Aso asunnosta muuttaminen toiseen Aso asuntoon

Anonyymi

Jos haluan muuttaa ( ei keskinäinen vaihto) Asuntosäätiön asunnosta tulevaisuudessa samankokoiseen Avain yhtiön asuntoon. Niin miten tässä tapauksessa maksamani asumisoikeusmaksu laitetaan toiselle yhtiölle, kun maksuhan pitää olla maksettu sitten kun on asunnon paperit kirjoitettu ja tarjous hyväksytty. Niin irtisanomisaikahaan normaalisti on sen 3 kk ja sitten saat vasta rahat. Mutta näissä muutoissa asumisoikeusasunnosta toiseen on varmaan eri juttu eli rahat voidaan siirtää jo aiemmin sen asunnon yhtiölle mihin on muuttamassa? Kokemuksia kenelläkään?

7

1797

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minkä h.....in takia joku haluaa asua Avain asumisoikeusasunnossa. Firma on suurin ryöstäjä asumisoikeuspuolella ja sitä pitäisi karttaa viimeiseen asti.

      Mutta sitten kysymykseesi. Jos muutat ilman vaihtoa, niin tarvitset toisen asumisoikeusnumeron, jolla haet tuota asuntoa. Kun ja jos sinut hyväksytään uuteen asuntoon, niin saat vanhasta asunnosta rahat indeksillä tarkastettuna ja sitten maksat uuden asunnon asomaksun. Vanha sopimusm lakkaa ja uusi astuu voimaan.

    • Anonyymi

      Kun kirjoitat uuden asumisoikeussopimuksen,niin se uusi aso-maksu pitää maksaa n. viikon kuluessa ja vanhasta asunnosta saat rahasi takaisin vasta,kun olet muuttanut pois. Eli jos ei ole säästössä rahaa uuteen aso-maksuun,niin pankista kyllä saa lainaa tuota asumisoikeussopimusta vastaan.

    • Anonyymi

      Kokemusta ei ole, mutta olisin taipuvainen uskomaan ettet saa rahojasi pois ennen aikojaan yhtiöstä josta olet pois muuttamassa.

      Avaimella oli joskus aikoinan jonkinsortin rahoitussysteemi vaihtotapauksiin, mutta en muista miten se toimi. Toisaalta se yhtiö mihin muuttaa saattaa olla joustava tälläisissä tapauksissa sen asomaksun kanssa eli kyselyt Avaimelle, että suostuuko ne odottamaan asomaksua siihen saakka, että edellinen yhtiö sen palauttaa.

      Riippuu ehkä siitä kuinka haluttu se uusi asunto eli jos se kämppä on ollut jo tyhjillään niin saattaa Avaimen mielenkiinto olla korkealla tasolla rahoituksen järjestämiseen.

    • Anonyymi

      Miten sitten siinä tapauksessa rahoitus jos saan uuden ASO asunnon esim Hason kautta, joka valmistuu vasta n 1v päästä ja asun nyt toisen yhtiön Asumisoikeusasunnossa? Eli joudunko ottamaan lainan koko rahasummalle uuteen asoasuntoon? Pitääkö olla millainen takaus?!?

      • Anonyymi

        Siinä tapauksessa on otettava laina koko summalle ja jos lisäksi haluaa asuntoon muutostöitä, niin tähänkin on hyvä varautua. Jotkut pankit hyväksyvät Aso sopimuksen 100% lainan vakuutena, toiset 85%. Jos sinulla on velaton nykyinen sopimus, niin yhdessä uuden sopparin kanssa ei ongelmia hieman isommankin lainan kanssa.


    • Anonyymi

      Vaihdossa vanha maksu siirtyy uudelle yhtiölle muuton jälkeen jossain vaiheessa, siinä ei ole ongelmia. Jos haet ihan uutta asuntoa, asomaksu pitää maksaa ennen muuttoa, eli siinä tapauksessa et voi siirtää vanhaa maksua.

    • Anonyymi

      Kiitokset vastauksista. Arvelin että niin se menee, että asumisoikeusmaksua ei välttämättä saa siirrettyä suoraan jos muuttaa toisen yhtiön asuntoon, vaan joutuisi ottamaan lainaa, jos ei itsellä säästössä. Käytännöissä on varmaan eroja yhtiöstä riippuen, mutta täytyy sitä selvitellä, jos muutto tulee jossain vaiheessa ajankohtaiseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe