Ruotsalaisista..

Anonyymi

..ajattelin kysyä.
Mutta toinen asia. Sanokaa suomalaiset ystävät jotain ja paljonkin hyvää ruotsalaisista ystävistämme. Kaikki tietävät, että ruotsalaiset ovat suomalaisille kaikkein tärkeimpiä ihmisiä ja naapureita. Vai ovatko?
Keihin muihin heudät voisi vaihtaa?

10

86

Vastaukset

 • Kyllä niin on. Täällä pohjolassa on vain kaksi kansaa, jotka ovat tärkeimpiä.
  He ovat tietenkin suomalaiset ja ruotsalaiset.
  Eihän norskit, tai danskit ole meidän veroisia.

  • Niin...

   On tietysti hyvä tää positiivisuus...

   Miten pitkään olet muuten asunut Ruotsissa?

   Minkälaisissa hommissa olet pyörinyt?
   Tehtaassa, sairaaloissa siivoojana, alihoitajana?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Niin...

   On tietysti hyvä tää positiivisuus...

   Miten pitkään olet muuten asunut Ruotsissa?

   Minkälaisissa hommissa olet pyörinyt?
   Tehtaassa, sairaaloissa siivoojana, alihoitajana?

   Olen asunut noin 26 vuotta Ruotsissa.
   Työ ovat olleet tavallisia duunari-hommia. Onneksi niitä töitä on riittänyt koko ajan.
   Asumisessa olisi toivomisen varaa, mutta kyllä muuten olen aika tyytyväinen Ruotsiin.


 • Aloittajan ikäluokka ja älykkyysluokka ja myöskin biologinen luokka voi olla haitallinen koska vielä kysyy kuka muu voisi olla suomalaisten - siis suomalais-ugrilaisten parhaat ystävät!!!!!! Ha ha ha, eikö alaluokkalaiset ole vielä tietoisia että suomalais-ugrilaisia on enemmän kun vain suomalaisia. Me olemme idästä tulleet ja siellä meidän juurikansat ja juuret kaikkiassa ovat. Jos ostat hevosen arjalaiselta niin se koittaa kaiken että voi narrata sinut, mutta jos ostat auton veljeskansalta he haluaa sinulle parhaan oston että sitoo hyvät suhteet sinuun ja luoda yhtäkuluvaisuuden mikä antaa turvaa ja luottamusta ilkimaailmassa. Jos maailma olisi turvallinen etnisesti kaikille se olisi toinen asia. Silloin voisimme luottaa kaikkiin ihmisiin ja olla veljeksiä, mutta tänään tiedämme että kukaan toinen etnisyys voi olla luotettava koska populismi ja nationalismi ja natsit ovat liikkeellä hajoittamassa yhteiskuntia. Rakkaat hyvät ja fiksut koulutettu ruosut, jos olette yhtään suomalaisia enään niin muuttakkaa takaisin teidän juurille, teitä kaipaa Mother Suomi, mutta ei Moder Svea.

 • Tunnen samoin, swedut ovat meidän parhaat ystävämme.
  Ruotsi, valtakuntana on Suomen kaikkein paras ja tärkein naapuri.
  Heja! Suomi ja Sverige

 • Paras ystävä tuossa keittiössä , toiset jo koirien hautuumaalla tai Näsinmäellä :( . _ Ruottalaisia on joka junaan nii ku suomalaisiakin .- Metsä vastaa miten huudetaan ja sitä saa mitä tilaa :) Omaa rallia täällä ajanut jo yli 40 vuotta eivät pahemmin silmille hyppineet :) Hyvä täällä etelässä on olla , Cph lähellä josta pääsee mualimalle alta aikayksikön, ja leudommat talvet .- Lapset ja lastenlapset täällä , ei Suomessa enään ku veli ja siskot .- Että silleen :)

 • Niin... Ruotsalaiset ovat naapureita mutta "kaikkein tärkeimpiä" naapureita he eivät ole. Kaikkein tärkein naapurille on Venäjä koska meillä on heidän kanssaan yhteinen raja. Heidän kanssaan meillä oli kaupankäyntiä pääosin niin että se oli Suomelle vientivoitoinen. Se lihotti Suomen hyvinvoinnin siihen tlaan mitä se nyt on. Se loi vaurauden Suomelle.

  Ruotsi on erilainen kumppani Suomelle. Ruotsissa on aina tarvittu suomalaista työvoimaa hoitamaan ne huonoimmin palkatut työt. Suomesta on kannettu veroa ja ruotsalaiset yirtykset ovat tehneet voittoa suomenkaupalla noin 40%. Katsokaapa yleisesti, vielä tänäkin päivänä eri valmistajien päämiesten konttorit ovat poikkeuksetta Ruotsissa. Näin ruotsalaiset hallitsevat ja keräävät voitoja yhä edelleen suomalaisila. Ja sotihan Ruotsi aina "viimeiseen suomalaiseen" silloin se soti jotakuta vastaan.

  No, Ruotsi on sen verran hyvä naapuri että sitäpitkin pääsee ajamaan eurooppaan. 5.5h ja ollaan Tanskassa. Joka sekään ei Suomelle ole kovin kummoinen kumppani.

  Sen sijaan Saksa, se on tärkein Suomen kauppakumppani. Saksan vienti on ollut aina iso osa Suomen vientiä. Ja vaikka kouluissa sitä ei opetetakkaan, niin Saksa oli se taho joka piti Suomen hengissä sotiemme aikana. Saksan ruoka- aj vilja-apu oli Suomelle elintärkeä. Ilman sitä olisimme kuolleet nälkään. Kouluissa opetetaan "Wilssonin pinnasta", mutta kyllä se ruoka Saksasta tuli.

  Sama juttu oli maanpuolustuksenkin kanssa. "Ihantalan ihme" ei ollut suomalaisten aikaansaama. Se oli saksalaisten. Lento-osasto Kuhne oli elintärkeä koska Suomella ei omaa ilmavoimaa ollut samaan malliin. Eikä aseistuskaan ollut lähellekkään sitä mitä se oli Saksalaisilla. Sitäpaitsi, Saksan lento-osastot operoivat kolmessa vuorossa, asia johon suomalaiset tai neuvostoliittolaiset eivät olleet tottuneet.

  Mutta takaisin Ruotsiin... Joo-o, hyvä asia Ruotsissa on todellakin se että rahti kulkee sitäkautta suht mutkattomasti. Ja että ne henklöt jotka sielä ovat asuneet ja nyt päässeet eläkkeelle, ovat vapaita muuttamaan Suomeen. Ruotsi maksaa heidän eläkkeensä kuten Ruotsiinkin.

 • Muutin Ruotsiin 65v armeijan jälkeen.Sain hyvän työpaikan sekä Ruotsalaisen vaimon.Vietin parhaani vuodet Ruotsissa.Vaimoni kuoli 1990 joka oli kova isku ja otti koville toipua siitä.Muutin takaisin Suomeen 1998,mutta en viihtynyt kuin 2v.Suomi on tosi byrokraattinen maa,joten palasin takaisin Ruotsiin ja vietän onnellisia eläkepäiviä siellä.Ruotsi on hyvä maa asua kun vain opettelee kielen ja tutustuu kantaväestöön kunnolla.Jääkiekossa kannatan Suomea.Vielä täytyy sanoa että ajat olivat aivan toiset silloin kun muutin Ruotsiin.Oli turvallinen tunne ja sai elää rauhassa.Nykyruotsia en hirveästi voi kehua.

 • Jäin miettimään että aiotko muuttaa Suomeen takaisin toisen kerran vai jäätkö nykyiseen ruotsiin?

  Elintasohan tulee romahtamaan sielä melkoisesti. Näitä laskevat amerikkalaisetn sotatellisuuden konsultit jotka tietävät missä maassa tapahtuu mitäkin ja sen pohjalta laskevat tulevaisuuden näkymät:

  http://www.deagel.com/country/Sweden_c0192.aspx

  Vuonna -65 Ruotsi oli Suomea paljonkin kehittyneempi. Mutta se oli joskus -80 luvun lopulla kun Suomi pyyhkäisi Ruotsista ohi. Sen jälkeen likaisen Tukholman läpi ajaminen vahvisti aina että Suomessa on asiat paremmin. Nykyisin jos menen eurooppaan menen laivalla. En viitsi ajaa Ruotsin läpi koska melko monta tankkaajaa on ryöstetty Jönkkööppingin kylmällä huoltoasemalla. Se kun on ollut se perinteinen piste jossa pysähdytään ja sitten siitä hurautetaan Saksaan asti.

 • HUOMAUTUS!

  Älkää hyvät ihmiset aukaise tuntemattomia linnkejä ilman varmistusta että ei ole viruksia tai haittaohjelmia!

  Tämä henkilö levittää vihamielisiä lauseita Ruotsista ja laittaa linkkejä mikä voi olla huijauksen syynä.

  Jos teilleä on tullut haittaohjelmia, tehkää windows 10 Microsoftin clean installation niin voitte puhdistaa teidän koneen. Voitte googlata mitä clean installation tarkoittaa.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  117
  5058
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  124
  739
 3. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  80
  547
 4. Martinan virheelliset ravitsemusneuvot

  Tänään antaa vinkkejä sitruunavedestä, jonka teksti "lainattu" mtv3-sivulta, jossa sentään on mainittu lähde(toisin kun Martinalla) Toisekseen sitruun
  38
  512
 5. Näytit väsyneeltä tänään

  Väsyneeltä, totiselta, kiireiseltä ja hiljaiselta. Näytät siltä, että kukaan ei pidä sinusta huolta En tiedä edes nimeäsi. Ehkä minun ei ole tarkoit
  Ikävä
  20
  478