Kameralaukku a6000 sarjalle

Anonyymi

Onko suosituksia sopivasta kameralaukusta a6000 sarjalle mihin mahtuisi 1-2 objektiiviakin mukaan? Kamerassa kiinni keskikokoinen objektiivi (16-70mm) ja ne 1-2 lisäobjektiivit suunnilleen samankokoisia.

Olen kaupoista katsellut mutta joko laukut liian pieniä tai sitten ihan liian isoja full frame kameroille tehtyjä. Eikö kompaktille a6000 sarjalle löydy mitään sopivaa mihin saisi pari objektiivia mukaan? Eli mahdollisimman pieni laukku mihin kuitenkin saisi ne pari lisäobjektiivia.

3

<50

  Vastaukset

  • Onko haussa reppu, slingi vai laukku? Itse käytän reppuja ja slingejä mielummin kuin perinteisiä laukkuja. Pitääkö mahtua muuta tavaraa mukaan? Pääosa laukuistani on sellaisia, että niihin mahtuu muutakin. Saako laukku näyttää kameralaukulta, jolloin se lisää anastusriskiä?

   Tuo a6000 on pieni, joten kovin isoa laukkua et tarvitse. Lowepron Passport Sling III? Siihen mahtuu mainitsemasi varustus ja vähän muuta päivän aikana tarvittavaa. Se ei huuda ulkomuodoltaan olevansa varastettavaa, vaikka ammattivarkaat sen todennäköisesti tunnistavatkin.

   • Parhaiten homma toimii, kun otat kameran kainaloon ja käyt kaupassa sovittamassa. Turhan iso laukku jää helposti kotiin pölyttymään, joten kannattaa ostaa juurikin passelin kokoinen.

    Edellä annettu vinkkikään ei ole huono. Etenkin olkalaukkuja löytyy myös malleina, jotka eivät huuda olevansa kameralaukkuja.

    Sitä, mikä on paras, ei voi sinulle kukaan kertoa. Riippuu käytöstä. Reppu on paras pitkillä kävelymatkoilla ja painavan kaluston kanssa, mutta härvelien kaivaminen sieltä on nihkeää. Repussa on myös riski... jos heilautat repun selkään eikä kaikki luukut ole kiinni, niin joku vehje lentää sieltä komeassa kaaressa.

    Olkalaukusta on helpompi kaivella tavaroita vauhdissa ja sehän osaa myös pönöttää siististi pystytyssä lattialla. Olkalaukku on kätsyin lyhyillä kantomatkoilla ja vaikkapa julkisilla liikuttaessa. Mutta isomman kaluston kanssa rupeaa vaivaamaan, kun on kaikki paino yhden olkapään varassa. Olkalaukku ei myöskään toimi esim fillarilla liikuttaessa.

    Slingi on näiden kahden välimuoto. Vatsan päälle pyöräytettyä laukkua on hyvä tonkia kaksin käsin, mutta miinuspuolelle menee, että paino aina yhden olkapään varassa eikä tähän saa vaihtelua.

    Kaikkia em vaihtoehtoja on tullut käytettyä. Slingistä tykkäsin nimenomaan pienen kameran (isokokoinen kompakti) kanssa, mutta nyk. setti pienehkö olkalaukku + isoreppu (~koko maalinen omaisuus mukaan), koska slingeistä kelpaisin vain suurin malli eikä siihenkään ison objektiivi sopisi.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   99
   4892
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   102
   3248
  3. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   98
   3008
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   37
   1530