Malamuutti tai muu suurehko rotu "kaupunkikoiraksi"

Anonyymi

Hakusessa itselleni sopiva koirarotu. Tässä hieman pohjustusta:

- omakotitalo keskisuurella aidatulla pihalla lähellä keskustaa
- perheessä valmiiksi 4v saksanpaimenkoira
- päivittäin aktiivista liikuntaa mm. hevostallilla
- vaellus- ja retkeilyharrastus
- perheessä ei vielä lapsia, mutta tilanne saattaa muuttua viiden vuodenkin sisällä.
- ei näyttelyharrastusta. Palveluskoirajuttuja harrastemielessä omaksi iloksi.

Koiralta toivoisin:
- suht terve rotu
- sakemannin kokoinen tai suurempi
- pitkäkarvainen = selviää ulkona pukematta talvisinkin
- ei suurta riistaviettiä = uskaltaa pitää vapaana maalla ja tulee kutsuttaessa takaisin
- ei haukkuherkkä. Vieraista varoittaminen ok.
- oppii tulemaan toimeen perheen toisen koiran kanssa. Mielellään jopa samansukupuolisen.
- Ei varsinainen vahtikoira
- mielellään enempi rauhallinen ja itsenäinen, kuin jatkuvasti huomiota tarvitseva.
- turkinhoitoa perus kerran viikkoon harjaukset
- oppii peruskäytöstavat. Ei pyrkimystä huipulle tai sinnepäinkään missään lajissa.
- perhekoira

4

<50

Vastaukset

 • Malamuuteilla saattaa olla hyvin paljon vaikeuksia hyväksyä toisia koiria, varsinkin samaa sukupuolta olevia joten kannattaa harkita tarkkaan. Varsinkin jos irti aiotte pitää ettei käy niin että käy jonkun toisen koiran kimppuun irti ollessaan (huom. kai sitten tiesitte että koiria EI saa pitää irti kuin maanomistajan luvalla, ja silloinkaan ei ympäri vuoden?).

  • Malamuuteista myös lukenut tuosta toisten koirien hyväksymisestä, mutta vaikea uskoa ettei saisi saman perheen koiria tulemaan toimeen. Koirat meillä siis vapaana omistamallamme hevostilalla.


 • Tästä nyt jotenkin paistaa läpi se, että olette maalanneet mielessänne kuvan koirasta, joka on tilanteessa kuin tilanteessa täydellinen robotti. Sellaista koiraa ei olekaan, jolla olisi on/off nappula sitä varten, että saatte sen toimimaan mielenne mukaisesti tilanteessa kuin tilanteessa juuri sillä tavalla kuin satutte juuri sillä hetkellä haluamaan. Esim. palveluskoiraharrastukset ja muu yhdessä harrastaminen ja tuo mainitsemasi itsenäisyys ovat jo suoriltaan pahasti ristiriidassa keskenään. Toki yksilöeroja on, mutta yleistäen palveluskoirarodut ovat usein niin sanottuja tarranauhakoiria, joilla yhteistyöhalu ei mene nappia napsauttamalla pois päältä silloin kuin sinä satut haluamaan.

  Malamuutit saattavat tosiaan olla äkäisiä saman sukupuolen koirille, joten sen melkein pitäisi olla jo olemassa olevan koiran kanssa vastakkaista sukupuolta. Malamuutit myös ovat nimenomaan itsenäisiä, mutta ovat sitä sitten vuorokauden ympäri. Mistään palveluskoiraharrastuksista ja muista vastaavista ei kannata lähtökohtaisesti unelmoida malamuutin kanssa. Myös riistaviettiä voi alkukantaisilla roduilla olla sen verran, etteivät itsenäisyyteen yhdistettynä tahdo pysyä pihalla vapaana.

  Harkitsisin esim. leonberginkoiraa, landseeria/nöffiä, bernhardinkoiraa, berninpaimenkoiraa, hovawartia jne.

 • Mahdoitteko ottaa malamuuteista mitään selville itsenäisesti ennen tänne kirjoittelua? Vähintään joka toinen kohta listassanne pudottaa malamuutin välittömästi pois laskuista.

  Päättäkää nyt ihmeessä ensin, mitä todella koiralta haluatte ja opiskelkaa sitten edes alustavasti kiinnostavista koiraroduista itse. Muiden on vähän hankala tietää, mikä teille sopii, kun kaikki on niin pahasti ristiriidassa keskenään. Muistakaa, että koirat eivät kuitenkaan ole autoja, joihin voi valita varusteluita täysin mielensä mukaisesti.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.