Töihin Italiaan

Anonyymi

Tuo ajatus palaa aika ajoin mieleeni. Taustalla lienee sekin, että pian eletään marraskuuta. Toki ei lämmön takia esimerkiksi Milanoon kannattaisi nyt lähteä.

Foorumeja olen lukenut ja italialaisen kaverini kanssa jonkun viestin Facessa vaihtanut; asiallisesti palkatun työn saaminen on hyvin vaikeaa. Ajattelen kuitenkin erästä rakennusalan osaa, josta minulla on useiden vuosien kokemus ja kuvia esittää tuolloin tekemistämme asennuksista. Omaa yritystä en halua perustaa, vaan pyrkiä töihin po. alan yritykseen. Eräällä on verkkosivujensa mukaan toimipisteet Torinossa ja Roomassa. Kieltä olen hieman aloittanut kansalaisopistossa. Uskon, että kehitysloikka on otettavissa esim. kuukauden kielikurssilla paikallisessa yliopistossa. Varsinkin kun pohjalla on sujuva espanjan taito. Espanjaan en siis välitä palata, nyt uusi maa, uudet tuulet.

Millaisia ajatuksia nämä ajatukseni herättävät? Italialainen henkilöturvatunnus kannattaa kuulema järjestellä jo etukäteen suurlähetystöstä. Kuten sanottua, pohjoisessa Italiassa talven huomaa, toisaalta pidän maastohiihdosta ja olen monesti halunnut päästä jäätikölle hiihtämään. Teollisuus ja maksukykyinen väki ovat myöskin pohjoisessa, joten työtä mielivän ulkomaalaisen tuskin kannattaisi mennäkään etelämmäs.

Mitä yksiöiden tasosta ja vuokraamisen mahdollisista koukeroista kannattaisi tietää esim. Milanossa ja Torinossa?

2

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kannattaa ehkä mennä Espanjaan jos osaat jo kielenkin. Italiassa on jatkuvasti epävarma tilanne päällä, ainakin Riminin pikkukaupoissa työntekijät teki sellaisia 9-11 tuntisia työpäiviä aamusta iltaan ja söivät nopeasti välipalaa niissä kaupoissa, kalustetut asunnot usein lyhytaikaisia eli turisteille jne.

    • Anonyymi

      Tunnen italialaisia ja muutaman suomalaisen, jotka ovat olleet harjoitteluvaihdossa Italiassa. Euroopassa on yhteiset työmarkkinat, mutta montaa alaa säädellään kansallisesti, joten pitää olla kaiken maailman sertifikaatteja. Suomi tosin on tuolla sääntelyn alalla ykkönen. Asunnon saaminen Italiasta on erittäin vaikeaa, muuten ihan toteuttamiskelpoinen idea.

      Ainakin ranskan pohjalta pystyy opiskelemaan italian kielen melko helposti, joten se ollee mahdollista myös espanjan pohjalta.

      Oletko perannut alasi suomalaisia yrityksiä? Jollakin niistä on varmasti toimintaa ja tytäryrityksiä alueella. Sellaisen kautta saattaisi olla helpompaa päästä kiinni työmarkkinoille. Kun on siellä, voi yritystä vaihtaa, kun on näyttöjä.

      Jos sopivia suomalaisia yrityksiä ei löydy, niin löytyy varmasti espanjalainen yritys, jolla on toimintaa italiassa. Se voi olla kiinnostunut.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe