Vihreähköt täplät alapohjan puussa?

Anonyymi

Ostimme kesällä rossipohjaisen talon. Kuntotarkastajan mukaan kaikki ok, myös alapohjassa. Nyt olen alapohjassa itsekin käynyt pari kertaa ja hieman ihmetellyt vaalean vihreitä laikkuja puissa, jotka kannattelevat suojalevyjä. Sellaisia haaleita, rapsuttelemalla hieman leviävät. Laikkuja on todella paljon ja aika tasaisesti ympäri alapohjan puita. Ilman kosteus alapohjassa n. 60 % ja kuivan oloista kaikin puolin, mitään lahoa tai selvästi hometta ei näy missään.

Voisiko kyseessä olla "vanha home", joka kuivuttuaan on tuon väristä? Vai voisiko kuitenkin olla, että puu on käsitelty jotenkin ja sieltä on sitten tullut ulos jotain suoloja...? Ja jos ihan tarkkaan katsoo, näyttää että niitä on erityisesti puun syiden kohdalla.

2

<50

Vastaukset

  • Purkuun koko tekele, homeessahan se.. no ei kai nyt sentään, jos ilma alla kunnolla vaihtuu, ei siinä mitään.. vihreät värit voi olla vaikka kuljetuksesta, erilaisista laitteista millä puita on käsitelty, jne. Kosteusmittari on myös hyvä laite, voi todeta puun kosteuden, noin suunnilleen.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.