Haluasisin isomman linnun, esim aran :)

Anonyymi

Hei. Olen jo jonkin aikaa ajatellut, että pyytäisin vanhempia hankkimaan minulle isomman linnun, kuten esimerkiksi aran yms. Ikääni en haluaisi oikein sanoa, mutta asun vanhiempieni kanssa ja olen kyllä jo yli 12 vuotias. Minulla on siis jonkin verran kokemusta linnuista (olen omistanut 4 undulaattia), ja omistan oman huoneen jossa olisi reilusti tilaa hiukan isommallekin linnulle

Jos joku tietää seuraavista asioista jotakin, saisinko muutaman vinkin?

-kuinka suuren häkin/paljon tilaa semmoinen ara vaatii
-kuinka nuorena pitäisi hankkia
-kauanko elää
-paljonko maksaa (NOIN)
-itse lintu
-ruuat
-lelut
-eläinlääkärimaksut
yms ^^^
-keneltä pitäisi hankkia (en oikein haluaisi ostaa lemmikkikaupasta jos ei ole pakko)
-onko helppohoitoinen?
-hassu kysymys, mutta paljonko semmoinen ulostaa?

Tiedän, että hanke on hieman suuri mutta kaikkiin nettisivuihin ei voi luottaa ja olen jo pitkään kiinnostunut tällaisesta linnusta.

:>

2

<50

  Vastaukset

  • Mahdollisimman ison, mieluiten kokonaisen huoneen. Häkin tulisi olla vain paikka jossa lintu nukkuu ja muun ajan saa olla vapaana linnulle turvalliseksi tehdyssä huoneessa.
   Mahdollisimman nuorena(kuitenkin vähintään luovutusikäisenä), mitä vanhempi se on sitä vaikeammin se kesyyntyy ja sillä voi olla myös oputtuja huonoja tapoja.
   Mm arat voivat elää jopa 60-90 vuotiaksi asti. Hinnat lähtee yleensä vähintään yli tonnista, lähemmäs pari tonnia. Pelkkä lintu siis. Tavarat ja ruuat siihen niin ei todellakaan ole mikään halpa paketti.
   Eläinkaupoissa harvemmin edes on aroja saatavana, kannattaa kysellä lintu harrastajilta eri foorumeilla. Voi olla että lintu pitää ulkomailta asti hankkia, ja se sitten taas lisää hintaa
   Helppohoitoinen se ei todellakaan ole, vaan hyvin vaativa lemmikki

   • Hei, kiitos vastauksesta! Olen tässä miettinyt asiaa ja varmaankin mieluiten hankkisin sittenkin lintuni kun olen tarpeeksi vanha ja on edes jonkin verran rahaa semmoiseen hommaan ^^
    Harkisten nyt ensin mm neitokakadua tai lisää undulaatteja.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefan on puhunut Seiskassa: Naapurien juoruaminen ei häntä haittaa.

   Stefan kertoo, että rakentaa Sofian kanssa kotia tietoisena naapureiden katseista, eikä häntä haittaa, vaikka naapurit soittelevat heistä lehteen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   8961