Primerin asennus Mikuni kaasuttimeen

Anonyymi

On ollut tarpeen asentaa primeri Mikuni kaasuttimiin. Kylmänä ja sesongin alussa käynnistäminen saisi olla helpompaa. Kelkka arctic cat cougar 550 vm 1997.

Tosi huonosti oli googlaamallakaan päteviä neuvoja. Piti nähdä todella vaivaa. Tein itse ja onnustuin. Siksi kerron mitä tein että voin jakaa viisautta muillekin.

Primer pumppusarjojaja on helppo löytää netistä. Motonetistä ostin jenkkiläisen pumpun jossa oli kaksi T kappaletta 1/8 ja 1/4 tuuman bensaletkuille. Sitten oli yksi messinkinen liitinnippa.

Tajusin että kojelautaan porataan 20 millinen reikä johon asensin pumpun. Hyvin meni. Asensin 1/8 letkun molemmat päät pumppuun kiinni. Toinen imevä ja toinen puskeva letku. Asensin imevän pään t kappaleella bensahanan ja polttoainepumpun jälkeen katkaisemalla ensin bensajohdon. Hyvin meni.

Kaasuttimen ja moottorin välissä on ainoa mahdollinen paikka bensaletkun liittämiseksi Mikunissa oleva M4 kierteellä oleva 4 mm mutterilla tukittu reikä. Reikä johtaa suoraan moottoriin päin eli siihen reikään piti laittaa erikseen tilattava M4 kierteellä 1/8 tuuman eli n 3 mm letkuliitin. Se nippa on messinkiä ja oli toosi hankala löytää. Netistä löysin göteborgilaisen liikkeen joka myi kyseistä Mikunin primer kierrenippaa. Kahteen kaasuttimeen yhteemsä kaksi nippaa.

T kappaleella primepumpusta 1/8 tuuman letkut kiinni nippoihin ja primer asennu oli valmis.

Primerpumpun paketissa ollut yksi messinkinippa ilman kierteitä olisi ollut mahdollista laittaa poraamalla reikä kaasuttimeen samaan paikkaan just ennen moottoria mutta en ruvennut porailemaan. Poraamiselle on kyllä kololla merkattu paikka erikseen olemassa Mikunissa. Toisaalta toinen kierteetön nippakin olisi pitänyt ostaa ja maksaa sekin. Olisiko edes painettava nippa pysynyt kiinni? Mieluumin kierrenipat valmiisiin kierteisiin kuin poraamalla mitään tunaroimaan.

Muutama ruiskaus primerillä bensaa sylintereihin ennen cold starttia niin lähtee aina ekalla tai toisella käyntiin.

2

<50

  Vastaukset

  • Pieni tarkennus vielä. Primeri imee bensaa siis bensahanan jälkeen mutta ennen bensapumppua. T kappale jossa kaksi haaraa on kelkan 1/4 tuuman katkaistulle letkulle ja yksi 1/8 tuman letku siis primer pumpun suuntaan.

  • Ja vielä. Göteborgilainen kaasutinfirma on www.braigasen.se ja primer nippa löytyy googlaamalla hakusana Mikuni primer nippel M4

   Jännä kun Suomesta ei löytynyy netistä ei niin mistään. M5 kierteellä löytyy mutta ei pienempää. Googlellä löysin amazonista ja ebaysta sopivia mutta olisi ollut toimitus aika pitkä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   281
   11449
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   215
   6847
  3. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   122
   5563
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   67
   4739
  5. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   105
   3268