Ilmanvaihdon äänieristys uudemmissa kerrostaloissa?

Anonyymi

Onko kenelläkään tietoa miksi 2012 rakennetussa pienkerrostalossa (4 kerrosta) ei ole äänieristetty tuota ilmanvaihtoa? Eli meinaan tuota yläkoolingin ilmanvaihtoa joka on vaatekaappien yläpuolella. Liesituulettimessa on neljä nopeutta ja koolingissa (levy) on kaksi ilmanvaihtoluukkua tulo/poisto josta puhaltaa ilmaa sisälle. Ongelma on että kaikki äänet kuuluu tuolta. Naapurin yskiminen, kusen lorinat, lasten juoksemiset ja lelun tiputtelu/lattiaan koputtelu kaueimmista yläkerran asunnoista. Ilman korvatulppia on mahdoton nukkua.

Onko uudemmissa kerrostaloissa äänieristetty ilmanvaihto / levyn takaosa?

Kiitos jo etukäteen jos jollain rakennusalan ammattilaisella on tietoa. Asuinmukavuus on kaukana kun eristys muistuttaa etäisesti 50-luvun meininkiä.

2

<50

Vastaukset

  • Pienkerrostalo <> kerrostalo. Sattaa määräykset äänieristyksestäkin olla käykäisemmat, mutta pääongelma on sama kuin pien- ja rivitaloissa -näitä saattavat kyhätä myös pienet rakennusliikkeet, joilla ei ole niin osaamista tai linja on suoraan se, että tehdään sekundaa ja vältellään vastuut pistämällä firma parin vuoden välein konkkaan.

  • Kiitos kommentista. Onko täällä ketään oikeasti uudisrakennuksista kokemusta omaavaa kellä faktatietoa äänieristyksen suhteen? Isännöitsijää ei kiinnosta, joten muutto edessä.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.