ihmeet eheyttävät mielesi

Ihmeet eheyttävät mielesi

Ei voi liian usein tähdentää sitä, että kaikki on ajatusta, kaikki tapahtuu mielessä. Tämä sinun tulee ymmärtää voidaksesi ymmärtää mikä ihme on ja miten ihme toimii.

Egolle vain materiaalinen ja konkreettinen muoto ovat todellisia ja ajatus on merkityksetöntä. Mieli on Todellisuutta ja se on muotoa vailla olevaa ja abstraktia. Ensimmäiseksi sinun tulee siis tajuta, että tämä on asia, jonka näet takaperoisesti: Mieli ja Ajatus ovat Todellisuutta, konkreettinen muotojen maailma on epätodellinen.

Havaitsemisessa on kaksi tasoa. Ensimmäinen on taso ajatusten taso, joka tuottaa sinulle maailman. Tämä taso on neutraali. Katsele tilaa ympärilläsi jossa olet juuri nyt. Kaikki on ajatusta – pyöreä. sininen, karkea, tuoli, jääkaappi, matto, jne – siitäkin huolimatta vaikka et olekaan tietoinen ja et ”ajattelisi” asiaa. Se mitä näet kehon silmin – muista, että keho itse on epätodellinen – on jakautuneen mielen tuottama valkokangas, jolle erillisyys voi projisoitua. Tämä havaitsemisen taso on neutraali siinä mielessä, ettei sillä itsessään ole mitään merkitystä.

Seuraava havaitsemisen kerros – arvottamisen ja tulkitsemisen taso – on taso, jolla annetaan merkitys sille, mitä kehon silmät näkevät. Ihmeiden Oppikurssi vaikuttaa tällä tasolla, koska ilman maailman synnyttävää egon projektiota ”valkokankaalle” näkisit, että maailma on merkityksiä vailla ja ettei sillä ole sinulle mitään merkitystä, jolloin se voi häipyä.

Tämä toinen havaitsemisen taso on valinnan tekemisen taso. Sinulla on vain kaksi tapaa nähdä maailma: joko egon kautta tai Pyhän Hengen silmin. Ego opettaa, että maailma tuottaa merkitykset, jotka siinä näet. Ego projisoi ajatuksensa maailmaan ja sanoo, että maailma saa aikaan sen mitä koet. Tällä tavalla ego saa vastakkainasettelun, syyllisyyden ja pelon pysymään mielessäsi. Et pääse eroon vastakkainasettelusta, syyllisyydestä etkä pelosta projisoimalla niitä, koska silloin näet ne asioina jotka ovat ”tuolla jossakin”. Kuitenkin se missä nämä asiat tapahtuvat, on sinun mielesi.

Pyhä Henki opettaa, että se mikä ei ole Rakkautta on rakkauden pyyntöä. Silloin kun katselet maailmaa ja näet vastakkainasettelua, syyllisyyttä ja pelkoa, olet Rakkauden pyytäjä. Tämä on sellaisen ihmeen pyytämistä, joka on Rakkauden Laajentamista. Voit siis koskettaa sisimmässäsi olevaa rakkautta kaikkien ajatusten kautta, joita sinulla on ja voit laajentaa tätä rakkautta maailmaan. Voit parantaa mielesi koska maailma on mielessäsi. Maailma on se osa mielestäsi, jonka olet projisoinut itsestäsi poispäin.

Sinun tulee korvata jokainen ego-ajatuksesi Rakkauden laajentumalla (ihmeellä), sillä mielesi tulee parantua kokonaisuudessaan ja palautua Jumalaan. Jos pidät kiinni yhdestäkään vastakkainasettelun, syyllisyyden tai pelon ajatuksesta, silloin pidät niitä tosina, jolloin parantuminen jää tapahtumatta.

Jotkut ihmeet näyttävät vaikeammilta kuin toiset. Saatat sanoa ”Miten voin nähdä Rakkautta silloin kun mieleltään sairas mies joutuu elämään kadulla?” tai ”Miten voin nähdä Kristuksen, kun tyyppi on ääliö?” tai ”Miten voin nähdä Jumalan tämän hävityksen keskellä?” Ego näkee tärkeysjärjestyksen illuusioissa – toiset ovat todellisempia kuin toiset. Mutta Pyhä Henki tietää, että kaikki illuusiot ovat yhtä ja samaa, eikä niiden tyypillä tai todellisuuden asteella ole mitään merkitystä. Se mikä ei ole Jumalaa, ei todellakaan ole Jumalaa.

Sinun ei tarvitse pelastaa maailmaa, koska mitään mielesi ulkopuolella olevaa maailmaa ei ole. Mutta sinun tulee pelastaa mielesi siltä illuusiolta, että osa mielestäsi on sisimmässäsi ja osa mielestäsi on ulkopuolella (maailma). Tämän mielesi jakautuneisuuden tulee parantua ja tätä varten ihmeet ovat olemassa. Kun Rakkaus on sisimmässäsi, silloin Rakkaus on myös maailmassa. Valitse nähdä Rakkautta sen sijaan että näet erillisyyden maailman, jolloin mielestäsi tulee Yksi, parantunut ja valmis palaamaan Jumalaan.

Lähde: Elizabeth Cronkhite, The ACIM Mentor Articles: Answers for Students of A Course in Miracles s.243-245

7

<50

  Vastaukset

  • On se surullista, että ihmispoloinen menee niin solmuu, että joutuu turvautumaan noihin egoteoria satuihin, eikä huomaa kuinka umpisolmussa hän sen jälkeen. Luulee, että nyt elämä selkeytyy, mutta käykö sittenkin toisin. Ja jos käy, hän ei sitä huomaa.

   • Niinpä


   • Anonyymi:
    Ajatellaan (muistetaan) hetkinen, että Todellisuutemme on puhdasta ehdotonta Rakkautta.
    Jokaisen luodun välillä on pelkästään ehdotonta hyväksyntää ja jokaisen jumalallisuuden tunnustamista.

    Sitten luomme katseen tähän "ilmiömaailmaan": Sotia, nälänhätää, luonnonkatastrofeja... Lista jatkuu. Ego näkyy makrotasolla sodissa, mikrotasolla ihmisten mielissä riitoina. Esimerkiksi.

    Ei tämä maailma vastaa ollenkaan Todellisuutta. Ja se, että ihmiset pitävät tätä Todellisuutenaan, on surullista.

    Sinäkin ansaitset pelkkää rakkautta. Ei enempää eikä vähempää.

    Shakespeare31


  • Kannattaisi lukea Raamatusta asia. Esim. Apt. 5:
   12 Apostolien kätten kautta tapahtui kansan keskuudessa monia tunnustekoja ja ihmeitä. Uskovat olivat kaikki yksimielisesti koolla Salomon pylväskäytävässä, 13 eikä kukaan ulkopuolisista rohjennut liittyä heihin. Mutta kansa kunnioitti heitä suuresti, 14 ja yhä enemmän tuli niitä, jotka uskoivat Herraan, miehiä ja naisia joukoittain. 15 Sairaita kannettiin jopa kaduille ja pantiin vuoteille ja paareille, että Pietarin kulkiessa ohi edes hänen varjonsa koskettaisi jotakuta heistä. 16 Myös ympärillä olevista kaupungeista tuli paljon ihmisiä Jerusalemiin. He toivat mukanaan sairaita ja saastaisten henkien vaivaamia, ja kaikki tulivat parannetuiksi."

   Lisää ihmeistä:
   http://Jeesus-on-Herra.com/kirjoitukset/

  • Ihmeiden aika on aina

  • Ego vaatii nimiä ja titteleitä.
   Rakkaus on mielessä tai sitä ei ole. Se ei kysy linkkejä eikä "apostoleita" Tietenkin esimerkit ovat tärkeitä ja lisäävät luottamusta, kuitenkin luottamus on tai sitä ei ole, uskonnoista ja rituaaleista huolimatta.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marin Ylellä: Uusimaa avataan 19. huhtikuuta, jos tartuntamäärät tasaantuvat - Ei v-ttu nyt!

   Sanna Marin Ylellä: Uusimaa avataan 19. huhtikuuta, jos tartuntamäärät tasaantuvat https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/0701fdf9-a761-44ec-9579-40a
   Maailman menoa
   169
   7262
  2. Järkyttävä koronakylä

   21 jo. Enemmän kuin esim porissa !. Eikö hygieniasta ole kukaan kuullut vai onko lehmänhaju ainoa hygieniahaju. Semmoista kun käsidesiä saa kaupoista.
   Kiuruvesi
   143
   3290
  3. Korona syylliset vastuuseen!

   Kiuruvedellä on nyt 21 koronatartuntaa. Se on valtava määrä asukaslukuun suhteutettuna. Se myös tarkoittaa että tartuntoja joista emme vielä tiedä on
   Kiuruvesi
   75
   1879
  4. Työvoimapula iskemässä Suomeen

   Tarjolla 10 000 työpaikkaa maatiloilla. Hallituksen työllisyystavoite täyttynee etuajassa, kun ulkomaalaisten kausityöntekijöiden sijaan Suomessa alet
   Maailman menoa
   122
   1764
  5. Kaivattunne nimi

   Pelkkä nimi. Aloitan Jaakko
   Ikävä
   116
   1606