Huomasin nimittäin, että Loviisalle ELINTÄRKEÄ pohjavesialue sijaitsee aivan sataman vieressä. Ja juurihan kuulimme / luimme, että kaupunki lunastaa kiinteistöjä sataman naapurista "jostain syystä". Olisiko tarkoitus laajeta? Puhuttiin puskurivyöhykkeestä. Toki voi miettiä halutaanko vähentää silminnäkijöitä?
Miksi ELINTÄRKEÄN pohjavesialueen viereen halutaan laajentaa satamaa kun maakuntakaavassa nimenomaan mainitaan, että haittatekijöitä ja vedenlaadun/saannin kannalta vaarallisia tekijöitä on VÄHENNETTÄVÄ?

Ymmärrämme toki, että herrat ajattelee vain miljooniaan ja positiivisella asenteellaan toivovat ettei juomavesi tuhoudu. Ja saahan sitä vettä aina pullossa kaupasta, eiks je? Toki he eivät ymmärrä, että samanlaisia herroja on koko maa pullollaan, joten jokaisessa kunnassa kun ajatellaan samalla välinpitämättömällä toiveella niin käypä pian niin ettei missään kunnassa ole sitä pullotettavaa vettä jäljellä.

Toki tiedämme senkin, että kaikki tuhoutuu kuitenkin pian alkavassa WWIIIssa mutta tässähän kuitenkin kaavassa kuvitellaan, että ollaan olemassa vielä vuonna 2050. Joten voisi sitten toimia sen kuvitelmaan mukaan, jotta vettäkin olisi vielä juomiskelpoista vuonna 2050.

4

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lastauspaikan jota myös virheellisesti kaupungin taholta satamaksi kutsutaan, laajeneminen ei ole liiketaloudellisesti perusteltavissa. Satama voi laajeta vain omilla rahoillaan merta täyttämällä, mutta siihenkään ei ole tarvetta eikä taloudellista kykyä. Kyse on vain pienen ja julkisten taloustietojen perusteella
      vuosi toisensa jälkeen tappiollisen satamaoperaattorin pelastamisesta? Tämä kyseinen firma peuhaa vain muutamien työntekijöiden voimin suuria ympäristöongelmia aiheuttavien romu- ja hiilikasojen parissa. Valvontaviranomaisten puututtua asiaan kaikki "valittajat" yritetään ostaa pois. Kaupunki käyttää bulvaanina kahta tytäryhtiötään, jotka laitetaan ostamaan useilla miljoonilla euroilla sataman naapurissa olevia kiinteistöjä, jotta pikku firma voisi jatkaa kasojen parissa työskentelyään. Asukkaita painostetaan erilaisin vihjauksin kuten nyt saatte paremman hinnan kuin pakkolunastuksessa. Suut yritetään sulkea
      kaupungin toimintaan kuulumattomilla vaitiolopykälillä. Hanke on moraaliton ja taloudellisesti mieletön ja kunnan edun vastainen. Valtuustoa uunotetaan suljetuissa "infoissa" joissa kerrotaan satuja kaikenlaisista tulevista sataman hankkeista, joilla muka on suuret työllistämisvaikutukset. Kuinka kauan valtuutetut esimerkiksi luulevat transito liikenteenä Venäjältä tulevan antrasiitin käsittelyn jatkuvan? Kaikki transito liikenne on aina loppunut sitä mukaa kun venäläiset ovat saaneet omia satamiaan rakennettua.

      • Anonyymi

        Seuraava valtuuston satamaan liityvä salainen satutunti on 17.10.2019. Tilaisuus sopii aiheiltaan meneillään olevaan satuviikon 14.-20.10.2019 teemaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seuraava valtuuston satamaan liityvä salainen satutunti on 17.10.2019. Tilaisuus sopii aiheiltaan meneillään olevaan satuviikon 14.-20.10.2019 teemaan.

        Se satamafirman omistaja on varmaan tärkeä ihminen. 🤔

        Ainiin.... ja pitäisiköhän tässä edes mainita mitään sellaista kuin syrjäisen sataman ihanteellinen mahdollisuus osallistua vaikka huumeiden salakuljetukseen? Toki sellaisen miettimiseen tarvitaankin ihan yliluonnollinen mielikuvitus , eikö totta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se satamafirman omistaja on varmaan tärkeä ihminen. 🤔

        Ainiin.... ja pitäisiköhän tässä edes mainita mitään sellaista kuin syrjäisen sataman ihanteellinen mahdollisuus osallistua vaikka huumeiden salakuljetukseen? Toki sellaisen miettimiseen tarvitaankin ihan yliluonnollinen mielikuvitus , eikö totta?

        Ei tärkeitä, mutta sukulaisia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      424
      4714
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      250
      2349
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1750
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      162
      1477
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      326
      1467
    6. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      140
      1161
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1157
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      81
      1141
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1105
    10. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1025
    Aihe