Ilmanvaihto ongelmako?

Anonyymi

Ostin 85-vuonna rakennetun yksikerroksisen elementtitalon jossa ei ole riskirakenteita.

Myöhemmin talon autotallista tehty yksi makuuhuone ja varastotilaa lisää taloon.
Putket uusittu muutama vuosi sitten ja kylpyhuone ja vessaremontti tehty myös. Kuntotarkastuksessa ei muuta huomauttamista kuin että räystäältä alas tulevat putket/rännit liian lyhyitä ja sadevesi roiskuu seinille niiden kohdilta, mutta kosteus seinissä normaalin rajoissa.

Olen aikoinani herkistynyt homeelle ja minua vaivaa hajuyliherkkyys...

Nyt minua kumminkin vaivaa tuossa ostetussa talossa oleva tunkkainen haju, vaikka siinä on koneellinen ilmanvaihto.
Mietinkin sitä että onko nämä vanhat ihmiset saaneet sen aikaiseksi vain siivoamattomuudellaan vai onko jotain muutakin, haju on sellainen ”vanhan ihmisen haju” ja myös meidän toinen perheenjäsen sanoi hajua omituiseksi, hän myös altistunut joskus ja kärsii tästä hajuyliherkkyydestä.

Nyt on sellainen asia kumminkin selvinnyt että nämä vanhukset ovat käyttäneet ilmanvaihtoa todella pienellä teholla...
Kyseessä kone nimeltään Vallox 121 SE , ovat käyttäneet ilmanvaihtoa tasolla 1 ja minusta kuulostaa että se on ihan siinä tilassa kun ei ilmanvaihtoa olisi suurinpiirtein ollenkaan?!

Talo ei kumminkaan haise ”rintamamiestalolle”, ei siis perinteiselle homeelle ollenkaan vaan ehkäpä just semmosille ”mikrobeille” / likaiselle, hajusta tulee juuri mieleen tiilitalo ja vanha mummo siellä asunut vuosia sisällä ettei ole avannut ikkunoita.

Makuuhuoneissa on myös muovimattolattiat, ne haluaisin ehdottomasti pois ja tästäkin jo kerennyt tulla riitaa ... Ne jo jotenkin teettää minussa puistatusta.

mitä tässä kannattaisi oikeasti tehdä ettei rahat mene viemäristä alas? Ettei teetä lattiaremonttia kun kyse onkin jostain muusta. Voisiko tuosta päästä eroon ihan kunnon siivouksella ja lisäämällä tuon koneellisen ilmanvaihdon tehoa??

1

<50

Vastaukset

  • Hieno teko. Suomessa ei ole montaakaan liki 2000 -vuoden ikäistä rakennusta.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.