Aihe

Osinkojen vaikutus indeksirahastoihin

Anonyymi

Kertokaapa miten paljon indeksirahastojen arvonkehitykseen on osingoilla merkitystä jos ne sijoitetaan verottomana rahastoon? Yleensähän osingon maksun aikoihin yhtiöiden arvot putoavat jonkin verran, joten mikä on todellisuudessa merkitys? Jos esimerkiksi otetaan vaikkapa OMXH25-rahasto, jossa käsittääkseni on ihan hyvä osinkoprosentti vuodessa.

3

<50

  Vastaukset

  • Osingot lisäävät rahaston arvoa osinkojen verran. Voit etsiä netistä indeksejä ja rahastoja. Jos katsot pidempiaikaisia kurssikäppyröitä niin huomaat indeksirahaston voittavan indeksinsä. Tämä johtuu osingoista.

   • Suurin osa noista käppyröistä kyllä ottaa jo osingot huomioon eli indeksirahasto seuraa lopulta hyvin tarkasti kohdeindeksiään.


  • Osingot lisäävät omistuksesi kappalemäärää. Jos omistat 100 kpl rahastoa, niin 4% osingot vuosittain antavat sinulle verottomana aina muutaman kappaleen lisää omistuksia.

   Vuosi 0 -> 100 kpl
   Vuosi 1 -> 104 kpl
   Vuosi 2 -> 108.16 kpl
   Vuosi 3 -> 112. 48 kpl
   Vuosi 4 -> 116.98 kpl

   Jne. Tässäkin korkoa korolle toteutuu hitaasti ja saat vuosittain sitten pikkuhiljaa aina lisää korkoa myös osinkojen kasvattamalle kappalemäärälle rahastosta. 4% on Helsingin pörssin keskimääräinen osinkotuotto isojen yhtiöiden osalta. Tuolla tahdissa sijoitustesi kappalemäärä tuplaantuu jo 18 vuodessa, ja jos samalla saat 8% keskimääräisen kurssituotot niin huomaat itsekin efektin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   6078
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   63
   5211
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   264
   3410
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   61
   2495