Aihe

Aso asunnosta muuttaminen toiseen Aso asuntoon

Anonyymi

Jos haluan muuttaa ( ei keskinäinen vaihto) Asuntosäätiön asunnosta tulevaisuudessa samankokoiseen Avain yhtiön asuntoon. Niin miten tässä tapauksessa maksamani asumisoikeusmaksu laitetaan toiselle yhtiölle, kun maksuhan pitää olla maksettu sitten kun on asunnon paperit kirjoitettu ja tarjous hyväksytty. Niin irtisanomisaikahaan normaalisti on sen 3 kk ja sitten saat vasta rahat. Mutta näissä muutoissa asumisoikeusasunnosta toiseen on varmaan eri juttu eli rahat voidaan siirtää jo aiemmin sen asunnon yhtiölle mihin on muuttamassa? Kokemuksia kenelläkään?

7

147

  Vastaukset

  • Minkä h.....in takia joku haluaa asua Avain asumisoikeusasunnossa. Firma on suurin ryöstäjä asumisoikeuspuolella ja sitä pitäisi karttaa viimeiseen asti.

   Mutta sitten kysymykseesi. Jos muutat ilman vaihtoa, niin tarvitset toisen asumisoikeusnumeron, jolla haet tuota asuntoa. Kun ja jos sinut hyväksytään uuteen asuntoon, niin saat vanhasta asunnosta rahat indeksillä tarkastettuna ja sitten maksat uuden asunnon asomaksun. Vanha sopimusm lakkaa ja uusi astuu voimaan.

  • Kun kirjoitat uuden asumisoikeussopimuksen,niin se uusi aso-maksu pitää maksaa n. viikon kuluessa ja vanhasta asunnosta saat rahasi takaisin vasta,kun olet muuttanut pois. Eli jos ei ole säästössä rahaa uuteen aso-maksuun,niin pankista kyllä saa lainaa tuota asumisoikeussopimusta vastaan.

  • Kokemusta ei ole, mutta olisin taipuvainen uskomaan ettet saa rahojasi pois ennen aikojaan yhtiöstä josta olet pois muuttamassa.

   Avaimella oli joskus aikoinan jonkinsortin rahoitussysteemi vaihtotapauksiin, mutta en muista miten se toimi. Toisaalta se yhtiö mihin muuttaa saattaa olla joustava tälläisissä tapauksissa sen asomaksun kanssa eli kyselyt Avaimelle, että suostuuko ne odottamaan asomaksua siihen saakka, että edellinen yhtiö sen palauttaa.

   Riippuu ehkä siitä kuinka haluttu se uusi asunto eli jos se kämppä on ollut jo tyhjillään niin saattaa Avaimen mielenkiinto olla korkealla tasolla rahoituksen järjestämiseen.

  • Miten sitten siinä tapauksessa rahoitus jos saan uuden ASO asunnon esim Hason kautta, joka valmistuu vasta n 1v päästä ja asun nyt toisen yhtiön Asumisoikeusasunnossa? Eli joudunko ottamaan lainan koko rahasummalle uuteen asoasuntoon? Pitääkö olla millainen takaus?!?

   • Siinä tapauksessa on otettava laina koko summalle ja jos lisäksi haluaa asuntoon muutostöitä, niin tähänkin on hyvä varautua. Jotkut pankit hyväksyvät Aso sopimuksen 100% lainan vakuutena, toiset 85%. Jos sinulla on velaton nykyinen sopimus, niin yhdessä uuden sopparin kanssa ei ongelmia hieman isommankin lainan kanssa.


  • Vaihdossa vanha maksu siirtyy uudelle yhtiölle muuton jälkeen jossain vaiheessa, siinä ei ole ongelmia. Jos haet ihan uutta asuntoa, asomaksu pitää maksaa ennen muuttoa, eli siinä tapauksessa et voi siirtää vanhaa maksua.

  • Kiitokset vastauksista. Arvelin että niin se menee, että asumisoikeusmaksua ei välttämättä saa siirrettyä suoraan jos muuttaa toisen yhtiön asuntoon, vaan joutuisi ottamaan lainaa, jos ei itsellä säästössä. Käytännöissä on varmaan eroja yhtiöstä riippuen, mutta täytyy sitä selvitellä, jos muutto tulee jossain vaiheessa ajankohtaiseksi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   139
   11306
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   287
   5595
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   77
   3888
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   96
   3295
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   176
   1899