Sukunimen vaihto

Anonyymi

Millä perusteilla olette saaneet vaihdettua lapsen sukunimen äidin sukuimeen? Olen tyttöni yksinhuoltaja eikä isä ole halunnut olla kuvioissa vuosiin mukana.

4

<50

Vastaukset

 • Oletko sairas narsisti? -
  et saa millään perusteella vastoin lapsen isän suostumusta,
  nimim. kokemusta on. Nämäkin asiat ratkaistu lapsen ja isän
  eduksi tuomioistuimessa vastoin "äidin" lapsen edun
  vastaista tahtoa..

 • Lapsen huollosta- ja tapaamisoikeudesta annetun lain tarkoituksena on lapsen suhteen säilyttäminen kiinteänä vanhempaansa, jonka luo-na lapsi EI virallisesti asu; tämä toteutetaan lain mukaan siten, vastuunkanto- ja päätöksenteko eli lapsen huoltajuus pidetään yhte näisenä ja toisaalta lapsen suhde vanhempaansa turvataan tapaamis-oikeudella.

  Lapsen huollon tulee turvata lapsen myönteiset- ja läheiset ihmis-suhteet, erityisesti suorat kontaktit lapsen- ja hänen vanhempansa välillä; lapsen huolto- ja tapaamisratkaisu tulee tehdä- ja rat-kaista edellä mainitun mukaisena.

  Lapsella on oikeus vanhempaansa- ja tavata vanhempaansa, jonka luo na lapsi EI virallisesti asu. Perustuslaissa on selkeästi- ja kiis tatta todettu vanhemmalla olevan myös oikeus perhe-elämäänsä omien lapsiensa kanssa.

 • Ei ole sinun tyttösi - on yhteinen tyttärenne!!!

 • Toisinkin voi olla. Mieheni palasi x-vaimonsa luokse takaisin ja nyt tämä x oli sanonut miehelle jotta sukunimi meidän yhteisiltä lapsilta on saatava pois. Kovaa vääntöä on ollut. En ole suostunut vaihtoon. Oma sukunimeni on ulkomainen ja aika ruma. Voi ehkä aiheuttaa jopa syrjintää pojilleni. Miehen suku on pieni ja tunnettu. Pelkää xvaimo lapsieni saavan jotain extraa nimestä elämäänsä. Näin meillä pienellä paikkakunnalla.
  Vaadin myös miestä pitämään poikia kaikki sovitut päivät. Uskon lasten elämässään tarvitsevan myös isää, vaikka välit minuun ovatkin viilenneet.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.