Kannattaako kouluttamattoman lähes nelikymppisen lähteä lukioon?

Anonyymi

Onko enää konkreettista hyötyä alkaa työn ohessa opiskelemaan lukiota, jos ikä alkaa pian nelosella ja kuitenkin työelämässä pärjää hyvin? Siinä menisi kuitenkin ainakin kaksi vuotta ja tietenkin vaatii ajan lisäksi vaivaa. Opinnot voi suorittaa kuitenkin kätevästi netissä, ilman luokkaan astumista.
Jos ei ole varma, että kiinnostaako yhtään sen jälkeen opiskella lisää, niin tuoko toisen asteen koulutus jotain oleellista enää tässä iässä peruskoulun pelkästään käyneelle perheelliselle? Välittääkö työnantajat enää tässä kohtaa siitä, että onko se toinen aste käytynä, vai katsovatko työhistorian tuovan tarpeelliset opit? Olisiko nettilukio jo itsensä kehittämisen kannalta kuitenkin hyvä vaihtoehto?

Olisin kiitollinen kaikesta pohdinnasta aiheeseen liittyen.

4

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitähän sinä tarkoitat konkreettisella hyödyllä?
      Jos ajattelet pelkän ylioppilastutkinnon tuovan lisää palkkaa ja mielenkiintoisempia työtehtäviä, niin todennäköisesti erehdyt.

      Hyötyä voi tulla siinä muodossa, että opiskelu itsessään tuo iloa ja mielenkiintoista tekemistä. Ylioppilastutkinnon jälkeisistä opinnoista voit päättää sitten kun olet loppusuoralla.

      Nettilukio vaatii lujaa itsekuria ja päättäväisyyttä. Voisi luulla, että nettilukio on helppoa, mutta ei se ole. Helpompi on päästä tuloksiin käymällä aikuislukiossa oikein paikan päällä ainakin neljänä iltana viikossa. Kasvokontakti opettajiin ja opiskelutovereihin kannustaa eri tavalla kuin etäkontakti.

      Kävin itse aikuislukion olessani 33-35 vuotta. Jatkoin heti yliopistossa. Tästä kaikesta on ollut valtavasti iloa ja hyötyä joka tavalla eli aseman parantumisena taloudellisesti ja sisällöllisesti sekä oman itsen kehittymisenä. Maailmani on avartunut huomattavasti.

      • Anonyymi

        En oikein tiedä edes mitä tarkoitan konkreatialla. Ehkä juuri, että onko siitä työmarkkinoilla enää tässä vaiheessa hyötyä. Opiskelu kannattaa aina ja siksi ehdottomasti lukio kannattaa minkä ikäisenä vain.


    • Anonyymi

      Kannattaako kouluttamattoman lähes nelikymppisen lähteä lukioon?
      Ei varmaankaan,jos et halua oikeasti rääkätä itseäsi.
      Jatka töissä,ja nauti elämästä.

    • Anonyymi

      Eräs sukulaismies suoritti lukion about nelikymppisenä töiden ohessa ja sitten valmistui AMK.sta ja on nyt tehnyt unelmiensa työtä sen 10v.

      Lukio itsessään ei kuitenkaan tuo parempaa palkkaa tms. Itsensä kehittämisen välineenä se kyllä varmasti toimii vanhemmallakin iällä ja uutta varmasti oppii. Sanoisin, että se on myös osoitus motivaatiosta joka voi olla hyvä juttu jos joskus vaihdat duunia tms.

      Jos takana on pelkkä peruskoulu ei lukio ole ollenkaan hullumpi vaihtoehto jos haluaa elämältään jotain muuta. Mutta käytännössä se edellyttää jatkotutkintoa.

      Mietippä: lukio 2v vaikka AMK 3-4v = 5-6v ja sitten olet 45. Työelämää edessä vielä 20 vuotta. 20 vuotta on aika pitkä aika tehdä hommia joista ei diggaa ja joka vuosi miettiä, että: "Pitäiskö mennä lukioon. Aika paljon hommaa siinä lukiossa."

      Jos lukio tuntuu pakkopullalta kannattaa harkita oman alan ammattitutkinnon suorittamista töiden ohessa. Yleensä opinnoissa oma motivaatio on kaikkein oleellisinta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 173
      5109
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4613
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2946
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1947
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1716
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe