Vihreähköt täplät alapohjan puussa?

Anonyymi

Ostimme kesällä rossipohjaisen talon. Kuntotarkastajan mukaan kaikki ok, myös alapohjassa. Nyt olen alapohjassa itsekin käynyt pari kertaa ja hieman ihmetellyt vaalean vihreitä laikkuja puissa, jotka kannattelevat suojalevyjä. Sellaisia haaleita, rapsuttelemalla hieman leviävät. Laikkuja on todella paljon ja aika tasaisesti ympäri alapohjan puita. Ilman kosteus alapohjassa n. 60 % ja kuivan oloista kaikin puolin, mitään lahoa tai selvästi hometta ei näy missään.

Voisiko kyseessä olla "vanha home", joka kuivuttuaan on tuon väristä? Vai voisiko kuitenkin olla, että puu on käsitelty jotenkin ja sieltä on sitten tullut ulos jotain suoloja...? Ja jos ihan tarkkaan katsoo, näyttää että niitä on erityisesti puun syiden kohdalla.

2

<50

  Vastaukset

  • Purkuun koko tekele, homeessahan se.. no ei kai nyt sentään, jos ilma alla kunnolla vaihtuu, ei siinä mitään.. vihreät värit voi olla vaikka kuljetuksesta, erilaisista laitteista millä puita on käsitelty, jne. Kosteusmittari on myös hyvä laite, voi todeta puun kosteuden, noin suunnilleen.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Prinsessa Stephanien Pauline-tyttären bileputki vaati veronsa – paljonkertova kuva!
  • Mika Salo pelasti tuntemattoman miehen – ”Makasi maassa, kun tulimme ulos!”
  • Tavarat varastoon! Sami Hedbergillä ja Saija Tuupasella mystinen muutto – kuva!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   741
   16837
  2. Miksi ulkoministeri Haavisto ei ole vielä eronnut?

   Kun ulkoministeri Timo Soini osallistui aborttiprotestiin työmatkalla – vihreät tyrmistyi: ”Katsooko hallitus taas Soinin touhut sormien läpi?” Ja Vi
   Maailman menoa
   162
   3266
  3. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   129
   3188
  4. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   138
   2539
  5. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   2464