Cable error

Anonyymi

Asun kaapelitaloudessa, mutta kun katsoin IP:Tv:n kautta niin kuva meni harmaaksi ja tuli ilmoitus cable error 5732 ja jokin muukin numero taisi tulla. Tämän jälkeen televisio sammui. Tiedän että se tarkoittaa kaapeli virhettä, mutta miten virhe voi tulla kun en katso kaapelin kautta?

16

<50

  Vastaukset

  • Onko sulla käytössä verkkokaapelia kun katsot netin kautta televisiota? Tarkista verkkokaapelin toiminta.

  • Se tarkoittaa virhettä Joko verkkokaapelissa, Tv-kaapelssai tai sähkökaapelissa.

  • Ei ole käytössä verkkokaapelia.

   • Esiintyykö tuota virheilmoitusta usein ja tuleeko myös muutoin häiriöitä kuvaan ja ääneen?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Esiintyykö tuota virheilmoitusta usein ja tuleeko myös muutoin häiriöitä kuvaan ja ääneen?

    Eilen illalla tuli viidesti virheilmoitus ja ääni pätkii ja mosaikkiäkin on tullut jo pitemmänkin aikaa. Jo ennen noita virheilmoituksiakin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eilen illalla tuli viidesti virheilmoitus ja ääni pätkii ja mosaikkiäkin on tullut jo pitemmänkin aikaa. Jo ennen noita virheilmoituksiakin.

    Noi äänen pätkimiset ja mosaiikit ovat sähköisiä häiriöitä. Jos aloittaja asuu vanhassa talossa ennen vuotta 1995 rakennetussa niin silloin oli vielä tapana asentaa sähköjohdot ja televisiokaapelit samaan runkoputkeen joten mikäli kaapelit/johdot pääsevät hapettumaan/rappeutumaan niin ne saattaa häiritä toisiaan.


  • Voisit kyllä kertoa asuinalueesi ja ktv-operaattorisi, sekä iptv-operaattorisi niin osattais ehkä auttaa paremmin.

   • Varsinais-Suomi ja Dna.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Varsinais-Suomi ja Dna.

    Entä iptv-operaattorisi nimi?


  • Kannattaa ottaa ensin yhteyttä Dna:han ja sieltä tulee sitten asentaja mittaamaan televisiokaapelit. Jos kaapeleissa ei vikaa havaita niin tällöin yhteys sähkömieheen joka tulee puolestaan mittaaman sähkökaapelin.

   • Jos vikaa ei löydy, niin DNA:n tyyppi velottaa 80 euroa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos vikaa ei löydy, niin DNA:n tyyppi velottaa 80 euroa.

    Kannattaa sopia niin että sekä operaattorin asentaja että sähköasentaja ovat yhtäaikaa selvittämässä ongelmaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kannattaa sopia niin että sekä operaattorin asentaja että sähköasentaja ovat yhtäaikaa selvittämässä ongelmaa.

    Jos kyseessä on talonyhtiö niin tällöin isännöitsijä hankkii erikoistuneen sähkömiehen tutkimaan putkessa kulkevien sähköjohtojen kunto. Jos huomataan johdoissa hapettumia tai rappeutumia niin tällöin ne vaihdetaan uusiin. Tarvittaessa isännöitsijä hankkii paikalle myös kaapeliverkon asiantuntijan joka tutkii mahdollisia vaurioita televisio kaapelissa.


  • Asia on vaan niin että jos samassa runkoputkessa kulkevat niin on äärimmäisen hankalaa ruveta tutkimaan ja etsimään vikaa, koska se runkoputki on erittäin ahdas. Käytännössä pitäisi irroittaa koko putki jotta pääsee käsiksi siellä kulkeviin kaapeleihin.

   • Se on ihan sama että onko hankalaa tai ei, mutta asukkaan joka maksaa kaapeli-televisiosta sekä sähköstä niin kuuluu silloin saada toimivat kaapelit ja sähköt. Ei siinä talonyhtiö/asentaja voi mennä sanomaan että on liian hankalaa tutkia vikaa kun on vanhatalo. Se on ihan sama vaikka pitäisi koko seinä purkaa.


  • Eli siellä on nyt joko suora- tai ristikytkentäinen kaapeliverkko. Ristikytkentäisessä laiteparisi saattaa häiritä omia laitteitasi, vaikka et kaapelin kautta katselisikaan. Varsinkin jos laiteparillasi on käytössä kaapelipuristin eli "signal catcher", jolla ikään kuin "varastetaan" signaalia toiselta laiteparilta, niin läpilyöntiä voi siinä esiintyä. Yleensä laiteparin vaihtaminen keskuksessa auttaa, mutta sen voi tehdä vain operaattorin asentaja. Varsinkin jos laiteparillasi olisi käytössä "Lektori" eli laiton salauksenpurkuun tarkoitettu laite, joka tosin epätodennäköistä, kun "Lektorilla" voi purkaa vain antenniverkon kanavia, ei kaapeliverkon.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   Yleistä veneilystä
   196
   3528