Usean hyytelö akun lataus

Anonyymi

Minulla on kymmeniä 12v ja 6v pieniä hyytelö akkuja. Ongelma on niiden lataus kun ei ole kuin kaksi laturia niin ei niitä muista sitten vaihtaa toisiin akkuihin.

Onko olemassa valmista tai onko jollain ideaa yksinkertaiseen kytkentään joka vaihtaisi vaikkapa 6h välein seuraavaan akkuun.
Aika releitä löytyy monenlaisia...
Muistan amis ajoilta että oli joku piiri jossa oli n. 8lähtöä ja kun yhteen nastaan laittoi pulssin niin joka pulssilla aina seuraava lähtö meni päälle ja edellinen sammui.

Ebaystä yritin kattella jotain siihen soveltuvaa mutta en keksinyt sopivia haku sanoja..

Sekin kävi joskus huvikseen mielessä että jos laittaisi sysäys tekeen perään kaksi sysäys relettä ja niiden perään aina kaksi sysäyrelettä lisää per sysäri ja jne. kelat pitäisi kytkeä aina edellisen vaihto kärjen läpi. Lopuksi pitäisi ensimmäisen releen (toisen vaihto kärjen kautta) kytkeä kahdelle seuraavalle ja niin edelleen sähkö. Tosi vaikea selittää sello kielellä mutta lopputuloksena pitäisi viimeisten releiden toisten vaihto kärkien läpi tulisi vuorotellen sähköä.
En tiiä ymmärsikö kukaan.

4

<50

Vastaukset

 • Vastaan itselleni...
  Eli jos käyttää 4516(binäärilaskuri) ja
  4028 (BCD-desimaali dekooderi) piirejä. https://huhtama.kapsi.fi/ele/index.php?si=kyt03.sis tuossa linkissä on tehty 16 ledinen ruletti jonka kytkentää voisi hyödyntää.

  Onko 74xx/40xx sarjan piireistä olemassa hyvää luetteloa tai vaikkapa oppikirjaa. Monesti nuilla logiikka piireillä saattaisi jotain tehdä.

  • Ennen internettiä kaikkien valmistajien piti tuoda tuotteensa esille datakirjoilla, joita sai pyytämällä maahantuojilta. Nyt kaikki on internetissä; datakirjat PDF:inä ja sovellusesimerkit löytyy myös internetistä. Pitää vain tietää mitä hakee. Suomenkielisyys vain on ongelma sillä kaikki on englanniksi. Jos sinulla on vähääkään kielet hallussa ei ole mitään ongelmaa; hyviä esimerkkejä on netti pullollaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ennen internettiä kaikkien valmistajien piti tuoda tuotteensa esille datakirjoilla, joita sai pyytämällä maahantuojilta. Nyt kaikki on internetissä; datakirjat PDF:inä ja sovellusesimerkit löytyy myös internetistä. Pitää vain tietää mitä hakee. Suomenkielisyys vain on ongelma sillä kaikki on englanniksi. Jos sinulla on vähääkään kielet hallussa ei ole mitään ongelmaa; hyviä esimerkkejä on netti pullollaan.

   Noin se valitettavasti on nykyisin. Ennen vanhaan ilmestyi vuosittain useita harrastajille suunnattuja elektroniikkakirjoja. Vuosikymmeniin ei ole ilmestynyt ensimmäistäkään kirjaa tai lehteä. Kaikki tieto on sirpaleina netin syövereissä, josta tiedon kokoaminen on käytännössä mahdotonta.


 • Päädyin piiriin 4017. Siinä on 10outputtia ja yksi pulssi sisään..

  Nuita datakirjoja kyllä löytyy helposti mutta kun on vahva sähkö koulutus niin ei hirveästi aihetta amiksessa käyty aikoinaan läpi. Eli puuttuu se tieto että mitä etsisi..
  Täytyypä katsoa antikvariaatti sivustolta vanhoja oppikirjoja.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.