Pihan perustamisen hinta

Anonyymi

Heittäkääpä villi arvio, paljonko pitää varata rahaa peruspihaan; tontti 1200 m2 josta osa rakennettu ja osa asvaltoitu (pihatie, autokatoksen edusta ja sivusta). Jäljelläoleva alue ehkä n. 600 m2. Pohjamaa savea joten reilusti tarvittaisiin multaa, muuten pääosin nurmikkoa, pihapolku soraa tai edullista kivetystä, vain 'pakolliset' istutukset (joitakin puita ja pensaita). Maansiirtotyöt ja pihapolut ostettasiin, muut työt itse tehden.
Ollaan siis myymässä muuten valmista taloa, mutta piha keskeneräinen. Mietin, paljonko vaikuttaa myyntihintaan. Toisaalta ostaja saisi itse suunnitella pihan oman mielensä ja budjettinsa mukaan.

4

<50

Vastaukset

 • Paljon riippuu siitä paljonko joudut tekemään massanvaihtoja ja etenkin siitä saatko dumpattua lätemaat jonnekin vai joudutko maksamaan niiden dumppaamisesta. En heitä summia mutta tuo jätemaahomma voi melkein tuplata budjetin jos olet pk-seudulla.

  • Ei tarvitse massanvaihtoa; riittää että laittaa riittävästi multaa saven päälle nurmialueille. Terassinpohjatyöt on tehty ja samoin käytävien kohdalla on jo soraa.


 • Sitten vain lasket paljonko tarvitset multaa ja sille kuutiohinta; arvioit paljonko tarvitset kaivinkonetunteja ja kerros kaivinkonetuntien määrän n 100 eurolla ja tuossa alkaa olla summa valmiina. Tämä siis jos suunnittelet ja teetät homman johtaen sitä itse. Jos teetät homman urakkana nk avaimet käteen periaatteella niin sitten hieman isompi summa koska kyllä se riskin ottaminen ja tyn suunnittelu&johtaminenkin jotain maksaa.

 • Itse pistin pihaan 90.000 euroa. Suurin osa pinnoista pistettiiin betonikivelle, joista tein itse suurimman osan, parkkipaikat joita on 8 asfaltoitiin 10 cm ABllä. Asfaltointia en tehnyt itse. Alue rajattiin metalliaidoilla ja porteilla. Portit ovat automaattisia.

  Se, mikä jäi tekemättä ja mikä harmittaa on vastusta laittaminen jään sulattamiseksi. Portaiden alla toisin on vastukset, jotta niissä ei liukastu.

  Piha on kattavasti videovalvottu. Yhdellä portilla on videopuhelin.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. 50
  1206
 2. Ota vielä kerran yhteyttä

  Ole kiltti. Koko ajan mietin miten voisin sanoa sulle että rakastan sua ja haluan sut ja meidät. Kun saisin siihen selvän merkin sulta niin en epäröi.
  Ikävä
  89
  901
 3. Samu Huberille myös syyte huumerikoksesta

  Pääseekö Samu samaan selliin Sohvi-bimbon kanssa?
  22
  464
 4. Vieläkin on taikaa...

  Juuri sinussa. Hyvä mieli tulee kun saan sinua aina nähdä. En tiedä miksi? Sinussa vain on jotain maagista. Mietin tässä tarkistettuani yhden jutun,
  Ikävä
  63
  423