Lumen laulu

Anonyymi

On puhtaus saapunut kaupunkiin kuin pestynä maisema loistaa
lumimattona tuhatjalkain alla ☆🌩 valon laulua laulellen toistaa
Minä hiippailin baariin kuin lapinmies, ja kahvimukini kannoin
yhä hiippaillen maisemaikkunan luo, missä sieluni levätä annoin.
🌥

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Katsoin juuri HS.n säävideon ja selailin Korven Sanomia, ränräsadetta ja lumisia maisemia. Tunsin kiitollisuutta ja onnea, saada asua täällä lauhkeamman ilmaston Hollannissa. Liekö vanhemmiten lisääntyvää mukavuuden halua asua maisemissa, joissa lumi ja kylmyys ei haittaa liikkumista eikä pakkanen nipistele nenää. 😊

      • Anonyymi

        Suomessa on hyvät lämpimät huoneet. Kyllä täällä lumen kanssa muutenkin pärjäillään, on auraukset ja hiekotukset ja kunnon talvivaatteet. Keski-Euroopasta tullaan tänne nauttimaan puhtaasta lumesta ja raikkaasta ilmasta. Ei Hollannin raaka harmaa talvi mikään miellyttävä ole, hollantilaiset on suurin joukoin Kanarialla , Thaikuissa , Välimerellä , Lapissa ja Keski-Euroopan laskettelukeskuksissa. Minä olen kiitollinen ja onnellinen asuessani täällä neljän vuodenajan Suomessa ja piipahtelen halutessani muualle. Onni ja kiitollisuus tulee niin monista asioista, kuten terveydestä ja perheestä, ystävistä ja kauniista puhtaasta luonnosta. Nyt täällä itäisessä Suomessa on kaunista kuin satumaassa. On hienot puitteet isänpäivälle.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa on hyvät lämpimät huoneet. Kyllä täällä lumen kanssa muutenkin pärjäillään, on auraukset ja hiekotukset ja kunnon talvivaatteet. Keski-Euroopasta tullaan tänne nauttimaan puhtaasta lumesta ja raikkaasta ilmasta. Ei Hollannin raaka harmaa talvi mikään miellyttävä ole, hollantilaiset on suurin joukoin Kanarialla , Thaikuissa , Välimerellä , Lapissa ja Keski-Euroopan laskettelukeskuksissa. Minä olen kiitollinen ja onnellinen asuessani täällä neljän vuodenajan Suomessa ja piipahtelen halutessani muualle. Onni ja kiitollisuus tulee niin monista asioista, kuten terveydestä ja perheestä, ystävistä ja kauniista puhtaasta luonnosta. Nyt täällä itäisessä Suomessa on kaunista kuin satumaassa. On hienot puitteet isänpäivälle.

        Suomessa olen asunut pääsääntöisesti 72-vuotta.


    • Anonyymi

      Juuri näin, missä helvetissä se ilmastonmuutos oikein luuraa?

    • Anonyymi
      • On tuo ohut lumipeite pysynyt maassa, joskin mieleen on jäänyt Pekka Poudan ääni, joka kertoi lämpimästä jaksosta jo ensi viikolla. Nyt on kuitenkin nyt,..ja kivalta tuntuu aamu!

        Soma näky oli äsken aivan ikkunani alla on puu, jossa pihlajanmarjojen seassa istui ylväästi harakka katsellen yli pihapiirin. Nuo värit-- !,... harmaassa aamussa, punaiset huurteiset marjat, lumikuorrutteisten oksien välissä linnun puhtaan valkoinen rinta, ja piiitkä musta pyrstö. Aivan maalauksellisen raikas näky 😍


    • Anonyymi

      On kiva katsella valkeaa terassia, josta juuri oikea-aikaisesti ehdin laittaa kalusteet suojaan. Joka syksyn ja kevään homma, jota en saa tehdyksi yksin, Pitää pyytää joku terveselkäien avuksi raahaamaan iso pöytä muutaman metrin matkan nurmikolle. Aina vaan harvemmassa terveselkäiset.
      Ja toinen, ulkoilu on mukavaa, lumi valoistaa mielen. Kun vaan laittaa ne toppahousut, ettei persposkia palella.

      • Persposket niin! Taisin eilen juuri ajatella toppahousyja minäkin, onhan niitä ohuitakin varmaan, nuo syksyn välitakitkin keveitä ja silti lämpimiä.
        Kotosalla olen pelkillä leggingseillä pidemmän tunikan kanssa, mutta ei enään pärjää niillä ulkona.
        Mietin juuri erästä ruokalajia ruotsinmaalta, fläskpannkakor,..silava pannukakkuja tai lettuja. Eikä niissä pelkkää silavaa ole, vaan ylikypsää palviasivua.

        Hieman kirpakan puolukkahillon kanssa ne olis maittavaa talvista tarjottavaa. Kohtapuoleen onkin lähdettävä liikenteeseen,..


    • Ei taida talvea tehdä, pitkänajan sääennusteen mukaan olisi lauhaa ja muutenkin olisi ollut ennätys aikainen talven tulo, hyvin alkoi jäätymään pienemmät järvet mut sääennusteet muuttuu ja ilimoja on jatkossakin.
      Sisällä pärjää uikkareilla, ei tule likapyykkiä.

      • Anonyymi

        🤣§
        HM,..LÄMMINVERINEN TAIKKA,....
        LIIKAA LÄMPÖÄ HUONEISSAS,...


    • Talvi alkanut laulaa lauluaan täälläkin, alajuoksulla ja pohjan porteilla. Eilen satoi lunta joka ei sitten sulanutkaan, vaan nyt tänäänkin on ohuen ohut valkoinen lumipeite pihassa ja kartsalla. Onneksi autot ovat saaneet talvikengät alleen ja muutkin pihatyöt ovat jotenkuten menettelevässä epäreilassa. Lego sanoo että mitään pitkiä heiniä kukkapenkkien laidasta ei saa leikkaa trimmerillä kunne suojelee ruusupenkkiä ja hortensiaa ja muita kukkia joiden varret säilyy elossa talven yli.
      Auringonkukat saavat nyt olla jäljellä, sen tajuan, niissä on lintusille sapuskaa ja ne ovat somat keittiön ikkunan edessä..
      Takkapuut sisällä lämpiämässä, tintit hyppii pihamännyissä. Vesi lainehtii vielä Daalassa, tummana ja vihamielisen näköisenä.
      Hoitelen edelleenkin pientä flunssanpoikasta.

    • On aina yhtä sykähdyttävää herätä ensilumen aamuun , kun valkea sivellin on pyykinyt tienoon puhtaaksi. Rannikolla pysyvä lumi tulee usein vasta vuodenvaihteen jälkeen, kunhan ainakin merenlahti saa kunnon jääpeitteen. mutta saadaan kokea näitä humauksia useitakin ennen sitä. Väriläikät erottuvat pirteästi, meillä killuu vielä punaisia Lobo-talviomenia puussa, enin osa hellästi käärittyinä paperiin varastossa. Lintujen talviruokinta on aloitettu, ruokavieraat enimmäkseen tiaisia ja pikkuvarpusia, joksus punatulkku ja närhi näyttäytyvät värikkäissään. Mustarastaille on katettu talviteloilla olevan veneen alle , maa pysyy paljaana ja siellä on tuulensuojaakin. Ne ovat aika kömpelöitä, jäävät osattomiksi lintulaudan taitureiden seurassa. Jokunen ryhmäruusu vielä sinnittelee, otin nuppuisia oksia maljakkoon. Muutamana aamuna on ollut säteilevä kuura, varsinkin hennot heinät näyttävät taideteoksilta auringon osuessa niihin. Tammien ja tervaleppien oksistot lehdettäminä ovat kuin hienointa grafiikkaa. Marraskuussakin on paljon kaunista luonnossa, metsäkin ihan erilainen, kun valo lankeaa matalalta.

      Tämä lumi on jo sohjona ajoteillä, ohuena nuoskana kohta jo sulamassa. Suomalaisilla on kymmeniä lumisanoja, islantilaisilla vielä enemmän ja eskimoilla huikea määrä. Olen tainnut ennenkin kertoa jännityskirjasta nimeltä Lumen taju, kirjoittaja Peter Hoeg (tanskalainen vinoviivallinen o). Se on jo klassikko ja bestseller lajissaan . Käsittelimme äskettäin kirjapiirissä Risto Isomäen teosta Sarasvatin hiekkaa, joka on vavahduttava kuvaus maailmaa uhkaavista tsunameista, päänäyttämönä pohjoinen napajäätikkö. Siinä jään sulaminen, lumen, jään ja veden eri olomuodot vaikuttavat kohtalokkaasti planeettaamme.

      Ihana runollinen aloitus , kiitos !

    • Anonyymi

      Lapissa on jo puoli metriä lunta
      ilmaston lämpiäminen on vain unta
      väärässä on sekä vihreet että sossut
      jalkaan nyt pannaan huopatossut!

      • Anonyymi

        Miks me kaikkea uhkia uskotaan
        ja surullisina niin huokaillaan?
        Niin kaunis ja hieno kun luontomme on
        kuka voisi nyt olla onneton !

        Vaikka harmaa on päivä ja pilvinen taivas
        on ilmamme puhdasta hengittää.
        on ystävä jolle voit kertoa vaivas
        ja ihmeesti joskus se selventää.

        Ajatuksesi jos on juuttuneet milloin
        niin katseesi nosta ja kiittele vaan.
        Saat nähdä jo ilonkin heräävän silloin
        voit luottaen vaeltaa polkuja maan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe