Maksetaanko teille työmatkasta palkkaa?

Anonyymi

Siis kun te ajatte johonkin kohteeseen? Mulla on tunnin ajomatka yhteen suuntaan. Päivässä tulee siis yhteensä 2 tuntia ajomatkoja.

4

91

Vastaukset

 • Meillä oli aikoinaan sääntönä (valtiolla), että jos työvälineet joutuu kuljettamaan mukanaan, on niiden kuljettaminen työaikaa kuljettajalle, mutta ei mukana matkustavalle työntekijälle.

 • Ja lisäyksenä, matkustaminen ilman työvälineitä oli omaa aikaa.

 • Minä kuljen töihin pyörällä, joten minä en saa matkakorvauksia työmatkoista. Satoi tai paistoi niin kukaan ei maksa siitä.

 • Jos menet kohteeseen suoraan kotoa, niin saat verottajalta matkakorvausket ja jos kuljet työpaikan kautta niin yritys on velvollinen maksamaan siirtymästä palkka ja kilometrikorvaukset oman auton käytöstä tai sitten auto yrityksen kautta.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  141
  2669
 2. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  62
  1562
 3. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  5
  775
 4. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  39
  727
 5. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  12
  519