Pyykkituvan säännöt HASOn kohteissa

Millaisia sääntöjä muissa HASO-taloissa on pesulan ja kuivaushuoneiden käytöstä ? Itse asun HASO-Rantapuistossa ja meillä on nyt asukashallitus tehnyt sellaiset säännöt,että pesulan koneissa ei saa pestä koiriin tai muihin lemmikkieläimiin liittyvää pyykkiä eikä kuivata myöskään kotona pestyä lemmikkieläimiin liittyvää pyykkiä missään kuivaushuoneessa ( 4 kpl ). Mielestäni on epäoikeudenmukaista ettei niille anneta mitään paikkaa missä voisi kuivattaa. Tätä kaikkea perustellaan ihmisten allergioilla. Asuin aikaisemmin myös aso-asunnossa,joka oli Avaimen omistama eikä siellä ollut tuollaisia sääntöjä. Joku sanoi minulle,ettei tämmöinen edes olisi laillista,koska tämä ei ole mikään allergia-talo.

9

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sinä et selvästi ajattele kuin itseäsi. Allergioille harva voi mitään ja olisi todella ikävää, ettei voi pestä, tai kuivata vaatteitaan taloyhtiön pesutuvassa siksi, että eläinihmisillä on allergikkoja enemmän oikeuksia. Ihan käsittämätöntä itsekkyyttä.

    • Anonyymi

      Eihän tuossa sanota,että eläinihmisillä olisi enemmän oikeuksia kuin allergikoilla,vaan mielestäni kaikilla tulisi olla samat oikeudet.

      • Anonyymi

        Miten säännöt ovat samat, jos jonkun vapaaehtoisesti hankkimat lemmikit estää allergikolta pyykkituvan käytön kokonaan? Lemmikin omistaja voi kuitenkin edelleen pestä lemmikeihin liittymättömät pyykkinsä pesutuvassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten säännöt ovat samat, jos jonkun vapaaehtoisesti hankkimat lemmikit estää allergikolta pyykkituvan käytön kokonaan? Lemmikin omistaja voi kuitenkin edelleen pestä lemmikeihin liittymättömät pyykkinsä pesutuvassa.

        Jos allergia on niin voimakas, että ihan normaaleilla proseduureilla kuten pyykkituvan yleisestä siisteyteyttä ylläpitämällä, pesukoneen puhdistusohjelman käytöllä ja nukkasäiliön tyhjennyksellä ei selviä niin kyllä silloin puhutaan ihmisestä jolla on erityistarpeita ja kaikkia erityistarpeita ei vain voida 100% ottaa huomioon. Tällöin on ihmisen omalla vastuulla järjestellä tarvitsemansa erityisjärjestelyt ja tarvittaessa hakea niihin esim. Kelasta tukea sairautensa nojalla jos nämä eivät muuten järjesty. Samalla lailla, jos kuljet pyörätuolilla tai olet sokea niin saatat tarvita erityisjärjestelyitä ja joudut asunnonetsinnässä ottamaan huomioon että asunto on sellainen että erityisjärjestelyt löytyvät tai pystyt ne puuttuvat varusteet itse järjestämään.


    • Anonyymi

      Meidän talon pesutuvan säännöt.

      Pese pyykit, elä ja ole!

      • Anonyymi

        Nuo on hyvät säännöt,mutta eivät tuossa aloituksessa toteudu,kun kielletään jopa lemmikkien kotona pestyn pyykin kuivaus kuivaushuoneissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuo on hyvät säännöt,mutta eivät tuossa aloituksessa toteudu,kun kielletään jopa lemmikkien kotona pestyn pyykin kuivaus kuivaushuoneissa.

        Juuri näin. Sääntöjä, kieltoja, järjestyssääntöjä ja jopa järjestysmääräyksiä on talot pullollaan ja lopputulos on tämän viestiketjun alun kaltainen. Asukkaita alkaa jurpimaan jatkuva holhoaminen ja säännöillä uhkailu. Tämän vuoksi ja kun tämän ymmärsimme, niin käänsimme asiat päälaelleen. Nyt on talosta poistettu iso osa entisistä ohjeista ja säännöistä ja luetettu siihen, että normi ihminen osaa elää naapureita ymmärtäen. Pesulassa toki on laitteiden käyttöohjeet ja nekin on laitetoimittajan puolesta. Meidän talohallituksen viesti asukkaille on. Nauti elosta, täällä ei tarvitse stressata!


    • Anonyymi

      Tietenkään ei voida kieltää mitään tuollaista. Millä oikeudella ja kuka sitä valvoo ja miten? Ja mitä sitten jos selviääkin että koiranomistaja on pessyt koirapyykkiä, mitä tästä seuraa, minkälaisia sanktioita voidaan langettaa?

      Naurettavaa.

      • Anonyymi

        Ap unelmoi, tuskin sen ihmeellisempää, käytännössä tarkoittaisi pesukoneiden käyttökieltoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2810
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2030
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      42
      1543
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      989
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe