Jämsän-jätehuolto

Anonyymi

Mitenkä tämä jämsän jätehuolto toimii? Taloyhtiöissä on uudet lajittelu jäteastiat ja ilmeisesti tästä lajittelustakin ihmiset joutuvat maksamaan jos ei toimi kunnolla, omakotitalo asukit joutuvat maksamaan jos on jätepalvelu, jos vie itse jätteet niin siitäkin joutuu maksamaan. Myllymäessä on hieno laitos missä jätteet käsitellään/kierrätetään egolokisesti niin ainakin mainostetaan. Mikäs tämä valtava kaatopaikka sitten on palomäen ja juoksulahden välillä? Mitä nämä jätteet on ja mistä ne tulevat? Jos kerran jämsän jätteet käsitellään myllymäessä mistä ihmiset maksavat. Tämähän on kerrassaan outoa osaako joku selittää?

12

208

Vastaukset

 • Elikkä onko tässä kyse siitä että kerätäänkö ihmisiltä kierrätysmaksuja ja sitten kuitenkin suuri osa jätteistä dumpataan kaatopaikalle? Vai missä tässä on kyse, kyselee ihmettelevä?

 • Se on sitä rahastusta.

  • on kyllä outoa, toivottavasti joku osaisi tähän vastata.


 • Se taitaa se Juokslahdentien varrella oleva entinen Metsä-Kivelän kaatopaikka olla nykyisin semmoinen jätteen välivarasto. Tampereen Tarastenjärven polttolaitokselle vievät ne jätteet sieltä sitten suurina rekkakuljetuksina kuljetuskustannusten alentamiseksi.
  Sitä en osaa sanoa, onko ne Metsä-Kivelässä olevat jätteet jotenkin lajiteltu ja seulottu jo Jämsänkosken Myllymäessä, vai onko ne kerätty sinne suoraan lajittelemattomina, kun kiinteistöjen jäteastioita jäteauto tyhjentää. Tampereelle ne ovat kuitenkin käsitykseni mukaan lähdössä sieltä Metsä-Kivelästä.

  • on niin valtava alue täynnä jätettä että ei ole kyllä hetkeen sieltä lähdössä. taitaa vaan jäteautot ajaa suoraan sinne ja puskutraktorit tasottelevat jätevuoria.


  • Poltettavaa jätettä ei käsitellä myllymäessä ollenkaan, vaan roska-auto vie kuorman aina suoraan Metsä-Kivelään. Sieltä tosiaan haetaan rekoilla tampereelle polttoon.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Poltettavaa jätettä ei käsitellä myllymäessä ollenkaan, vaan roska-auto vie kuorman aina suoraan Metsä-Kivelään. Sieltä tosiaan haetaan rekoilla tampereelle polttoon.

   Kylläpä rauhoitti tuo tieto! Ei tarvitse minunkaan pestä enää tahraisia pikkuhousuja ennen poltettavan jätteen keräysastiaan heittämistä, kun ne kerran menevät suoraan Metsä-Kivelään ja sieltä Tampereelle polttoon.

   - Tuhma Tuija -


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kylläpä rauhoitti tuo tieto! Ei tarvitse minunkaan pestä enää tahraisia pikkuhousuja ennen poltettavan jätteen keräysastiaan heittämistä, kun ne kerran menevät suoraan Metsä-Kivelään ja sieltä Tampereelle polttoon.

   - Tuhma Tuija -

   Tuhma Tuijalle tiedoksi, roskakuskit repii itse ne sun pussit auki ennen pöntön tyhjennystä etsien tölkkejä ja muuta arvokasta.. Että jos jotain arkaluontoista meinaa roskiin heittää niin kannattaa miettiä vielä toisen kerran..


 • Minulla on tiskipöydän alla yksi lokero, mihin laitan kaikki jätteeeni ja ulos tuon sen jäteastiaan..

 • Käytöstä poistetut dildot ja anustapit kannattaa laittaa mielellään umpeen solmittuihin roskapusseihin, missä ei samassa pussissa ole omalla nimellä olevia reseptilääkepakkauksia tai lehtiä.

  Pussi kannattaa heittää mieluummin noihin julkisiin jätteenkeräyspisteisiin semmoiseen poltettavan jätteen 3-4 metriä syvään Molokiin (esim. Cittarin parkkipaikan reunalla) eikä suinkaan oman taloyhtiön tai omakotitalon nurkalla olevaan jäteastiaan.

  Jos siellä nyt jotain pientä metallihilkettä on noissa aikuisviihde-laitteissa ja karvaisissa käsiraudoissa, niin kyllä ne sitten Tampereen polttolaitoksella tuhkan seasta lajittelee metallit erilleen vielä metallinkeräykseen.

  • Jep. Se on hienoo, kun saadaan kokemuksen omaava jannu kertomaan, kuinka pitää menetellä tälläisen tavaran kanssa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jep. Se on hienoo, kun saadaan kokemuksen omaava jannu kertomaan, kuinka pitää menetellä tälläisen tavaran kanssa.

   Kaverin vaimon puolesta kirjoittelin...


SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.