Entinen opettaja muistelee

Anonyymi

https://www.enontekionsanomat.fi/uutiset/muistot-kirkkaat-kuin-helmet-6.190.31839.aaf24542e9

Olis vain ryhtynyt maanmittaajaksi. Artikkelissa muistelee entinen opettaja jopa vastauksiaan ylioppilaskirjoituksissa ja kouluaikojaan ja omia opettajiaan.

Minä muistan tämän opettajan erittäin elävästi seksitisenä ATK:n opettajana Putaan yläasteelta. Tietokoneille kirjoitettiin mustalle ruudulle ohjeita koneelle tyyliin C:// ja komento ja paina enteriä. Mitään opetusta tai selitystä siitä mitä nämä tarkoittaa tai mitä näillä tehdään ei annettu. Ei tässä vielä mitään. Ainoa muisto mikä tästä ihmisestä jäi oli se, että tytöt pistettiin istumaan kolmen ryhmässä yhden tietokoneen eteen ja tytöille annettiin eri tehtävät kuin pojille. Aivan automaattisesti, ilman mitään selityksiä tai varsinaista opetusta. Pojat saattoivat istua yksin tai kahden ryhmissä saivat monimutkaisemmat tehtävät ja siten paremmat numerot.

Jos kyseenalaisti tätä käytäntöä sai huonomman numeron. Huhuja oli myös että jos vähän mielistellee opettajaa, niin voi saada kasiakin paremman numeron vaikka on tyttö. Mitään kokeita ATK:sta ei tullut, ainoastaan tuntiosaamisen perusteella arvioitiin. Opettaja tuli vielä tietokoneelle ällöttävästi painamaan enteriä tai kirjoittamaan näppäimistöllä sinun käsien väliin.

"Pen­tin mu­kaan op­pi­ma­te­ri­aa­lin ohel­la muut­tui myös op­pi­la­sai­nes.

– Hil­jai­sis­ta, tot­te­le­vai­sis­ta lap­sis­ta tuli kes­kit­ty­mis­ky­vyt­tö­miä hä­li­se­viä nuo­ria, jot­ka ky­see­na­lais­ti­vat kai­ken op­pi­mi­sen hyö­dyl­li­syy­den."

Tämän opettajan ATK:n opetuksen kyseenalaistaminen jatkuu yhä vuonna 2019.

0

<50

Vastaukset

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.