ikean keittiörunko, ovet Custom Kitchen tai A.S Helsingö KOKEMUKSIA

Anonyymi

Pelkona siis on että Ikean ovet eivät kestä, jos ne ovat melamiinia.
Toisaalta en kyllä tiedä mitä tarkoittaa "kalvo, ABS -muovia" eli onko kuvauksen mukainen ovi kestävä kun tarkempaa selvennystä ei ole?

Helsingö tekee ovet massiivipuusta ja maalaa, kuulostaa pätevältä.
Custom Kitchen tarjoaa maalatut mdf ovet, sekin kuulostaa hyvälle.

Eli onko aidosti suositusta mitä tehdä Ikea ovien kanssa?

3

6357

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Samaa paskaa ne (muovi)kalvopinnoitetut periaatteessa on kuin melamiini. Sitten on ns. mikrolaminaatti (markkinoinnin keksimä nimitys), joka on todellisuudessa vain vähän paksumpi melamiini. Jos on, voi olla perusmelamiiniakin. Melamiinia ja "mikrolaminaattia" ei pidä sotkea korkeapainelaminaattiin, joka sitten jo laatutavaraa.

      Näissä termeissä jopa johdetaan asiakasta harhaan. Kusetetaan.

      Maalatuissa mdf-ovissa on pari seikkaa niissäkin, jotka on hyvä huomioida. Tavallinen mdf-ei kestä kosteutta. Se turpoaa. Mutta on myös kosteudenkestävää mdf-levyä vaan bulkkitavaraa suoltavat tehtaat harvemmin sitä käyttävät. On näet huomattavasti kalliimpaa. Sitten on erikseen kosteuden kestävät maalit. Niitäkään harvemmin käyttävät. Noiden yhdistelmä on kuitenkin pirun hyvä ovi, kestää myös kph:ssa. Hyvä vaihtoehto jos haluaa maalatut ovet. Miksi ottaa massiivipuisia ovia jos puun rakenne ja kuvio maalataan peittoon?

      Massiivipuuovi on tietenkin aina puuovi. Senkin kestävyyteen kuitenkin vaikuttaa käytetyn puutavaran laatu, hyvästä raaka-aineesta, hyvin ja perinteisesti tehty puuovi ei elä. Se ei vääntyile mutta huonosti tehty voi sen tehdä.

      Ovien teettäminen puusepänliikkeessä on aina vaihtoehto. Heidän ei tarvitse tinkiä raaka-aineen laadusta, se ei ole kovinkaan merkittävä tekijä yhden keittiön ovissa. Bulkkitehtaille se on kun sarjat ovat suuret.

      -puuseppä-

    • Anonyymi

      joo, kiitos kommentista, ihan tottajan tuo on että teetättäs koko keittiön puusepällä. Hintaa tulisi vain noin 17500 (sis kodinkoneet). Tästä syystä on pakko miettiä muita vaihtoehtoja.

      Sanoin väärin tuon Helsingön ovet, ne ovatkin maalattua mdf:ää. Ovat siis ainakin hieman kestävämpiä kuin se Ikean kalvo ovi. Että veikkaan et sillä mennään, runko ikeasta ja ovet erikseen.

      Sen verran vain huomasin, että halvempaa on tuolla Kustom Kitchenillä, ja sielläkin ne tarjoaa maalattua mdf:ää.

    • Anonyymi

      Itse olen asentanut omiin taloihin IKEAa eri tavalla hakkeroituna. Eivät IKEAn arvokkaammat ovet huonoja ole. Halvinta IKEAa en osta.

      Ensi vuonna on tarkoitus tehdä kokopuukeittiö omaan käyttöön. Harkinnassa on tiikki tai bankirai. Malli on kuulemma shaker.

      Kokopuuta olen kunnostanut lakkaamalla ja maalaamalla. Omassa käytössä on maalauslinjalla uudistettu oregonmäntyovisto 1970-luvulta. Nyt rungot ovat sellaisessa kunnossa, että ajattelin nekin korvata kokopuisilla. Ideana on tehdä sellaiset, ettei niitä enää itse tarvitse kunnostaa. Tavoite on tehdä 50 vuotta kestävät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe