Esimerkkiä muulle maalle

Anonyymi

Maamme johtavan yliopiston opiskelijaravintolaketju luopuu naudanlihasta.

”Sen hiilijalanjälki on merkittävä... tavoitteena on nostaa kasvis- ja vegaanilounaiden myyntiosuus yli 50 prosenttiin ensi vuoden loppuun mennessä".

On selvää että tulevat vaikuttajat suhtautuvat lihansyötiin nykyostä vastuullisemmin.

60

<50

Vastaukset

  • Huono esimerkki.

  • Ei niillä olis varaa muutenkaan, mutta kun pääsevät töihin nauta maistuu. Ja noiden naudanlihahan tulee ulkomailta, eli Brasiliasta. Erittäun hyvä uutinen.

  • Maailma muuttuu vaikka sitä ei peräkammarin ikkunasta huomakaan.

  • Huono esimerkki, koska kyse on tuetusta opiskelijaruokailusta jonka pitäisi olla tasa-arvoista ja monipuolista kaikille. Ihan eri juttu kun omalla tuloksellaan pyörivä yritys tekee "arvovalintoja". Tässä tapauksessa asiakkaat eivät voi valita lompakollaan, koska tuoka on kalliimpaa muualla.

    • Se yritys tekee tulosta ja onhan se selvä että halvoilla kasveilla tulos kasvaa. Eihän siinä ole terveyden kanssa mitään tekemistä. Mutta kuten sanoin hyvä uutinen, brassilihaa ei kuskata ja maailma pelastuu.


  • ”Kasvismafia vie ihmisiltä oikeuden syödä, mitä he haluavat”

    • Epäillä sopii että ko. ravintolakwtju mwnettäisi asiakkaitaan tuon päätöksen johdosta.
      Pääkaupunkiseudun nuoret korkeakoulutetut ovat edelläkävijäjoukkoa, muut tulevat perässä.


    • Anonyymi kirjoitti:

      Epäillä sopii että ko. ravintolakwtju mwnettäisi asiakkaitaan tuon päätöksen johdosta.
      Pääkaupunkiseudun nuoret korkeakoulutetut ovat edelläkävijäjoukkoa, muut tulevat perässä.

      Naudanlihasta luopuminen tuskin järkyttää UniCafen asiakkaita. Vain 15 prosenttia UniCafen käyttämästä lihasta on enää nautaa ja annosten suosio laskee koko ajan.

      ”Entistä useampi sekasyöjä valitsee meillä kasvisvaihtoehdon. Jos kaikkien liha-annosten kysyntä laskisi tällä vauhdilla, niin kysyntä loppuisi kymmenen vuoden kuluttua.”


    • Anonyymi kirjoitti:

      Naudanlihasta luopuminen tuskin järkyttää UniCafen asiakkaita. Vain 15 prosenttia UniCafen käyttämästä lihasta on enää nautaa ja annosten suosio laskee koko ajan.

      ”Entistä useampi sekasyöjä valitsee meillä kasvisvaihtoehdon. Jos kaikkien liha-annosten kysyntä laskisi tällä vauhdilla, niin kysyntä loppuisi kymmenen vuoden kuluttua.”

      on se kiva että ihmisellä on haaveita,mutta on myös hyvä varautua siihen että ne eivät välttämättä aina toteudu,


    • Anonyymi kirjoitti:

      on se kiva että ihmisellä on haaveita,mutta on myös hyvä varautua siihen että ne eivät välttämättä aina toteudu,

      Maailma menee eteenpäin vaikket sinä niin tahdokaan.


    • Anonyymi kirjoitti:

      Maailma menee eteenpäin vaikket sinä niin tahdokaan.

      Helsingin silmälapputeollisuus on voimissaan....


    • Anonyymi kirjoitti:

      Helsingin silmälapputeollisuus on voimissaan....

      Silmälapputeollisuus...tosi lapsekkaita juttuja kehittelet kantojesi perusteluiksi.


    • Anonyymi kirjoitti:

      Silmälapputeollisuus...tosi lapsekkaita juttuja kehittelet kantojesi perusteluiksi.

      Noi on noiden sosiaaliavustuksilla elätettävien maatalouskeinottelijoiden jorinoita kun pelkäävät joutuvansa oikeasti töihin ja hankkimaan omalla työllään elantonsa eikä veronmaksajien maksamana.


  • Positiivista että typerät ja edesvastuuttomat ruokakokeilut aloitetaan helsingistä. Kun menee pieleen niin eipä ole sanottavaa merkitystä.

  • Yksiössä verhot jälleen kiinni. Kyllä ne opiskelijat syövät aamuisin ja iltaisinkin, muttei ruokalassa. Suomalainen liha tirisee opiskelija asuntoloissa.

    • Vain maamaisliittolaiset jurputtavat Unicafen linjauksesta....


  • siitä tulee vetelä olo ja muuttuu kuikan näköseksi jos suosii vallan kasviksia.

    • Vai näinkö?
      F1 Hamiltonkin on vegaani eikä pärjäisi jos olisi vetelä.


    • Anonyymi kirjoitti:

      Vai näinkö?
      F1 Hamiltonkin on vegaani eikä pärjäisi jos olisi vetelä.

      Hamilton järsii kuivalihaa myös ajaessaan.


  • Luopuisivat myös avocadosta koska se vie köyhien veden ja kasvatuskin on rikollisten hallussa tärkeimmilä tuotanto alueilla .

    • Juuri tuosta keskustelin sukulaiseni kanssa, että ulkomailta tuotavien mm. hedelmien tuontia pitäisi vähentää. Avocadon kasvattaminen kuluttaa vettä todella paljon ja sitä kannattaa kaikkien avocadoa syövien pohtia.


    • Anonyymi kirjoitti:

      Juuri tuosta keskustelin sukulaiseni kanssa, että ulkomailta tuotavien mm. hedelmien tuontia pitäisi vähentää. Avocadon kasvattaminen kuluttaa vettä todella paljon ja sitä kannattaa kaikkien avocadoa syövien pohtia.

      Tuossa varsin hyvä dokkari asian vakavuudesta: https://www.netflix.com/watch/80990443?trackId=200257859


  • Tilalle runsaasti palmuöljy- tuotteita. Namnam...

  • On käsittämätöntä, että ’kasvismafia’ yrittää ilmastonmuutoksen varjolla viedä toisilta ihmisiltä oikeuden syödä, mitä itse haluavat.

  • selvästi kovin arka aihe tukisidonnaisille viljelijöille.

    fiksuinta olisi kuitenkin alkaa totuttelemaan väistämättä tulossa olevaan muutokseen eikä vain toistella tupa-iltojen "mafia"-hölinöitä.

    • Brassinaudan poikottiko? Kerrassaan hieno uutinenhan se on.


    • No joo....oli työväentalon illassa kuultua....duunarit nyt höpöttelee mitä sattuu...


  • Ja jälkiruuaksi ketun häntä keittoa🧐🧐

  • Helsingin yliopisto tuottaa niin naudanlihaa kuin maitoa sekä kouluttaa alan asiantuntijoita.

  • Helsingin yliopiston opiskelijaruokalat luopuvat naudanlihasta, muu Suomi ei seuraa perässä.

    Soittokierros Oulun Unirestaan, Jyväskylän Semmaan ja Turun Unicaan paljastaa, että samankaltaisia päätöksiä ei olla tekemässä näiden kaupunkien opiskelijaravintoloissa.

    Ei tietenkään.

    • Muu maa tulee perässä... tässäkin asiassa


  • Voi elämäni kevät kuinka pihalla Helsingissä voidaan olla.

  • Korvaavat lihatuotteet tulevat Atrialta ja ovat sataprosenttisesti kotimaisia. Nauta korvataan pääosin kotimaisella possulla ja kanalla.

    Suomalainen broileri on maailman puhtainta ja laadukasta lähiruokaa!

    • joka neljäs tipu,
      kantaa tappavaa tautia,
      muista hygienia,
      paista kypsäksi ja desinfioi keittiösi...


    • Anonyymi kirjoitti:

      joka neljäs tipu,
      kantaa tappavaa tautia,
      muista hygienia,
      paista kypsäksi ja desinfioi keittiösi...

      Kukapa nyt raakaa lihaa söisi.. Eikö ulkomailta tuodut marjatkin pidä ensin kiehauttaa - niitä ei voi syödä siten kuin suomalaisia marjoja.

      Kun syö suomalaista nautaa, niin tekee ympäristöteon. Suomalainen nauta ei syö soijaa, ihmistenkin pitäisi luopua soijasta.


    • Mitä ihmettelet?

      Jopa Luken pellervolaisen Virkajärven mukaan Unicafen käyttämä arvio on kohtuullinen.
      Hän otaksuu, että luvusta on vähennetty lypsylehmien osuus, joka muodostaa noin 30 prosenttia naudanlihasta.


  • Vastineeksi maalaisliittolaiselle, puhtaasti ideologiselle riekkumiselle Ylvan liiketoimintajohtaja esitti opiskelijalounaskutsun maatalousteknikko Jari Lepälle:

    ”Olisi aidosti kiinnostavaa keskustella siitä, millä lailla kotimainen maatalous voisi auttaa meitä tarjoamaan vähäpäästöisempää ruokaa.”

    ”Asiakkaistamme valtaosa on erittäin huolissaan ilmastonmuutoksesta. Monet ovat iloisia siitä, että he voivat nyt ruokailla entistä vastuullisemmin.”

    Ylvan opiskelijaravintoloissa nykyisin 98 prosenttia lihasta on kotimaista, mutta luku halutaan nostaa sataan. Naudasta pieni määrä on tullut Suomen ulkopuolelta, sen korvaavien lihalajien on tarkoitus olla täysin kotimaisia.

    • Suomen Keskusta on suomalainen puolue. Vuonna 1906 perustetun puolueen nimenä oli Maalaisliitto lokakuuhun 1965 asti.....


    • Anonyymi kirjoitti:

      Suomen Keskusta on suomalainen puolue. Vuonna 1906 perustetun puolueen nimenä oli Maalaisliitto lokakuuhun 1965 asti.....

      Kepu on hengeltään yhä maalaisliitto...

      ”Olisi aidosti kiinnostavaa keskustella siitä, millä lailla kotimainen maatalous voisi auttaa meitä tarjoamaan vähäpäästöisempää ruokaa.”


  • ”Voi sanoa, että työpaikkaruokalat ja ruokapalvelut ovat opettaneet suomalaiset syömään salaattia ja olleet muutenkin suunnannäyttäjinä siinä, mitä on terveellinen ruokavalio”, THLn Männistö sanoo.

  • Pitää syödä monipuolisesti lihaa, kalaa, riistaa, kasviksia ja kaikkea mitä voi olla. Ihminen on sekasyöjä ja monipuolinen ravinto on meille hyväksi.

    • Taas höpiset pelkkiä ympäripyöreyksiä...

      Kaikki keinot vähentää suomalaisten lihankulutusta ovat tervetulleita
      THLn ravitsemussuositusten mukaan punaista ja prosessoitua lihaa saisi syödä enintään 500 grammaa viikossa. Suosituksen saavuttavat miehistä kuitenkin vain 21 prosenttia.


  • Haluamme että ihmiset saavat itse päättää ruokalautasestaan. Saa valita sen, minkä parhaaksi ja omakseen kokee.

    • Aiheeseen liittyen.. mutte.tälläistä on varmasti vaikeaa ymmärtää siellä peräkammarissa?

      UniCafen kohdalla kyse ei ole pakottamisesta, vaan pikemminkin asiakkaiden ymmärtämisestä. Liharuokien suosio UniCafessa laskee kolmen neljän prosentin vauhtia. Tällä vauhdilla liharuuat häviävät kokonaan UniCafesta kymmenen vuoden kuluessa.

      Naudanlihan suosio UniCafessa laskee sitäkin nopeammin, vaikka muutoin se on Suomessa lähes huipussaan. Naudanlihan osuus UniCafen käyttämistä lihoista on enää 15 prosenttia. Muutaman vuoden kuluttua yliopistoon astuvat ne nuoret, jotka osoittivat ilmaston puolesta mieltä Eduskuntatalolla. Silloin naudanlihan suosio laskee hurjempaa vauhtia.-US


    • Anonyymi kirjoitti:

      Aiheeseen liittyen.. mutte.tälläistä on varmasti vaikeaa ymmärtää siellä peräkammarissa?

      UniCafen kohdalla kyse ei ole pakottamisesta, vaan pikemminkin asiakkaiden ymmärtämisestä. Liharuokien suosio UniCafessa laskee kolmen neljän prosentin vauhtia. Tällä vauhdilla liharuuat häviävät kokonaan UniCafesta kymmenen vuoden kuluessa.

      Naudanlihan suosio UniCafessa laskee sitäkin nopeammin, vaikka muutoin se on Suomessa lähes huipussaan. Naudanlihan osuus UniCafen käyttämistä lihoista on enää 15 prosenttia. Muutaman vuoden kuluttua yliopistoon astuvat ne nuoret, jotka osoittivat ilmaston puolesta mieltä Eduskuntatalolla. Silloin naudanlihan suosio laskee hurjempaa vauhtia.-US

      Ei ne ilmastohysteerikot nuoret tuu y- opistoon, kun ei ne pääse sisään sinne. Kun aivot ei saa kunnollista proteiinia, niin aivot ei kehity.
      Jos tekee raskaita hommia, siis oikeita töitä, tarttee lihaa. Tämäkin E-Pn Järvialueen hirmu metsuri sano, että vähintään 400 gr. päivässä tarttee lihaa, muuten ei pöllit liiku.
      Tällästä täällä peräkammarin vintillä oomma miettiny, mutta vaikeetahan sitä on siä home betooni bunkkerissa käsittää miten muualla mennään.


    • Anonyymi kirjoitti:

      Ei ne ilmastohysteerikot nuoret tuu y- opistoon, kun ei ne pääse sisään sinne. Kun aivot ei saa kunnollista proteiinia, niin aivot ei kehity.
      Jos tekee raskaita hommia, siis oikeita töitä, tarttee lihaa. Tämäkin E-Pn Järvialueen hirmu metsuri sano, että vähintään 400 gr. päivässä tarttee lihaa, muuten ei pöllit liiku.
      Tällästä täällä peräkammarin vintillä oomma miettiny, mutta vaikeetahan sitä on siä home betooni bunkkerissa käsittää miten muualla mennään.

      Jaa että lihaa ahmivat metsuritko jatkossa kansoittavat yliopstot?


  • Ihmiset saavat itse päättää ruokalautasestaan. Saa valita sen, minkä parhaaksi ja omakseen kokee.....

    hesan silmälapputeollisuus voimissaan....

    • Kaikki keinot vähentää suomalaisten lihankulutusta ovat tervetulleita
      THLn ravitsemussuositusten mukaan punaista ja prosessoitua lihaa saisi syödä enintään 500 grammaa viikossa. Suosituksen saavuttavat miehistä kuitenkin vain 21 prosenttia.


  • koville ottaa keskustelu ruoan hiilijalanjäljestä.

    maalaisliiton pää-äänenkannattaja kiirehti heti teetättämään omassa ohjannassaan "tutkimuksen" TNS Kantar AGRI- nimisellä kyselylaitoksella suhtautumisesta lihan rajoittamiseen julkisessa ruokailussa.

    ja yllätys yllätys, kyselyssä suurin osa vastanneista ei kannattanut sitä.

    sitä saa mitä tilaa...
    mikään muu taho kuin pellervolaiset ei käytä ko. putkan kyselypalveluja.
    ja ko. kyselylaitos saa järjestäin "tutkimuksissaan" tulokseksi tilaajatahon ideologian mukaisia tuloksia.

    vähän samaan tyyliin kuin tietyt Luken tutkijat päätyvät säännöllisesti poliittisen ohjantansa suuntaisiin tuloksiin.
    tämä kehitys alkoi näkyä selkeästi Sipilän hallituskauden alussa.

    • Eiköhän ne siellä LUKEssa tiedä miten ja millä Suomalaisia nautoja ruokitaan :)

      Epäilen ettei tämä ruokalan esihenkilö tiedä edes mikä näköinen on nauta, niin pahoin oli puurot ja vellit sekaisin kun noita rehuja yritti selittää :)


    • Anonyymi kirjoitti:

      Eiköhän ne siellä LUKEssa tiedä miten ja millä Suomalaisia nautoja ruokitaan :)

      Epäilen ettei tämä ruokalan esihenkilö tiedä edes mikä näköinen on nauta, niin pahoin oli puurot ja vellit sekaisin kun noita rehuja yritti selittää :)

      varmasti tietävät.
      kyse on vain siitä miten tuloksia tulkitaan.. subjektiivisen poliittisen agendan vai objektiivisen tarkastelun kautta.


  • hesan silmälapputeollisuus voimissaan....

    • surullista kun on lapsen ajatusmaailma vielä nuorena miehenäkin.
      siinäkö syy että armeija jäi väliin?


  • Silmälappuja tarvitaan helsingin seudulla....kova kysyntä....

  • Meidän nelihenkinen perhe ottaa esimerkkiä opiskelijaravintolasta ja lopettaa naudanlihan syönnin ja siirtyy kalaan ja kanaan, jos lihaa niin sianlihaa? No jos oikein tekee mieli naudanlihaa silloin ravintolaan ja hyvää ja mureaa brasilialaista naudan sisäfileetä sitten lautaselle.

    • Niin ja ehdottomasti kysymme naudan alkuperän ravintolassa. Suomalaisen naudan hiilijalanjälki on paljon pienempi kuin brasilialaisen naudan. Emme halua tuhota brasilialaisia sademetsiä. Suomessa naudat eivät syö soijaa.


    • Anonyymi kirjoitti:

      Niin ja ehdottomasti kysymme naudan alkuperän ravintolassa. Suomalaisen naudan hiilijalanjälki on paljon pienempi kuin brasilialaisen naudan. Emme halua tuhota brasilialaisia sademetsiä. Suomessa naudat eivät syö soijaa.

      Kyllä Chiken Litter-erikoisrehulla ruokitun eteläAmerikkalaisen naudan hiilipaska - jalanjälki on erittäin pieni.


  • Suosittelen suomalaista naudanlihaa kaikille!

    Se on hyvää.

    • Pellervolaisten sanoma on, että suomalaisen lihan syöminen on ilmastoteko.

      Tieteellistä näyttöä ei ole siitä, että suomalainen liha olisi ilmastoystävällisempää kuin ulkomainen liha, sanoo Luken tutkija.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.