Ajaminen Albaniassa ja naapurimaissa

Anonyymi

Ihan oikeasti jo alkoi arveluttamaan ajosuunnitelman mukainen toiminta tuolla..lennot oli Skopjeen ja siitä tarkoitus Kosovon läpi, pikaisesti Montenegroon ja sitte Välimeren rantaan ja lopuksi Tiranaan.

Pelottelu näillä foorumeilla on totaalisen turhaa!!! En sitte tiedä, onko lomakaudella enemmän porukkaa liikkeellä tai sekoittaako lämpö yläkerran, mutta nyt liikenteessä ei ollut mitään ihmeellistä. Ainoastaan Tiranan liikenneympyröissä meinasi tulla hiki, mutta Hertzin 11€ / vrk täystöppi rauhoitti kummadti..ja nopeudet ympyröissä on niin pienet että peltivahinkoja kummempaa ei voi tulla.

Samoin teiden kunnosta marmatettu - mitä ihmettä???!? Ok, pieni pätkä Makedonian puolella ennen Kosovoa oli kämästä, samoin Tiranasta pohjoiseen, mutta pääosin todella hyväkuntoista moottoritietä. Ja ilmeisesti Kosovossa suht uuttakin, kun iphonen navi ei edes kaikkea löytänyt.

Pari vinkkiä. Jos ajat 60 alueell 60 niin sut ohitetaan merkeistä ja sulkuviivoista huolimatta heti, on tilanne mikä tahansa - kannattaako siis ajaa 60 jos muut ajaa 90.

Poliiseja Albaniassa ja Kosovossa paljon, valoja vilkutetaan vinkiksi..

Hevoskärryjä nähnyt ensimmäistäkään.

Tiranassa taksi halpaa, vitosella pääsi useamman kilometrin ja parkkipaikat vähissä..suosittelen käyttämään.

Auto vuokrattiin rentalcars.com:in kautta. Oli puolet halvempi kuin suoraan Hertziltä. Täystöppiä ei tarjottu automaattisesti, mutta olipa edullinen ku kysyin..sen 11€/vrk.

Vielä: Kosovo ei kuulu ainakaan Telian datapakettiin..oli kallis navigointi ja kaksi kuvaa tsekkasin mesessä - 90€. Eli siellä roaming ehdottomasti pois päältä. Muutoin reissupaketilla pärjäsi mainosti..wifiä löytyy lähes joka kahvilassa.

Suosittelen EHDOTTOMASTI!! Hyvää ruokaa ja ennenkaikkea ystävällistä porukkaa!

2

<50

Vastaukset

  • Kuka ja missä sinua on pelotellut?

    Samaa mieltä olemme siitä, että Albania on erittäin suositeltava matkakohde.

    -

    • Eri keskustelupalstoilla näitä on näkynyt. Varmaan jostain tuupovaaralta, jossa liikenneympyröistä ja leveäkaistateistä ole kuultu kuin kauhupuheita,,


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.