ihmeet eheyttävät mielesi

Ihmeet eheyttävät mielesi

Ei voi liian usein tähdentää sitä, että kaikki on ajatusta, kaikki tapahtuu mielessä. Tämä sinun tulee ymmärtää voidaksesi ymmärtää mikä ihme on ja miten ihme toimii.

Egolle vain materiaalinen ja konkreettinen muoto ovat todellisia ja ajatus on merkityksetöntä. Mieli on Todellisuutta ja se on muotoa vailla olevaa ja abstraktia. Ensimmäiseksi sinun tulee siis tajuta, että tämä on asia, jonka näet takaperoisesti: Mieli ja Ajatus ovat Todellisuutta, konkreettinen muotojen maailma on epätodellinen.

Havaitsemisessa on kaksi tasoa. Ensimmäinen on taso ajatusten taso, joka tuottaa sinulle maailman. Tämä taso on neutraali. Katsele tilaa ympärilläsi jossa olet juuri nyt. Kaikki on ajatusta – pyöreä. sininen, karkea, tuoli, jääkaappi, matto, jne – siitäkin huolimatta vaikka et olekaan tietoinen ja et ”ajattelisi” asiaa. Se mitä näet kehon silmin – muista, että keho itse on epätodellinen – on jakautuneen mielen tuottama valkokangas, jolle erillisyys voi projisoitua. Tämä havaitsemisen taso on neutraali siinä mielessä, ettei sillä itsessään ole mitään merkitystä.

Seuraava havaitsemisen kerros – arvottamisen ja tulkitsemisen taso – on taso, jolla annetaan merkitys sille, mitä kehon silmät näkevät. Ihmeiden Oppikurssi vaikuttaa tällä tasolla, koska ilman maailman synnyttävää egon projektiota ”valkokankaalle” näkisit, että maailma on merkityksiä vailla ja ettei sillä ole sinulle mitään merkitystä, jolloin se voi häipyä.

Tämä toinen havaitsemisen taso on valinnan tekemisen taso. Sinulla on vain kaksi tapaa nähdä maailma: joko egon kautta tai Pyhän Hengen silmin. Ego opettaa, että maailma tuottaa merkitykset, jotka siinä näet. Ego projisoi ajatuksensa maailmaan ja sanoo, että maailma saa aikaan sen mitä koet. Tällä tavalla ego saa vastakkainasettelun, syyllisyyden ja pelon pysymään mielessäsi. Et pääse eroon vastakkainasettelusta, syyllisyydestä etkä pelosta projisoimalla niitä, koska silloin näet ne asioina jotka ovat ”tuolla jossakin”. Kuitenkin se missä nämä asiat tapahtuvat, on sinun mielesi.

Pyhä Henki opettaa, että se mikä ei ole Rakkautta on rakkauden pyyntöä. Silloin kun katselet maailmaa ja näet vastakkainasettelua, syyllisyyttä ja pelkoa, olet Rakkauden pyytäjä. Tämä on sellaisen ihmeen pyytämistä, joka on Rakkauden Laajentamista. Voit siis koskettaa sisimmässäsi olevaa rakkautta kaikkien ajatusten kautta, joita sinulla on ja voit laajentaa tätä rakkautta maailmaan. Voit parantaa mielesi koska maailma on mielessäsi. Maailma on se osa mielestäsi, jonka olet projisoinut itsestäsi poispäin.

Sinun tulee korvata jokainen ego-ajatuksesi Rakkauden laajentumalla (ihmeellä), sillä mielesi tulee parantua kokonaisuudessaan ja palautua Jumalaan. Jos pidät kiinni yhdestäkään vastakkainasettelun, syyllisyyden tai pelon ajatuksesta, silloin pidät niitä tosina, jolloin parantuminen jää tapahtumatta.

Jotkut ihmeet näyttävät vaikeammilta kuin toiset. Saatat sanoa ”Miten voin nähdä Rakkautta silloin kun mieleltään sairas mies joutuu elämään kadulla?” tai ”Miten voin nähdä Kristuksen, kun tyyppi on ääliö?” tai ”Miten voin nähdä Jumalan tämän hävityksen keskellä?” Ego näkee tärkeysjärjestyksen illuusioissa – toiset ovat todellisempia kuin toiset. Mutta Pyhä Henki tietää, että kaikki illuusiot ovat yhtä ja samaa, eikä niiden tyypillä tai todellisuuden asteella ole mitään merkitystä. Se mikä ei ole Jumalaa, ei todellakaan ole Jumalaa.

Sinun ei tarvitse pelastaa maailmaa, koska mitään mielesi ulkopuolella olevaa maailmaa ei ole. Mutta sinun tulee pelastaa mielesi siltä illuusiolta, että osa mielestäsi on sisimmässäsi ja osa mielestäsi on ulkopuolella (maailma). Tämän mielesi jakautuneisuuden tulee parantua ja tätä varten ihmeet ovat olemassa. Kun Rakkaus on sisimmässäsi, silloin Rakkaus on myös maailmassa. Valitse nähdä Rakkautta sen sijaan että näet erillisyyden maailman, jolloin mielestäsi tulee Yksi, parantunut ja valmis palaamaan Jumalaan.

Lähde: Elizabeth Cronkhite, The ACIM Mentor Articles: Answers for Students of A Course in Miracles s.243-245

7

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On se surullista, että ihmispoloinen menee niin solmuu, että joutuu turvautumaan noihin egoteoria satuihin, eikä huomaa kuinka umpisolmussa hän sen jälkeen. Luulee, että nyt elämä selkeytyy, mutta käykö sittenkin toisin. Ja jos käy, hän ei sitä huomaa.

      • Niinpä


      • Anonyymi

        Anonyymi:
        Ajatellaan (muistetaan) hetkinen, että Todellisuutemme on puhdasta ehdotonta Rakkautta.
        Jokaisen luodun välillä on pelkästään ehdotonta hyväksyntää ja jokaisen jumalallisuuden tunnustamista.

        Sitten luomme katseen tähän "ilmiömaailmaan": Sotia, nälänhätää, luonnonkatastrofeja... Lista jatkuu. Ego näkyy makrotasolla sodissa, mikrotasolla ihmisten mielissä riitoina. Esimerkiksi.

        Ei tämä maailma vastaa ollenkaan Todellisuutta. Ja se, että ihmiset pitävät tätä Todellisuutenaan, on surullista.

        Sinäkin ansaitset pelkkää rakkautta. Ei enempää eikä vähempää.

        Shakespeare31


    • Anonyymi

      Kannattaisi lukea Raamatusta asia. Esim. Apt. 5:
      12 Apostolien kätten kautta tapahtui kansan keskuudessa monia tunnustekoja ja ihmeitä. Uskovat olivat kaikki yksimielisesti koolla Salomon pylväskäytävässä, 13 eikä kukaan ulkopuolisista rohjennut liittyä heihin. Mutta kansa kunnioitti heitä suuresti, 14 ja yhä enemmän tuli niitä, jotka uskoivat Herraan, miehiä ja naisia joukoittain. 15 Sairaita kannettiin jopa kaduille ja pantiin vuoteille ja paareille, että Pietarin kulkiessa ohi edes hänen varjonsa koskettaisi jotakuta heistä. 16 Myös ympärillä olevista kaupungeista tuli paljon ihmisiä Jerusalemiin. He toivat mukanaan sairaita ja saastaisten henkien vaivaamia, ja kaikki tulivat parannetuiksi."

      Lisää ihmeistä:
      http://Jeesus-on-Herra.com/kirjoitukset/

    • Ihmeiden aika on aina

    • Ego vaatii nimiä ja titteleitä.
      Rakkaus on mielessä tai sitä ei ole. Se ei kysy linkkejä eikä "apostoleita" Tietenkin esimerkit ovat tärkeitä ja lisäävät luottamusta, kuitenkin luottamus on tai sitä ei ole, uskonnoista ja rituaaleista huolimatta.

      • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      368
      4543
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1865
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1600
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      213
      1397
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1390
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1361
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1347
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe