Jämtlanninpytykorva ja susi

Olipa hieno video laitettu YouTubeen hirvikoiran ja kahden suden kohtaamisesta maastossa. Haapaveden hirviporukka oli laittanut koiralle videokameran selkään ja koiran maastoon juoksemaan. Ja kun koira kohtasi kaksi sutta, ei kohtaamisepisodista seurannut muuta, kuin viidentoista minuutin tuijotuskilpailu. Video ei näy kokonaisuudessaan tuon 15 minuutin ajalta, vaan muutamia klipsejä tilanteesta.

Ettei se susi nyt taida aina olla metsästyskoiraa kohtaan mikään agressiivinen ja verenhimoinen eläin, vaikka Suomen petoeläimistöön kuuluukin.

Eikä ainakaan Haapaveden hirvimiehet näyttäneet jahdissa olevan hullunkiilto silmissä hirviä ampumassa, vaan aivan tasasen varmasti ja rauhallisesti toimien.

14

171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perskuta, kun otsikkoon lipsahti pieni kirjoitusvirhe.

      Oikeaoppinen otsikko on: Jämtlanninpystykova ja susi.

      • Ja ei kun vaan virhe virheen perään.

        Jos se nyt onnistuu. Meinaan tämä Jämptlanninpystykorva ja susi.

        Tuleeko muilla kirjoittajilla sellaisia tilanteita kirjoitellessa, että sanasta puuttuu kirjain tai lauseesta peräti sana?


      • Anonyymi
        Steyr kirjoitti:

        Ja ei kun vaan virhe virheen perään.

        Jos se nyt onnistuu. Meinaan tämä Jämptlanninpystykorva ja susi.

        Tuleeko muilla kirjoittajilla sellaisia tilanteita kirjoitellessa, että sanasta puuttuu kirjain tai lauseesta peräti sana?

        Tulee:) Etenkin kännykässä nykyään joka korjaa poikkeuksetta tavallisetkin sanat väärin.
        Noloimmat tilanteet on olleet kun ajaessa kirjoitin juuri ensikertaa näkemälleni deitille että "Kiitos seurasta ja oli todella mukava naida" Piti siis olla "nähdä" Ristus kyllä häpesin virhettä jälkikäteen. No tuli ne toisetkin treffit ja alkoi suhde joten virheestä tuli myöhemmin totta;)


    • Anonyymi

      Varmaan Koira Susia ,Oikia Metsä Susi niin kuin meillä täällä Lapissa joskus liikkuu , niin takaan että Jämti Koiralla ei henki kaun pihise , Menkää ihmiset katsoon Ranualle tai Ähtärin eläin puistoon minkälainen on oikia Susi eikä mikään rakki koira joita on Etelä Suomessa , tappavat piha piiristä koiria kun ne ruippanat ei pysty hankkin ruokaa luonnosta , vielä nää Susi pellet pannottaa niitä seka rotusia rakkeja . Pohjois Norjassa ammutaan ne seka rotuset rakki koirat sitä mukaa kun niitä Venäjän puolelta tulee . sama homma pitäis olla täällä Suomessa .
      Kyllä joku järki pitäis saada ja lopettaa näitten Rakki Koirien tutkimisen täällä Suomessa , siitä ei ole mitään hyötyä . Rakki Koiralla tarkoitan Koira Susia .

      • Steyr

        No onhan Kainuussa mm. Kuhmon ja Suomussalmen ja Sotkamon selkosilla sentään joitain susen metsästäjiä, jotka lasauttavat heti susen hengiltä, kun se on sopivalla hollilla. Laumoista ei yleesä jää jäljelle muita kuin alfanaaras, jos sitäkään. Susihyysärit sitten ihmettelevät, että minne se lauma joutui..


    • Anonyymi

      Lappilaiset ei tiedä mitään siitä kun on paljon susia ja karhuja, pohjoisessa ollaan melko löysää väkeä tässäkin asiassa.

    • Anonyymi

      Pitää kyllä sanoa että kun täysikasvuinen susi niin jämy on hengetön. Ihme hehkutusta koiran kovuudesta kun sudet suosista väistivät kamerahärveliä.

      • Anonyymi

        No aivan mielenkiintoinen uutinenhan se tuollainen on, että edes yksi hirviporukka tekee tuollaisen kamerakuvauksen. Tuolla Haapavedellähän taitaa tosiaan hirvimiehet olla Miehiä, eivätkä mitää etelän veteliä vässyköitä.

        Jotenka pankaas etelän vetelät vässykät paremmaksi, tai edes suunnilleen samankaltaiseen systeemiin tilanteet, kun niitä susia on eteläsuomessakin, niin ettette ole enää veteliä vässyköitä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Ei niissä koiran tapoissa muusta ole kysymys, kuin reviiritaisteluista. Susilauma ei yleensäkään siedä edes vierasta sutta reviirillään, vaan tappaa sen. Ja koira on samassa asemassa sen suhteen.
        Ja ellei sudella ole nälkä, se ei syö tappamaansa koiraa, mutta nälissään se syö vaikka lajikumppaninsa.


    • Anonyymi

      Susi ei aina tapa koiraa heti. Mutta melko varmasti kun nuokin elukat kohtaisi useamman kerran niin jollain kerralla sudet tappaisivat tuon koiran.

    • Anonyymi

      Sudet ovat tappaneet noin 40 metsästyskoiraa tänä syksynä, joten kyllä ne ovat ihan todellinen uhka, vaikka eivät nyt ihan aina kävisikään suoraan kimppuun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe