Mitä Tapsan äänelle on tapahtunut?

Anonyymi

Kuuntelin Spotifystä uusinta albumiaan. Mitä ihmettä hänen äänensä on muuttunut toiseksi. Ääni särkyy paikoin tosi pahasti ja laulaminen tuntuu vaativan suuria ponnistuksia. 😯

15

112

  Vastaukset

  • Ainahan se "ääni" tuommoinen on ollut. Ei minkäänlainen. Epävireinen ja kouluttamaton eikä se kouluttamallakan olisi miksikään muuttunut. Näin on.

  • Ainahan se "ääni" tuommoinen on ollut. Ei minkäänlainen. Epävireinen ja kouluttamaton eikä se kouluttamallakan olisi miksikään muuttunut. Näin on.

   • On siinä ennen ollut sävyjä ja pehmeyttä. Tykkään katsoa live-esityksenä "tässä ja nyt" - biisiä. Kiva kun on säilynyt näitä kasarivideoita. Tapanin parhailta päiviltä. Mutta nytkö on aika vääjäämättä tehnyt tehtävänsä.... Niin se aika kuluu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    On siinä ennen ollut sävyjä ja pehmeyttä. Tykkään katsoa live-esityksenä "tässä ja nyt" - biisiä. Kiva kun on säilynyt näitä kasarivideoita. Tapanin parhailta päiviltä. Mutta nytkö on aika vääjäämättä tehnyt tehtävänsä.... Niin se aika kuluu.

    Sävyjä ja vivahteita on tullut iänmyötä Tapsan ääneen enemmän . Aika on tehnyt tehtävänsä ja Tapsan ääni on kypsynyt rikkaampana sointiinsa ja se on komeaa ja sykähdyttävämpää , kuin koskaan .


   • "Epävireinen"

    Täällä näkyy olevan lukemattomia ketjuja Tapani Kansasta, eikä niihin törmäämistä voi välttää, kun klikkaa "Musiikki". Itse en Kansasta sen kummemmin piittaa. En omista yhtään hänen levyään, ja ensimmäisenä mieleen tulevat lukuisat ylinopeussakot ja Kansan ylimielinen, pikkupoikamainen asennoituminen liikennesääntöihin.

    Täytyy kuitenkin musiikin ammattilaisena todeta, että henkilöllä, joka väittää Kansan laulavan epävireisesti, on oma sävelkorva joko päässyt paleltumaan tammikuun 1987 paukkupakkasilla, tai korvaa ei ole ollut olemassakaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sävyjä ja vivahteita on tullut iänmyötä Tapsan ääneen enemmän . Aika on tehnyt tehtävänsä ja Tapsan ääni on kypsynyt rikkaampana sointiinsa ja se on komeaa ja sykähdyttävämpää , kuin koskaan .

    Ei vaan ääni särkyy ikävästi ja kuulostaa vanhukselta. Tutisee ja tärisee.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei vaan ääni särkyy ikävästi ja kuulostaa vanhukselta. Tutisee ja tärisee.

    Ei ääni tutise eikä tärise tippaakaan. Viimeksi kulin Tapsaa livenä Haminaan keikalla viikko sitten ja mies on mainiossa iskussa. Eikä kuulosta vanhukselta, koska ei ole vanhus. Vanhus on yli 80- vuotias ja siloinkin vaan jos on vanhuksen oloinen, eli rollaattorin kanssa laahustava kumaraselkäinen, hauras ja seniili henkilö. Nykyään on monia kolmekymppisiä, jotka ovat huonommassa fyysisessä kunnossa, kun itsestään huolehtivat yli kuuskymppiset.


  • Juu Tapsan ääni on tullut paremmaksi vanhemmiten, kun siihen on tullut lisää lämpöä, syvyyttä, sielukkuutta , pehmeyttä ja myös miehekästä jykevyyttä.

   • Päinvastoin! Aikaisempi kuoripoikamezzosopraanokiljuminen on muuttunut pelkäksi akkamaiseksi kiljunnaksi.


  • Todella hyvä ja koskettava albumi tämä Tapsan uusin levy . Tapsan ääni ja tulkinnat siinä hivelee sielua . Ei ihme , että voitti viimesyksynä kuukauden parhaan levyn palkinnonkin, kun radioiden musiikkitoimittajat valitsivat parhaan uuden albumin . Hyvät arvostelut sai albumi näiltä musiikkitoimittajiltakin myös .

  • Tosi v ähän on albumia kuunneltu. Minusta älä kiiruhda on rimanalitus. Kun sen on kerran kuullut Otsin esittämänä niin tuo kuulosti kamalalta. Sen verran kiinnosti että mikä tää juttu Tapsan äänen muuttumisesta on. On ääni todellakin oudon vapiseva ja särkyy. Sama ilmiö oli pepe willbergillä. Joutuvat huutamaan että saa entisen äänen tuleen ja sitten ääni särkyy....

   • Yksi Tapsan parhaista albumeista tämä Sielunlaulu. Tapsa hallitsee upeasti ääneensä . Hän taitaa kevennykset yms. jsaa kulloisenkin laulun tunnelman välitymään aidosti ja riipaisevan komeasti. Levyn laulut ovat pitkälti sellaisia minkäläisia hän ei ole aiemmin laulanut ( paitsi Kulkumies- levyllään oli ehkä vähän jotain samaa ) . Todella koskettavia, sielukkaita. Niiden tulkintaan tarvitaan aivan erillaista otetta kuin niihin tutuihin ralleihinsa tms.

    Tapsan uusin levy on sanut paljon positiivista palautetta myös radioiden musiikkitoimittajilta :
    Konkarin karisma puree… Jussi Häkkilä / Radio Pooki
    – Sielunlaulu sisältää nimensä mukaisesti koskettavia ja syvällisiä tunteita. Lohduttaviin teksteihin on helppo samaistua. Laulaminen on puhdasta ja tulkinta hivelee mitä parhaiten laulun tekstiä. Mies ja ääni ovat parhaimmillaan. Reijo Glad / Radio Sandels


  • Kansan seesteiset tekstit, herkät sovitukset ja puhdas laulu tekevät albumista merkkiteoksen ja lajinsa klassikon. Totesi eräs musakriitikko tuosta albumista ja osui oikeaan.

  • Aivan hirveä ääni ollut aina ja pahemmaksi menee jos edes mahdollista. Kaikkien aikojen surkein "laulaja".

  • Ei sen äänelle mitään ole tapahtunut! Kuvittelet vain, koska ei sillä ole koskaan ääntä ollutkaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   241
   7788
  2. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   82
   3855
  3. Korona ei tartu julkkiksiin?

   Selittäkää mulle, miksi nimenomaan nää julkut ryntäävät nyt ulkomaille. Tuttavistani en tiedä ketään, joka nyt lähtisi matkoille. Ei edes työmatkalle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   3839
  4. Vastaamon potkut saanut toimitusjohtaja tiesi turva-aukosta 1,5 vuotta

   Tietoturvaskandaalissa rypevän Vastaamon toimitusjohtajalle potkut – yhtiön hallituksen mukaan pimitti tietomurtoa 1,5 vuotta: https://yle.fi/uutiset/
   Maailman menoa
   81
   2169