Groenendaelin korkeus

Anonyymi

Minkä korkuisia urokset ovat? Rotumääritelmän sanoman korkeuden tiedän kyllä, mutta ihan oikeankin korkeuden tahtoisin tietää.

11

54

Vastaukset

 • Pienin näkemäni 45 cm, suurin 73. 90 prosssaa uroksista 60-68 cm ja painot 23-33 kg. Äärikoot harvinaisia. Käyttölinjat tuovat groskuihin kokoa ja massaa. Ne eivät ole puhtaita, vaan ns. sekalinjaisia. Niiden perimästä saattaa löytyä jopa Tanskandoggia, Boxeria, Sakemannia, Holskua yms. Syynä käyttömalijalostus erityisesti Hollannissa, mutta myös monissa muissa maissa.

  • Kiitos.


 • Sen verran kommentoin edellistä vastausta ihan vain varmuuden vuoksi ja väärinymmärrysten välttämiseksi, että ei se suuri koko aina ole merkki käyttölinjoista.. Itselläni on ollut kaksi suurta urosta, jotka olivat kyllä täysin puhtaasti näyttelylinjan koiria.

  • Keskimäärin käyttölinjaiset ovat viisi kiloa painavampia kuin näyttelylinjaiset. Suurimmat käyttikset ovat painaneet yli 50 kg. Tosin urokset normaalisti 30-40 kg, näyttikset 20-30 kg..


  • Anonyymi kirjoitti:

   Keskimäärin käyttölinjaiset ovat viisi kiloa painavampia kuin näyttelylinjaiset. Suurimmat käyttikset ovat painaneet yli 50 kg. Tosin urokset normaalisti 30-40 kg, näyttikset 20-30 kg..

   Mun gronttu uros on puoliksi käyttislinjainen ja kuitenkin normikokoinen, eli 29 kiloo ja säkä noin 62cm. Luonne kyllä melko ärhäkkä eli ei siedä muita uroksia lainkaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mun gronttu uros on puoliksi käyttislinjainen ja kuitenkin normikokoinen, eli 29 kiloo ja säkä noin 62cm. Luonne kyllä melko ärhäkkä eli ei siedä muita uroksia lainkaan.

   Sama tarina. Noissa pärisijöitä riittää. Hyvä jos narttujen seura kelpaa. ei aina sekään.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sama tarina. Noissa pärisijöitä riittää. Hyvä jos narttujen seura kelpaa. ei aina sekään.

   Sietää kysyä, miksi tuollaisia elukoita pitää siviileillä olla käsissään? Kinkkua ei tarvitse viipaloida moottorisahalla, veitsikin riittäisi ihan mainiosti.


 • Mun puhas näyttisnartun pentu on tällä hetkellä 5kk, ja säkä on 54cm. Painoa on se 15.16kg tällä hetkellä. Isoin tapaamani uros on säältään 70cm.

 • Tuppaan keskusteluun vähän aihetta sivuten, mutta jos sakemmannipohjalta haluaisi siirtyä belgeihin, mikä belgeistä olisi paras vastine? Vai onko belgeilläkin yhtä paljon vikaa luustossa ja päässä kuin saksanpaimenkoirilla? Ja onko belgeissä siis nykyään myös käyttis ja näyttis, joka muunnoksessa? Laekenois ja tervu kiinnostaa, mutta ei ole näiden turkinhoidosta mitään käryä. Harraste- ja seurakoiraksi joku sakemannin jatke hakusessa, vahtivietistä plussaa. Malinoisille ehdoton ei.

  • Miks Malikka ei kelpaa? Sen turkki on hoitovapaa. Takkuja ei tule ikinä. Karvanlähtöaikoina pitää harjailla jos viitsii. Käyttölinjan koirat oikeasti eri rotua kuin näyttikset. Suuri ero voimissa ja luonteessa. Ipo-linjaiset käyttikset yleensä mukavia, ring-puolen koirat ja vallankin knpv-linjaiset voivat olla täysiä perkeleitä kotioloissa. Niissä paljon ihmisaggressiivisia yksilöitä/linjoja. Niiden kanssa ei ole leikkimistä. Tekisi mieli sanoa, että Hollanti on pilaamassa typerillä sekoituksilla koko rodun. Malikoista parhaat saa Saksasta. Niillä parhaat vietit ja luonnekin kohdallaan. Belgiasta ja Ranskasta saa nykyisin etupäässä pelkkää paskaa, harmeja nurkkiinsa. Hollanti on malikkapuolella näistä huonoin. Sieltä ei nopeasti oppivia koiria eikä menestyjiä löydy.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Miks Malikka ei kelpaa? Sen turkki on hoitovapaa. Takkuja ei tule ikinä. Karvanlähtöaikoina pitää harjailla jos viitsii. Käyttölinjan koirat oikeasti eri rotua kuin näyttikset. Suuri ero voimissa ja luonteessa. Ipo-linjaiset käyttikset yleensä mukavia, ring-puolen koirat ja vallankin knpv-linjaiset voivat olla täysiä perkeleitä kotioloissa. Niissä paljon ihmisaggressiivisia yksilöitä/linjoja. Niiden kanssa ei ole leikkimistä. Tekisi mieli sanoa, että Hollanti on pilaamassa typerillä sekoituksilla koko rodun. Malikoista parhaat saa Saksasta. Niillä parhaat vietit ja luonnekin kohdallaan. Belgiasta ja Ranskasta saa nykyisin etupäässä pelkkää paskaa, harmeja nurkkiinsa. Hollanti on malikkapuolella näistä huonoin. Sieltä ei nopeasti oppivia koiria eikä menestyjiä löydy.

   Malinois ei vaan miellytä millään tapaa, siksi ei. Jos se olis lk hollanninpaimenkoira, niin sitten. Muutenkin vielä arpoilen belgien ja holskujen välillä. Turkinhoito ei haittaa, jos se ei ole joka päiväistä tai edes viikottaista hoitamista. Pääosin tervettä pääkoppaa ja kroppaa haen tulevalta harrastekaverilta, sen vuoksi belgit mietityttää, koska kuulema arkuutta niin paljon, ettei voi puhua enää yksilötasolla vaan jo rotuominaisuutena.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Erika ja viisuvalinta

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Maailman menoa
  131
  3977
 2. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  95
  3762
 3. Coronavirus-hysteria

  Mihinkähän mittakaavoihin tuo hysteria pääsee? Luuletteko, että kohta vaikkapa bussilastillinen tyhjenee jonkun yskäistyä seuraavassa etapissa? Entä m
  Maailman menoa
  87
  2375
 4. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  30
  1065
 5. Tampereella tapetaan.

  Keski-ikäinen mies löytyi murhattuna Tampereella – verta vuotava tekijä karkuteillä, poliisi varoittaa vaarallisuudesta
  Tampere
  35
  514