Abloy Pulse

Anonyymi

Älyavainvaihtoehtona Abloy Pulse. Toimintavarmuus säällä kuin säällä tai jos avain pääsee kastumaan? Mekaanista avaintahan nuo ei haittaa.

Ohjelmiston toimivuus, onko käyttökatkoja?

Muodostuuko käyttökerroista loki? Voiko avaimia teettää lisää ilman että huoneiston osakas tai asukas saa tiedon? Voiko sen laittaa pois päältä mutta avain toimii silti eikä lokia synny?

Samat asiat myös muissa älyavainmerkeissä kiinnostaa. Kokemuspohjaisia vastauksia kiitos, ei yleisiä oletuksia tai mitä markkinointi lupaa.

4

<50

Vastaukset

 • Sento Optima ainoa järkevä. Etälukutunnisteet toimii aina kuten mekaaniset avaimetkin. Ns. "puolisähköisissä" on aina suurimmat ongelmat. Eivät ole toimintavarmoja säällä kuin säällä tai muutenkaan. Älkää laittako. Joko etäluettava, mekaaninen tai niiden yhdistelmä, mutta ei mitään välimallin elektromekaanisia kuten IloQ tai Pulse. Ongelmien kerjäystä.

 • Minulla on omassa käytössä erilaisia lukitusjärjestelmiä. Heikosti toimivia ovat biometriset järjestelmät. Sormenjälki kelpaa lämpimällä säällä, mutta pakkasessa avaaminen on kokonaan toinen juttu.

  Omaan asuntooni kulku käy numerolukollisen tilan kautta mekaanisesti Abloy Classicilla ja ns. turvalukolla (Boda) varustetun kulkureitin kautta. Numerolukko on yhdistetty hälyytysjärjestelmään.

  Muissa rakennuksissa olen käyttänyt yhdistelmää Yale + Abloy Sento. Jälkimmäistä ei ole pakko käyttää.

  Uloimman lukon valintaan vaikuttaa se, miten hälyytysjärjestelmä toteutetaan.

  Suurin turvataso saavutetaan sillä, että piha ympyröidään ns. vuotavalla antennilla. Jo rakennuksen lähestyminen laukaisee ensimmäisen tason valvontailmoituksen. Meillä ideana on aina sotkea eri valmistajien tuotteita niin, ettei ulkopuolisilla väärinkäyttöä harrastavilla voi olla riittävään ammattitaitoa "tiirikointiin".

  Jos hakee käyttömukavuutta, niin numerolukot (myös Yale) ovat hyviä.

  Abloyn uusin järjestelmä on kallis. Sitä en ole hinnan vuoksi edes harkinnut.

 • Olisiko perinteinen avain sitten toimintavarmempi ja jopa halvempi? Niissähän on tietysti väärinkäytös riskejä kopiontien muodossa ja tiirikointijutut. Mutta kun ynnätään kaikki hyödyt ja haitat, niin jääkö perinteinen avain voitolle?

  • On. Sento-avainta ei voi kopioida ja se on käytännössä tiirikoimaton. Varkaat eivät mene tiirikoimalla sisään mihinkään. Liian aikaa vievää ja erittäin vaikeaa.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  140
  2622
 2. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  62
  1553
 3. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  2
  763
 4. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  39
  716
 5. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  11
  501