Tällä uudella turvallisella lääkkeellä pelastettaisiin tuhansia unettomia

Anonyymi

Suomessa.

Oreksiini lääkettä on vetkutettu suomessa jo yli kaksi vuotta, saamatta sitä apteekkeihin myyntiin toisin kuin jenkeissä jossa sitä ollut saatavilla jo vuoden päivät.

Oreksiini lääke:

- Tulokset hyviä

- Tällä ei ole mitään väärinkäyttöpotentiaalia

– Suvorexantista on saatu hyviä tuloksia tarkoissa unitutkimuksissa

- (Oreksiini) Uudet lääkkeet puolestaan tähtäävät yleisen vireystilan laskuun yöllä, jolloin normaalin unirytmin pitäisi palautua.

Vanhat myrkky-lääkkeet:

- Perinteisten unilääkkeiden kuten bentsodiatsepiinien ja niin sanottujen z-lääkkeiden käyttöä pyritään nykyisin vähentämään, osin niiden väärinkäytön vuoksi. Lääkkeistä irtipääseminen voi olla vaikeaa

- Jo viisikymmentäluvulla kehitetyt bentsodiatsepiinit eli ”bentsot” vaikuttavat keskushermostoa lamaavasti

http://palinviidesblogi.blogspot.com/2017/10/uusi-tasmalaake-mullistaa-unettomuuden.html

3

63

  Vastaukset

  • Näytti olevan kliininen phase III menossa/julkaistu Euroopassa.

   • Toivottavasti tulee vuoden 2020 aikana Suomeen, pyydän heti lääkäriltä reseptin tähän normalisoimaan nukkumisen


  • Uneton yö tai kaksi voi jättää sinut niin väsyneeksi ja kurjaksi, että voi olla houkutusta ottaa lääkitystä, joka lupaa auttaa sinua liukumaan unelmaan. Mutta totuus on, että Ambienin ja Lunestan kaltaiset unilääkkeet eivät todellakaan paranna unta paljon, Consumer Reports Best Buy Drugs -analyysin mukaan, ja uusin unettomuuslääke, Belsomra (suvorexant), ei ole poikkeus.

   Se voi auttaa sinua nyökkäämään muutaman minuutin nopeammin tai nukkumaan hiukan pidempään. Mutta pieneen etuun liittyy joitain suuria turvallisuuteen liittyviä huolenaiheita, kuten olla liian unelias seuraavan päivän ajamiseen tai tuntea, ettet voi liikkua tai puhua.

   Meitä kehotettiin tutkimaan tarkkaan Merckin valmistamaa Belsomraa, koska se on uudentyyppinen unilääke, jota kutsutaan oreksiinireseptorin antagonistiksi. Se vaikuttaa aivoihin eri tavalla kuin vanhemmat unettomuuden lääkkeet. Ruoka- ja lääkevirasto hylkäsi alun perin suuret Belsomran annokset - 30 mg ja 40 mg -, koska sen mukaan ne aiheuttivat vaarallisen seuraavan päivän uneliaisuuden, joka voi johtaa tappaviin autokatastrofeihin. FDA hyväksyi lopulta lääkkeen pienemmät annokset - 5 mg, 10 mg ja 20 mg.

   Tilasimme kaksi lääketurvallisuusasiantuntijaa - DI Steven Woloshin ja M.D. Lisa M. Schwartz - molemmat Geiselin lääketieteelliseen korkeakouluun Dartmouthissa - tarkistamaan tutkimuksen ja valmistelemaan huumeiden tosiseikkojen laatikon Belsomraan. Schwartz toimi FDA: n asiantuntijakomiteassa, joka tarkasteli Belsomraa vuonna 2013.

   Heidän analyysinsa osoittaa, että ihmiset, jotka ottivat 15 mg tai 20 mg Belsomra -annoksen joka ilta 3 kuukauden ajan, nukahtivat keskimäärin vain 6 minuuttia nopeammin kuin lumelääketabletit saaneet. Ja Belsomra-ryhmä nukkui vain 16 minuuttia pidempään - yhteensä 6 tuntia ja 12 minuuttia vs. 5 tuntia ja 56 minuuttia lumeryhmässä.

   Nämä pienet unen parannukset eivät tarkoita sitä, että ihmiset tuntevat olonsa virkistyneemmiksi. Sen sijaan useammat ihmiset, jotka käyttivät Belsomraa, tunsivat uneliaisuuttaan seuraavana päivänä verrattuna lumelääkettä saaneisiin.

   Itse asiassa kahden ihmisen, joka otti 20 mg: n annoksen eilen illalla, oli niin uninen seuraavana päivänä, että heidän oli lopetettava ajokoe. Hieman enemmän Belsomra-ryhmän ihmisiä oli mukana liikenneonnettomuuksissa tai he saivat liikennelippuja ja kertoivat hallusinaatioista tai unen halvaantumisesta - tunne, että et voi liikkua tai puhua nukkumisen tai heräämisen aikana.

   10 mg: n annosta tutkittiin vain 62 henkilöllä, ja on epäselvää, parantaako se nukkumista. Jopa Merck, Belsomran valmistaja, epäilee, onko se parempi kuin lumelääke. "Kokonaiskuva on, että 10 milligrammaa ei ole tehokas annos", kertoi Merckin kliinisen tutkimuksen, neurotieteen ja silmätautien pääjohtaja W. Joseph Herring FDA: n neuvoa-antavan komitean kokouksessa 2013. FDA: n sisäiset arvioijat kuitenkin sanoivat, että 10 mg: n annos paransi nukkumista enemmän kuin lumelääke. Tärkeintä on, että 10 mg: n annos on todennäköisesti vähemmän tehokas kuin 15 tai 20 mg: n annos, ja se ei ehkä ole paljon parempi kuin lumelääke.

   Ja ei tiedetä, auttaako 5 mg: n annos nukkumaan: Sitä ei ole tutkittu ollenkaan.

   "FDA on asettanut häiritsevän ennakkotapauksen hyväksymällä tutkimaton lääkeannos", Schwartz sanoo. "Kuolevaiseen syöpään, jolla on rajoitettu hoito, tämä pelaaminen voi olla järkevää, mutta ei sellaisissa tiloissa, kuten unettomuus ja joissa Belsomra ei näytä toimivan paremmin tai turvallisemmin kuin käytettävissä olevat hoidot."

   Schwartz ja Woloshin ovat myös huolissaan siitä, että jos ihmiset eivät nukku paremmin 5 mg: n tai 10 mg: n annoksilla, he voivat ottaa ylimääräisiä annoksia, mikä lisää sivuvaikutusten riskiä.

   Jos Belsomran vähäinen hyöty ja mahdolliset sivuvaikutukset eivät riitä saamaan sinut ajattelemaan kahdesti ennen kuin kokeilet sitä, harkitse sen korkeaa merkintää: noin 70 dollaria 7 pilleriä. Se on yli neljä kertaa enemmän kuin Ambienin geneerisen version Best Buy -tapahtuma, zolpidemi, saman määrän kustannukset. Best Buy Drugs -raportissamme havaittiin, että zolpidemia käyttäneet ihmiset nukahtivat 20 minuuttia nopeammin ja nukkuivat keskimäärin 34 minuuttia pidempään kuin lumelääkettä saaneet.

   Jopa nuo numerot eivät ole niin vaikuttavia. Ja tsolpidemi, kuten muutkin unettomuuslääkkeet, aiheuttaa pitkän luettelon mahdollisista sivuvaikutuksista, kuten päiväpäiväinen uneliaisuus, huimaus, unessa käyminen, unessa ajaminen, unisyöminen, muisti raukeaa ja hallusinaatiot.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  • Jos voittaisit 90 miljoonaa Jackpotista, mitä tekisit?

   Itse ostaisin ihan uuden hitsaamattoman pakoputken renaulttiini ja laitattaisin sen muilla. Sitten uudet gummit ihan joka nurkkaan

   70
  • Lidlille tulossa etuohjelma

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006411614.html

   132
  • Miehellä profiili deittipalstalla/sain kiinni

   Ollaan miehen kanssa oltu yhdessä n. 20 vuotta eli lähes teini-ikäisestä saakka. Nyt sitten huomasin että miehellä on profiili deittisivustolla. Nukutaan yleensä eri sängyissä, koska mies kuorsaa. Nyt nukuttiin yhdessä ja ilmeisesti mies ei muistanut että olen hänen selän takanaan. Yöllä siis selaili deittinettiä sängyssä, eikä huomannut että minä heräsin. Siinä sitten yritin niellä suuttumuksen ja mietin mitä hittoa teen. Menin vessaan ja siltä istumalta loin itselleni profiilin. Miehen profiilia ei ollut hankala löytää kun katsoi keskellä yötä viimeksi kirjautuneita ja nimimerkin nähtyäni tiesin heti miehen profiilin. Nyt olen sitten omalla valeprofiilillä chattaillyt miehen kanssa ja urkkinut mitä hän hakee ja onko valmiina ihan oikeasti pettämään. Yritän samalla jatkaa niin kuin ei mitään....Saa nähdä mitä tästä tulee.

   87

  Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   337
   6629
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   189
   3273
  3. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   123
   2951
  4. Voi myötähäpeän määrää

   Joku tämän kylän Tollo mukana nelosen roskasarjassa
   Suomussalmi
   18
   875