Aihe

Internet viitteet

Taneko

Hei!

Tietääkö kukaan kuinka oikein viitata tekstissä internetlähteeseen? Käykö esim. (FVW International, 2004) vai vaatiiko viite tiedon siitä että se on löydetty internetistä?

6

922

  Vastaukset

  • näin esim. www.suomenpankki.fi haettu 13.3.2005, saattaa olla että tuo haettu voidaan korvata jollain, itse käytin sitä ja kukaan ei ole valittanut, mutta ollennaisinta on se, että mistä tieto on peräisin ja päivämäärä ehdottomasti perään.

  • Tekstissä lähde merkitään juuri kuten kirjoitit - paitsi jos tekstillä on kirjoittaja, niin sitten tietysti hänen nimensä. Jos kirjoittajaa ei löydy, silloin esim. tekstin otsikko tai sitten sivuston taustalla oleva instanssi, siis kuten tuossa sinun esimerkkitapauksessasi. Lähdeluetteloon sitten merkitään se, milloin lähde on haettu - siis päivämäärä - ja tarkka URL.

  • Mielestäni asia riippuu hieman, millaisesta internetlähteestä on kyse, mutta EHDOTTOMASTI tulee mainita, että on kyse internetlähteestä, eli elektronisesta lähteestä. Tekstin sisällä ei tarvitse luetella internetosoitetta vaan jos on kyseessä esim. sähköinen artikkeli niin normaaliin tapaan viitataan tekijään ja vuoteen, mutta jos kyseessä on vaikkapa kokonainen www-sivusto, ei kannata tekstissä viitata koko osoitteeseen vaan esim www1 ja lähdeluettelossa voi ilmaista koko osoitteen, sen julkaisijan, vuoden ja milloin lähteeseen on viitattu.

   Lähdeluetteloon tulee oma otsikko ELEKTORNISET LÄHTEET ja sen alle kaikki internetistä löydetty tieto. Osoite, julkaisija, mahdollinen kirjoittaja ja päivämäärä (milloin lähteeseen on viitattu) tulee mainita. Esim: Heikki Heikkilä 2005: Se ja se sivusto (Se ja se artikkeli). http://www.jfhkjfhd.fi./ viitattu 18.3.2005.

  • Nyt saan merkittyä elektronisetkin viitteet ylös... Samoilla linjoilla oli omatkin ajatukset asiasta mutta nyt sain varmistuksen. :)

  • Lopettakaa tuo viittaaminen.
   Se ei päde silloin kun on kyse verkosta haettavast materiaalista, jonka sisältö voi muuttua tai jopa Internet-osoite voi muuttua.
   Oikea termi on "haettu".

   https://fi.wikibooks.org/wiki/Viittaaminen_digitaalisiin_lähteisiin
   http://jkorpela.fi/kielenopas/5.7.html

   Jälkimmäisessä perustelut.
   Nähtävästi oppilaitoksissa on jotenkin jääräpäistä opettajakuntaa, jotka eivät ymmärrä tietotekniikasta tai tietokannoista mitään, ja perustavat kirjoittamisen pelkästään kielioppiin. Käytännön rajoitteet on huomioitava silloin, kun halutaan pysyä totuudessa ja olla tarkkoja.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1760