Aihe

Ruuvauskärki Torx KESTÄVÄ ??

Anonyymi

Mikä on se kestävä kun kaikki alkaa lipsumaan ja nurkat on ruuvauskärjestä pyöristynyt ja taas uusi jne. Luvattoman huonoja kestämään. IKH copit, k-raudan settejä ollut bosch yms normi päitä. Joku super kestävä torx??
ps. on oikeat päät ruuviin.

4

62

  Vastaukset

  • Tarkoitat varmaan ristipäitä? Ne on TARKOITETTU lipsumaan. Ristipäät, etenkin se philips -versio kehitettiin muinoin, kun alettiin kokoonpanolinjoilla vääntämään ruuvit koneella kiinni, mutta momentinrajoittimia ei vielä oltu keksitty. Ristipääkärki kampeaa itsensä ylös ruuvinkannasta ennen kuin vääntö on niin kova, että ruuvi katkeaa. Tosin se ruuvin kanta ja huonolaatuisesta metallista tehty kärkikin ottaa siinä sivussa kipeää.

   Niinkuin kuvasta näkyy, ristipäiden käyttö olisi pitänyt lopettaa jo 30 vuotta sitten. Mutku perinteet ja sitä rataa. Kaupasta saa kyllä parempiakin vaihtoehtoja, kuten kuusiokanta, kuusiokolo, torx.... mutta biomassa ottaa vanhasta muistista aina ristipään. Joten sitä oletusarvoisesti tyrkytetään.

   No, kai yksi ristipään pointti on siinä, että nuo kaikki muut vaihtoehdot edellyttävät täsmälleen oikean kokoista ja mallista vääntökärkeä. Ristipäätä voi yrittää myös väärällä (esim. kokoa pienempi) vääntökärjellä tai ristipää ja philips ristissä... tosin kärjen pyörähtäminen ja kannan pilaaminen onnistuu tällöin vielä tavanomaistakin helpommin. Mutta pystyy siis pilaamaan kannat millä tahansa käteen osuvalla vehkeellä. Merkittävä etu!

  • "Ristipää"-mies ei varmaan ole kuullut Torx-ruuveista.
   Totta. luokattoman huonoa/pehmeää metallia nykykärjet.

  • Kulutustavaraa taitavat kärjet olla, uutta vaan tai rälläkällä teroitus, jos luppoaikaa on.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   29
   1504