Ropo capital

Anonyymi

Nyt tarvitaan tarvitaan tärkeää tietoa. Sähköt menneet jo poikki, alkuperäiset laskut on nyt maksettu sähkönjakeluyhtiölle, myös katkaisulasku. Myös itse sähkö sähköyhtiölle on maksettu.

Nyt pitäisi maksaa Ropo Capitalille myös sähkönavausmaksu. Tyytyykö avausmaksuun vai haluaako myös muut perintäkulut mitä on parin vuoden aikana tullut vai tyytyykö siihen että voi tehdä osamaksusopimuksen?

17

5800

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miten muka perintäyhtiö voi vaikuttaa siihen ettei sähköjä laiteta päälle ilman avausmaksua ? Eikö se oli ihan sähköyhtiön asia ja maksu sinne ?

    • Anonyymi

      En nyt ihan täysin ymmärtänyt mutta oma kommenttini; perintäyhtiöt ovat juridisesti vastuussa sähkönkatkaisusta mahdollisesti aiheutuvista haitoista pahimmassa tapauksessa kuolemaan johtava tapahtuma sähköjen katketessa.Ei riitä että perintäyhtiö sanoo lähettäneensä katkaisuvaroituksen koska mitään näyttöä ei heillä ole että sähkön kuluttaja on saanut sen kirjeen.

      Sähkön saa takaisin ottamalla yhteyttä sähkön toimittajaan / verkkoyhtiöön siitä ei perintäfirma päätä,lasku tulee (kohtuuton) katkaisusta / takaisinkytkennästä.

      Perintäfirmat toimivat aika huolettomasti näissä sähkön katkaisuissa ikäänkuin eivät pätkääkään ajattelisi mitkä voi olla seuraukset voi pysähtyä vaikka kotihoito- hengityslaite,putkien jäätyminen,sähkölevyjen jääminen on-asentoon,ruokien pilaantuminen ,eläminen säkkipimeässä ym.

      Ennakkotapaus oikeudessa em puuttuu mutta se tulee,mielenkiintoista nähdä sitten vastuunjako perintäfirman / sähkön myyjän kesken.

      Olen kuullut että Fortumin laskujen valvojana toimii Intrum joka hoitaa myös vastaavanlaisia asioita.

    • Anonyymi

      Minä olen maksanut laskut suoraan sähköyhtiölle ja jättänyt perintätoimiston laskut omaan arvoonsa. Yrittäkööt periä mitä haluaa.

      • Anonyymi

        Ja tuskin sähköt on mennyt paikki tässäkään tapauksessa ja jos olis niin eiköhän se sähköyhtiö ne kytke takaisinkun maksaa yhtiölle tarvittavat maksut, siihen ei perintäyhtiötä tarvita.


    • Anonyymi

      Kerran kävi niin, että sähköt katkaistiin niin kyllä se riitti kun sähköyhtiölle maksoi.
      Ei siinä mitään välistävetäjiä tarvita.

    • Anonyymi

      Ei perintäyhtiöt mitään sähköjä katko, vaan kyllä se on sähköyhtiö.

    • Anonyymi

      Valitettavasti Elenialla on pari vuotta ollut perintäyhtiönä ropo capital. Tuolta on tullut aikaisemminkin varoituslaskuja. Nyt sitten kävi niin että kun pyysin sähkön takaisinlaittoa laskujen maksun jälkeen tuli tyly vastaus että ropo capital hoitaa laskutuksen kokonaan. Eli varsinkin sähkön katkaisumaksun ja takaisin laiton.

      Eli tossa asia lyhyesti: https://www.elenia.fi/sahko/laskut

      Kuitenkin "oma elenia" sivuille tuli rästilaskujen ohessa sähkön katkaisumaksu, 55 euroa: vaikka Elenialla sanottiin että ropo capital hoitaa sähkön katkasumaksut ja avausmaksut. Nyt kokemuksesta viisastuneena: lainatkaa, huijatkaa ja varastakaa vaikka sen verran rahaa ettei sähkönne katkea, alkuperäsestä eräpäivästä tasan 3 tai 4kk näyttää katkeavan.

      Niin kuin edelliseen viestiin laitoin sama kysymys, voiko ropo capital vaatia maksamaan kaikki heidän perintälaskut ennenkun sähköt saadaan auki?

      A.P.

      • Anonyymi

        Tuskin muut velat vaikuttavat sähkönkatkaisuun. Joudut siis maksamaan vielä avausmaksun joka käytännössä aina on myös 55 euroa.


      • Anonyymi

        Ei voi, korkeintaan sulkemis ja avausmaksut


    • Anonyymi

      Maksa se avausmaksu suoraan sähköyhtiöön niin avaavat.
      Maksa sieltä omien sivujen kautta, toimii olen tehnyt niin.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kyllä sähköjen palautuksen kanssa kävi nyt niin että jouduttiin maksamaan kaikki perintäkulut Ropo Capitalille mitä tämän ja viime vuoden aikana oli kertynyt, plus tuo avausmaksu 55 euroa. Eli tuo 55 euroa piti maksaa moninkertaisena, jotta he Ropo Capitalilla lähettivät Elenialle pyynnön että sähkön jakelun saa aukaista.

      Tällä kertaa vakuutta ei kuitenkaan vaadittu. Eilisestä tuli siis oikea puhelin ja sähköposti maraton kun piti lähetellä kuitteja joka paikkaan maksetuista suorituksista ja muuta sen enempää yksityiskohtiin menemättä.

      Pienenä yksityiskohtana mainittakoon että vaikka maksoin jo katkaisumaksun ja rästilaskut Elenialle jo aikaisemmin, kuitenkin Ropo Capitalilla sanottiin että he hoitavat katkaisu ja avaus maksun, samoin sanottiin Elenialla. Kuitenkin on tullut nettipankkiin Elenialta tuo katkaisumaksu jo aikaisemmin. Näinhän se olisi helppo veloittaa kahteen kertaan vahingossa.

      "Kulujen maksamisesta jälleenkytkennän yhteydessä on määritelty Elenian verkkopalveluehtojen kohdassa 9.7 seuraavasti: "Verkkopalvelua jatketaan sen jälkeen, kun keskeyttämisen aihe on poistettu. Verkonhaltija ei ole kuitenkaan velvollinen tekemään verkkopalvelun jälleenkytkentää ennen kuin käyttäjä on maksanut kirjallisesta huomautuksesta tai muista ilmoituksista sekä muista keskeytykseen ja jälleenkytkentään liittyvistä toimenpiteistä aiheutuneet maksut ja kustannukset sekä erääntyneet verkonhaltijan saatavat ja vaaditun vakuuden."

      Musta tuntuu nyt ettei kaikkia lakeja ja asetuksia tää ei täytä. Jos ajattelee että sähkön katkaisu ja avausmaksut sähkönjakeluyhtiö laittaa perintätoimistolle. Sähkönjakeluyhtiön pitäisi tuntea vastuunsa, myös sosiaalisella puolella kun ajattelee mitä voi tapahtua jos sähköt katkeavat.

      Vielä voin sanoa että monessa puheluissa ja sähköposteissa yhtä asiaa muistettiin kysyä: onko sähkönjakeluosoitteessa turvallista kytkeä sähköt: Tällaisia laitteita ovat esim. liesi, kiuas, uuni ja voimakkaat remonttivalaisimet.n Eli pitää vahvistaa, perintätoimistolle onko turvallista kytkeä sähköt! Ja Elenia ja sähköyhtiö kysyi tietenkin samaa. Hyvä pestä kätensä oikeudellisesta vastuusta.

      A.P.

      • Anonyymi

        Kuten itse ylempänä kirjoitit: maksakaa laskut ajoissa, niin tältäkin oltaisiin vältytty. Kyllä 4kk on pitkä aika firmalle odotella saataviaan.


      • Anonyymi

        " 55 euroa piti maksaa moninkertaisena"

        Mitäs nuo summat oli, ei tuokaan summa voi perintäkuluissa nousta 60 € suuremmaksi, muuten rikotaan jo lakia.


    • Anonyymi

      voiko siis perintäyhtiö katkaista sähköt jos säköyhtölle on maksettu vaikkakin viiveellä?

    • Anonyymi

      Ropo kapital kiristää carunan ja elenian asiakkaita on muistettettava että suomessa on laki mitä pitäisi iso rikas yhtiökin noudattaa.Intrum juoksutti 50e kulujaan käräjine kautta jolloin kulut nousi jopa 750e perintä toimistot ovat lain suojaamia hmm..
      sähkö laissa lukee perintä kulut 2x5e kuuluu maksaa sähkö laitokselle ja sähkäökatkasu uhasta pitää maksaa sähkö laitokselle.
      Perintä yhtiö ei ole sähkö yhtiö joten he eivät voi laillisesti uhata sähkön katkasulla
      siis laki sanoo kuuluu laskun huomautus kulut ja katkasu tai katkasun uhan kulut
      maksaa sähkö yhtiölle.
      näin se kuuluukin olla mutta ok perintä uhkaa myös sähkön katkasulla koska he
      hoitavat monen ison asiakkaan laskutusta niinkuin ropo capitalkin.

    • Anonyymi

      Ropo Capital on huijarifirma, joka on saanut paljon moitteita valtiovallan taholta. Edelleen sitä käyttää monet firmat, sähkö- ja jäteyhtiöt mm. ja sote-palvelut. On tapauksia, joissa vanhukset ovat joutuneet ulosottokierteeseen maksamattomien jätelaskujen vuoksi syystä, että perheetön ja yksinasuva vanhuspotilas on ollut pitkään tajuton ja myöhemmin hoidossa pitkäaikaisosaltolla.
      Että sellaista solidaarisuutta.

      Oma kokemukseni on myös tuo sähköjen katkaisu. Oli aiheeton (lasku ei tavoittanut, asuin toisella paikkakunnalla), mutta maksumieheksi jouduin. Jokainen yhteydenotto maksoi! Ja loppupelissä rikkoivat tällä sähläämisellä vielä kodinkoneita ja sähköhellan. Ei korvausta.
      Varokaa jos voitte!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      370
      4639
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1875
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1619
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      217
      1424
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1400
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1376
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1357
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1228
    Aihe