Ruotsalaisista..

Anonyymi

..ajattelin kysyä.
Mutta toinen asia. Sanokaa suomalaiset ystävät jotain ja paljonkin hyvää ruotsalaisista ystävistämme. Kaikki tietävät, että ruotsalaiset ovat suomalaisille kaikkein tärkeimpiä ihmisiä ja naapureita. Vai ovatko?
Keihin muihin heudät voisi vaihtaa?

10

52

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä niin on. Täällä pohjolassa on vain kaksi kansaa, jotka ovat tärkeimpiä.
      He ovat tietenkin suomalaiset ja ruotsalaiset.
      Eihän norskit, tai danskit ole meidän veroisia.

      • Anonyymi

        Niin...

        On tietysti hyvä tää positiivisuus...

        Miten pitkään olet muuten asunut Ruotsissa?

        Minkälaisissa hommissa olet pyörinyt?
        Tehtaassa, sairaaloissa siivoojana, alihoitajana?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin...

        On tietysti hyvä tää positiivisuus...

        Miten pitkään olet muuten asunut Ruotsissa?

        Minkälaisissa hommissa olet pyörinyt?
        Tehtaassa, sairaaloissa siivoojana, alihoitajana?

        Olen asunut noin 26 vuotta Ruotsissa.
        Työ ovat olleet tavallisia duunari-hommia. Onneksi niitä töitä on riittänyt koko ajan.
        Asumisessa olisi toivomisen varaa, mutta kyllä muuten olen aika tyytyväinen Ruotsiin.


    • Anonyymi

      Aloittajan ikäluokka ja älykkyysluokka ja myöskin biologinen luokka voi olla haitallinen koska vielä kysyy kuka muu voisi olla suomalaisten - siis suomalais-ugrilaisten parhaat ystävät!!!!!! Ha ha ha, eikö alaluokkalaiset ole vielä tietoisia että suomalais-ugrilaisia on enemmän kun vain suomalaisia. Me olemme idästä tulleet ja siellä meidän juurikansat ja juuret kaikkiassa ovat. Jos ostat hevosen arjalaiselta niin se koittaa kaiken että voi narrata sinut, mutta jos ostat auton veljeskansalta he haluaa sinulle parhaan oston että sitoo hyvät suhteet sinuun ja luoda yhtäkuluvaisuuden mikä antaa turvaa ja luottamusta ilkimaailmassa. Jos maailma olisi turvallinen etnisesti kaikille se olisi toinen asia. Silloin voisimme luottaa kaikkiin ihmisiin ja olla veljeksiä, mutta tänään tiedämme että kukaan toinen etnisyys voi olla luotettava koska populismi ja nationalismi ja natsit ovat liikkeellä hajoittamassa yhteiskuntia. Rakkaat hyvät ja fiksut koulutettu ruosut, jos olette yhtään suomalaisia enään niin muuttakkaa takaisin teidän juurille, teitä kaipaa Mother Suomi, mutta ei Moder Svea.

    • Anonyymi

      Tunnen samoin, swedut ovat meidän parhaat ystävämme.
      Ruotsi, valtakuntana on Suomen kaikkein paras ja tärkein naapuri.
      Heja! Suomi ja Sverige

    • Anonyymi

      Paras ystävä tuossa keittiössä , toiset jo koirien hautuumaalla tai Näsinmäellä :( . _ Ruottalaisia on joka junaan nii ku suomalaisiakin .- Metsä vastaa miten huudetaan ja sitä saa mitä tilaa :) Omaa rallia täällä ajanut jo yli 40 vuotta eivät pahemmin silmille hyppineet :) Hyvä täällä etelässä on olla , Cph lähellä josta pääsee mualimalle alta aikayksikön, ja leudommat talvet .- Lapset ja lastenlapset täällä , ei Suomessa enään ku veli ja siskot .- Että silleen :)

    • Anonyymi

      Niin... Ruotsalaiset ovat naapureita mutta "kaikkein tärkeimpiä" naapureita he eivät ole. Kaikkein tärkein naapurille on Venäjä koska meillä on heidän kanssaan yhteinen raja. Heidän kanssaan meillä oli kaupankäyntiä pääosin niin että se oli Suomelle vientivoitoinen. Se lihotti Suomen hyvinvoinnin siihen tlaan mitä se nyt on. Se loi vaurauden Suomelle.

      Ruotsi on erilainen kumppani Suomelle. Ruotsissa on aina tarvittu suomalaista työvoimaa hoitamaan ne huonoimmin palkatut työt. Suomesta on kannettu veroa ja ruotsalaiset yirtykset ovat tehneet voittoa suomenkaupalla noin 40%. Katsokaapa yleisesti, vielä tänäkin päivänä eri valmistajien päämiesten konttorit ovat poikkeuksetta Ruotsissa. Näin ruotsalaiset hallitsevat ja keräävät voitoja yhä edelleen suomalaisila. Ja sotihan Ruotsi aina "viimeiseen suomalaiseen" silloin se soti jotakuta vastaan.

      No, Ruotsi on sen verran hyvä naapuri että sitäpitkin pääsee ajamaan eurooppaan. 5.5h ja ollaan Tanskassa. Joka sekään ei Suomelle ole kovin kummoinen kumppani.

      Sen sijaan Saksa, se on tärkein Suomen kauppakumppani. Saksan vienti on ollut aina iso osa Suomen vientiä. Ja vaikka kouluissa sitä ei opetetakkaan, niin Saksa oli se taho joka piti Suomen hengissä sotiemme aikana. Saksan ruoka- aj vilja-apu oli Suomelle elintärkeä. Ilman sitä olisimme kuolleet nälkään. Kouluissa opetetaan "Wilssonin pinnasta", mutta kyllä se ruoka Saksasta tuli.

      Sama juttu oli maanpuolustuksenkin kanssa. "Ihantalan ihme" ei ollut suomalaisten aikaansaama. Se oli saksalaisten. Lento-osasto Kuhne oli elintärkeä koska Suomella ei omaa ilmavoimaa ollut samaan malliin. Eikä aseistuskaan ollut lähellekkään sitä mitä se oli Saksalaisilla. Sitäpaitsi, Saksan lento-osastot operoivat kolmessa vuorossa, asia johon suomalaiset tai neuvostoliittolaiset eivät olleet tottuneet.

      Mutta takaisin Ruotsiin... Joo-o, hyvä asia Ruotsissa on todellakin se että rahti kulkee sitäkautta suht mutkattomasti. Ja että ne henklöt jotka sielä ovat asuneet ja nyt päässeet eläkkeelle, ovat vapaita muuttamaan Suomeen. Ruotsi maksaa heidän eläkkeensä kuten Ruotsiinkin.

    • Anonyymi

      Muutin Ruotsiin 65v armeijan jälkeen.Sain hyvän työpaikan sekä Ruotsalaisen vaimon.Vietin parhaani vuodet Ruotsissa.Vaimoni kuoli 1990 joka oli kova isku ja otti koville toipua siitä.Muutin takaisin Suomeen 1998,mutta en viihtynyt kuin 2v.Suomi on tosi byrokraattinen maa,joten palasin takaisin Ruotsiin ja vietän onnellisia eläkepäiviä siellä.Ruotsi on hyvä maa asua kun vain opettelee kielen ja tutustuu kantaväestöön kunnolla.Jääkiekossa kannatan Suomea.Vielä täytyy sanoa että ajat olivat aivan toiset silloin kun muutin Ruotsiin.Oli turvallinen tunne ja sai elää rauhassa.Nykyruotsia en hirveästi voi kehua.

    • Anonyymi

      Jäin miettimään että aiotko muuttaa Suomeen takaisin toisen kerran vai jäätkö nykyiseen ruotsiin?

      Elintasohan tulee romahtamaan sielä melkoisesti. Näitä laskevat amerikkalaisetn sotatellisuuden konsultit jotka tietävät missä maassa tapahtuu mitäkin ja sen pohjalta laskevat tulevaisuuden näkymät:

      http://www.deagel.com/country/Sweden_c0192.aspx

      Vuonna -65 Ruotsi oli Suomea paljonkin kehittyneempi. Mutta se oli joskus -80 luvun lopulla kun Suomi pyyhkäisi Ruotsista ohi. Sen jälkeen likaisen Tukholman läpi ajaminen vahvisti aina että Suomessa on asiat paremmin. Nykyisin jos menen eurooppaan menen laivalla. En viitsi ajaa Ruotsin läpi koska melko monta tankkaajaa on ryöstetty Jönkkööppingin kylmällä huoltoasemalla. Se kun on ollut se perinteinen piste jossa pysähdytään ja sitten siitä hurautetaan Saksaan asti.

    • Anonyymi

      HUOMAUTUS!

      Älkää hyvät ihmiset aukaise tuntemattomia linnkejä ilman varmistusta että ei ole viruksia tai haittaohjelmia!

      Tämä henkilö levittää vihamielisiä lauseita Ruotsista ja laittaa linkkejä mikä voi olla huijauksen syynä.

      Jos teilleä on tullut haittaohjelmia, tehkää windows 10 Microsoftin clean installation niin voitte puhdistaa teidän koneen. Voitte googlata mitä clean installation tarkoittaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      139
      4081
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1591
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1406
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1264
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1138
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1086
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1038
    Aihe