Hyvä CD-soitin

Anonyymi

Hommasin käytettynä 80-90-luvun aikaisen hifi CD-soittimen: JVC xl-v221 malli. Nyt olen tämän viikonlopun kuunnellut lähes 10 cd:tä ja hyvältä kuulostaa ja hyvin toimii. Myös poltetut cd:t osaa lukea. Olen enemmän kuin tyytyväinen.

Maksoin siitä postimaksuineen n. 70€. Ei paha.

Kertokaas CD_soitin merkkejä mitä ihmisillä on?

HifistiM1977

6

<50

Vastaukset

 • Vaikkei JVC mikään korkeinta arvostusta kantava cd-merkki olekaan, niin varmasti hyvää ääntä päästelee ja hyvä ostos kun kerran toimiinkin. Äänen voi kruunata hyvillä kaiuttimilla tai kuulokkeilla.

  itsellä on nyt n. 2005 uutena ostettu paljon kalliimpi soitin, mutta eipä sitä tule enää käytettyä. Kokeillut olen, että toimii edelleen. Vuosia sitten siirsin kaikki sadat cd levyt NAS:lle, eli verkkolevylle, flac-muotoon. Se olikin monen kuukauden projekti. Youtubea tulee nykyään paljon kuunneltua ja internet radioita, jos löytyisi jotain uutta ja ihmeellistä.

 • Minulla on käytössä kolmas pelkästään cd-levyjen soittamiseen tarkoitettu soitin. Ensimmäisen merkkiä en enää muista, mutta vuonna 1984 se maksoi vajaat 2000 markkaa.

  Kuutisen vuotta myöhemmin hankin Sony-merkkisen viiden cd-levyn soittimen, joka alkoi hieman nikotella 15 vuoden ahkeran käytön jälkeen. Niinpä tilalle ostin Yamahan vastaavan viiden levyn soittimen. Se on nyt toiminut neljä vuotta hyvin.

  Tekniikka kehittyy, ja uusia tallennusmenetelmiä tulee kaiken aikaa. En kuitenkaan viitsi ruveta tuhlaamaan aikaani satoja tunteja kopioidakseni kaiken musiikkimateriaalini aina uusimmalle muodissa olevalle medialle.

  Niinpä minulla tulee aina olemaan cd-soitin, vinyylisoitin ja jopa kasettisoitinkin, jota en tosin joka vuosi enää käytä! 😁 Mainittakoon muuten, että kaikki eivät juokse kaikkien uusien "villitysten" perässä. Pari päivää sitten Hesarissa oli uutinen, jonka mukaan USA:ssa on tänä vuonna myyty enemmän vinyylilevyjä kuin cd-levyjä. Samansuuntainen kehitys on kuulemma käynnissä myös Suomessa.

  • Joopsss eipä noissa yleensä vikoja ole kuin ne kumihihnat jotka vetää levylautasta ne tuppaa väsymään jos ei säännöllisesti käytetä


 • Multa löytyy myös JVC:n tuplakasettidekki ja aina joskus tulee kuunneltua kasettejakin. Pioneerin PL-990 edullinen mutta aika hyvänkuuloinen LP-levysoitinkin löytyy. Mulla on aika halpa stereosysteemi. En omista vahvistinosaa vaan Phillipsin ministereot. Niissä on pari 35W minusta hyvänkuuloista kaiutinta. Ministereoissa itsessään on jo cd-soitin, mutta usean levyn kohdalla levyn pyöriessä kuuluu aika kova ääni. Ministereoissa on yksi 3,5mm audio in liitäntä. Systeemini menee siten, että mulla on sellainen 3-laitteen valitsin kytkin. Siihen on ihan perus RCA-piuhoilla kiinnitetty ne mun kolme laitetta kiinni. Ulostulo kytkimestä on sellainen erikoinen kaapeli, missä toinen pää on RCA-kaapeli eli punainen/valkoinen ja toinen pää on 3,5mm plugi, jonka sitten pistin audio in paikkaan stereoissa. Sitten vaan kytkimellä valitsen laitteen mitä kuuntelen. LP-levysoittimessa itsessään on esivahvistin, joten senkin voi suoraan kytkeä tohon valitsinkytkimeen.

  Sellainen halpissysteemi, mutta mun korviin on hyvän kuuloinen.

  HifistiM1977

  • Sehän riittää, että kuulostaa hyvältä omiin korviin ja saa vähän värkätä laitteidenkin kanssa, kun kaikki ei ole kutistettu yhteen kännykkään, niinkuin nykyään on tapana.


 • Minulla on Technics SL-PG440A. Tuli Technicsin stereopaketin mukana mistä maksoin 40 €.
  Oli toinenkin samanlainen mistä maksoin 10 € ja möin eteenpäin yhtä halvalla.

  On hyvä laite.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  100
  3916
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1967
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  27
  1818