ikean keittiörunko, ovet Custom Kitchen tai A.S Helsingö KOKEMUKSIA

Anonyymi

Pelkona siis on että Ikean ovet eivät kestä, jos ne ovat melamiinia.
Toisaalta en kyllä tiedä mitä tarkoittaa "kalvo, ABS -muovia" eli onko kuvauksen mukainen ovi kestävä kun tarkempaa selvennystä ei ole?

Helsingö tekee ovet massiivipuusta ja maalaa, kuulostaa pätevältä.
Custom Kitchen tarjoaa maalatut mdf ovet, sekin kuulostaa hyvälle.

Eli onko aidosti suositusta mitä tehdä Ikea ovien kanssa?

3

200

  Vastaukset

  • Samaa paskaa ne (muovi)kalvopinnoitetut periaatteessa on kuin melamiini. Sitten on ns. mikrolaminaatti (markkinoinnin keksimä nimitys), joka on todellisuudessa vain vähän paksumpi melamiini. Jos on, voi olla perusmelamiiniakin. Melamiinia ja "mikrolaminaattia" ei pidä sotkea korkeapainelaminaattiin, joka sitten jo laatutavaraa.

   Näissä termeissä jopa johdetaan asiakasta harhaan. Kusetetaan.

   Maalatuissa mdf-ovissa on pari seikkaa niissäkin, jotka on hyvä huomioida. Tavallinen mdf-ei kestä kosteutta. Se turpoaa. Mutta on myös kosteudenkestävää mdf-levyä vaan bulkkitavaraa suoltavat tehtaat harvemmin sitä käyttävät. On näet huomattavasti kalliimpaa. Sitten on erikseen kosteuden kestävät maalit. Niitäkään harvemmin käyttävät. Noiden yhdistelmä on kuitenkin pirun hyvä ovi, kestää myös kph:ssa. Hyvä vaihtoehto jos haluaa maalatut ovet. Miksi ottaa massiivipuisia ovia jos puun rakenne ja kuvio maalataan peittoon?

   Massiivipuuovi on tietenkin aina puuovi. Senkin kestävyyteen kuitenkin vaikuttaa käytetyn puutavaran laatu, hyvästä raaka-aineesta, hyvin ja perinteisesti tehty puuovi ei elä. Se ei vääntyile mutta huonosti tehty voi sen tehdä.

   Ovien teettäminen puusepänliikkeessä on aina vaihtoehto. Heidän ei tarvitse tinkiä raaka-aineen laadusta, se ei ole kovinkaan merkittävä tekijä yhden keittiön ovissa. Bulkkitehtaille se on kun sarjat ovat suuret.

   -puuseppä-

  • joo, kiitos kommentista, ihan tottajan tuo on että teetättäs koko keittiön puusepällä. Hintaa tulisi vain noin 17500 (sis kodinkoneet). Tästä syystä on pakko miettiä muita vaihtoehtoja.

   Sanoin väärin tuon Helsingön ovet, ne ovatkin maalattua mdf:ää. Ovat siis ainakin hieman kestävämpiä kuin se Ikean kalvo ovi. Että veikkaan et sillä mennään, runko ikeasta ja ovet erikseen.

   Sen verran vain huomasin, että halvempaa on tuolla Kustom Kitchenillä, ja sielläkin ne tarjoaa maalattua mdf:ää.

  • Itse olen asentanut omiin taloihin IKEAa eri tavalla hakkeroituna. Eivät IKEAn arvokkaammat ovet huonoja ole. Halvinta IKEAa en osta.

   Ensi vuonna on tarkoitus tehdä kokopuukeittiö omaan käyttöön. Harkinnassa on tiikki tai bankirai. Malli on kuulemma shaker.

   Kokopuuta olen kunnostanut lakkaamalla ja maalaamalla. Omassa käytössä on maalauslinjalla uudistettu oregonmäntyovisto 1970-luvulta. Nyt rungot ovat sellaisessa kunnossa, että ajattelin nekin korvata kokopuisilla. Ideana on tehdä sellaiset, ettei niitä enää itse tarvitse kunnostaa. Tavoite on tehdä 50 vuotta kestävät.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Häät ja lapset saa odottaa.

   Stefu ei vielä halua perheenlisäystä, eikä naimisiin. Sofia nyt saa odotella milloin Stefu on valmis. Jossain kertoi, että haluaa kolmekymppisenä olla
   110
   2632