Primerin asennus Mikuni kaasuttimeen

Anonyymi

On ollut tarpeen asentaa primeri Mikuni kaasuttimiin. Kylmänä ja sesongin alussa käynnistäminen saisi olla helpompaa. Kelkka arctic cat cougar 550 vm 1997.

Tosi huonosti oli googlaamallakaan päteviä neuvoja. Piti nähdä todella vaivaa. Tein itse ja onnustuin. Siksi kerron mitä tein että voin jakaa viisautta muillekin.

Primer pumppusarjojaja on helppo löytää netistä. Motonetistä ostin jenkkiläisen pumpun jossa oli kaksi T kappaletta 1/8 ja 1/4 tuuman bensaletkuille. Sitten oli yksi messinkinen liitinnippa.

Tajusin että kojelautaan porataan 20 millinen reikä johon asensin pumpun. Hyvin meni. Asensin 1/8 letkun molemmat päät pumppuun kiinni. Toinen imevä ja toinen puskeva letku. Asensin imevän pään t kappaleella bensahanan ja polttoainepumpun jälkeen katkaisemalla ensin bensajohdon. Hyvin meni.

Kaasuttimen ja moottorin välissä on ainoa mahdollinen paikka bensaletkun liittämiseksi Mikunissa oleva M4 kierteellä oleva 4 mm mutterilla tukittu reikä. Reikä johtaa suoraan moottoriin päin eli siihen reikään piti laittaa erikseen tilattava M4 kierteellä 1/8 tuuman eli n 3 mm letkuliitin. Se nippa on messinkiä ja oli toosi hankala löytää. Netistä löysin göteborgilaisen liikkeen joka myi kyseistä Mikunin primer kierrenippaa. Kahteen kaasuttimeen yhteemsä kaksi nippaa.

T kappaleella primepumpusta 1/8 tuuman letkut kiinni nippoihin ja primer asennu oli valmis.

Primerpumpun paketissa ollut yksi messinkinippa ilman kierteitä olisi ollut mahdollista laittaa poraamalla reikä kaasuttimeen samaan paikkaan just ennen moottoria mutta en ruvennut porailemaan. Poraamiselle on kyllä kololla merkattu paikka erikseen olemassa Mikunissa. Toisaalta toinen kierteetön nippakin olisi pitänyt ostaa ja maksaa sekin. Olisiko edes painettava nippa pysynyt kiinni? Mieluumin kierrenipat valmiisiin kierteisiin kuin poraamalla mitään tunaroimaan.

Muutama ruiskaus primerillä bensaa sylintereihin ennen cold starttia niin lähtee aina ekalla tai toisella käyntiin.

2

<50

Vastaukset

 • Pieni tarkennus vielä. Primeri imee bensaa siis bensahanan jälkeen mutta ennen bensapumppua. T kappale jossa kaksi haaraa on kelkan 1/4 tuuman katkaistulle letkulle ja yksi 1/8 tuman letku siis primer pumpun suuntaan.

 • Ja vielä. Göteborgilainen kaasutinfirma on www.braigasen.se ja primer nippa löytyy googlaamalla hakusana Mikuni primer nippel M4

  Jännä kun Suomesta ei löytynyy netistä ei niin mistään. M5 kierteellä löytyy mutta ei pienempää. Googlellä löysin amazonista ja ebaysta sopivia mutta olisi ollut toimitus aika pitkä.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Julman näköinen Martina

  Gaalaan tullessa häntä haastateltiin . Tavallaan.... tavallaan... tavallaan. Koko ajan hoki tavallaan sanaa. Mekko oli kaunis mutta Mara ei oikein on
  70
  1018
 2. Nykäsen Pialta pääsi itku

  Nykäsen leski itkee, kun gäntä ei kutsuttu vastaanottamaan Matti Nykäselle Urheilugaalassa myönnettyä palkintoa urheilun Hall of Fameen pääsystä. Palk
  45
  778
 3. Miksi ihailet häntä?

  Onko jotenkin erityinen?
  Ikävä
  74
  754
 4. Martina häikäisi Venla -gaalassa

  Martina sai kehuja sekä puvustaan että kauneudestaan.
  61
  446
 5. Häränvirasta löytyi ruumis

  Perjantaiaamuna löytyi naisen ruumis Häränvirrasta. Mitähän on tapahtunut ja kuka lienee?
  Äänekoski
  17
  445