Kituuttaa vaiko ei?

Anonyymi

Tällasta mietin. Haluaisin nopsaan ulosotosta eroon mutta se vaatisi sen ettei elämään jäisi vuokran jälkeen kuin 600e/kk. Muuttuvia tekijöitä on aina, esim tässä kuussa ostin rikkinäisen tilalle pesukoneen 325 eurolla, kahdesti vuodessa eläinlääkärikuluja tulee noin 250e. Sairastelen aika usein ja pysyvän lääkityksen takia apteekkiin menee jo lainkin takia 50e joka tammikuussa omavastuun takia. Lemmikkien kulut n.100e/kk.
Onko täällä muita jotka pohtii samaa. Voisin maksaa kahdessa vuodessa ulosoton pois mutta se vaatisi kitkuttamista. Nyt minulle jää käteen ruokiimme 1000e/kk. Voisitteko jotenkin tsempana miten kannattaa tehdä? Jollen innostu niin vie 3-4 v. niin ulosotto ohi. Jouduin 2016 ulosottoon. Toki voisin alkaa myymään itseäni. Onko teillä ideoita?

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oletko laskenut laskurilla toimeentulotukea. Noihin omiin lääkkeisiisi ja sairaskuluihin saisit toimeentulotukea.
      Jos alat kituuttaa, voit lopettaa sen milloin haluat kesken ja ottaa aikalisän itsellesi.
      600 euroa on paljon yksinäiselle, mutta perheelliselle vähän. Tiedän vain sen, että sinulla on lemmikkieläin jonka hoito maksaa.
      Laske vielä kerran ja jos alat säästökuurille, voit pitää muutaman satasen kotonasi, ja muutaman ylimääräisen tililläsi, jos et hae toimeentulotukea. Antamiesi ennakkotietojen perusteella voit säästää pahan päivän varalle ja maksaa pois tai keskeyttää, jos tulee liian tiukka kuu.
      Ite aikoinaan maksoin opintolainaa ennakkoon ja jätin voudin 4 tonnia odottamaan tulevaisuuden töitä. Kun sairastuin keskeytin maksun opintolainaan ja sekin meni sitten voudille. Mut kaikki hyvin ja eteenpäin rullataan. 385 euron tuloista maksoin vapaaehtoisesti satasta ja käteen jäi tosi vähän. Sillä pärjää 2 vuotta, mutta ei sen pidempään sairastumatta.
      Hyvä fiilis silti tänään, vaikka en maksanutkaan aikaisemman periaatteni maksuja ajallaan.

      • Anonyymi

        En saa mitään toimeentulotukea koska nettotulot 2400e ja tällä hetkellä siis 1000e jää tuosta vuokran ja ulosoton jälkeen käteen. Mun pitäisi siis maksaa vapaaehtoisesti ylimääräistä ulosottoon että selviäisin kahdessa vuodessa. On tämä toivotonta, toki monella ei ole 2400 nettotuloja mistä lyhentää ulosottoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En saa mitään toimeentulotukea koska nettotulot 2400e ja tällä hetkellä siis 1000e jää tuosta vuokran ja ulosoton jälkeen käteen. Mun pitäisi siis maksaa vapaaehtoisesti ylimääräistä ulosottoon että selviäisin kahdessa vuodessa. On tämä toivotonta, toki monella ei ole 2400 nettotuloja mistä lyhentää ulosottoa.

        Älä aloita liian ankaraa tehokuuria, polvia voi alkaa heikottaa. Älä kuitenkaan tuhlaile rahaa, niin että säästöönkin jää. Nykyinen uo-vauhtisi on riittävä, mutta voit sitten tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä, jos tilille alkaa kertyä isompia summia. Älä ajattele liikaa velkojasi, sillä olet ulkoistanut velanmaksun uo-miehelle.


    • Anonyymi

      3-4 vuotta on tosi lyhyt aika. Eihän se ole juurikaan enemmän kuin kaksi vuotta..? Monet lusii sen 15 vuotta. Eli miksi kituuttaa ja harkita jopa itsensä myymistä (!) sen sijaan, että maksaisi suunnitelman mukaan.

      • Anonyymi

        Alan olee niin loppu tähän pennin venyttämkseen. Vieläkään ei oo koti valmis vaikka kolme vuotta sitten jo muutin tänne vuokralle. Kamalasti vastoinkäymisiä eikä koskaan rahaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 178
      1903
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      50
      1836
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1353
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1164
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1099
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1085
    Aihe