Kannatan lakien ja sopimusten noudattamista

Anonyymi

Kannatan lakien ja sopimusten noudattamista.
Ainut selvä poikkeus on sellainen, että jos joku muu tahallaan tai välinpitämättömyyttään aiheuttaa fyysistä tai materiaalista haittaa minulle tai läheisilleni lakia tai sopimusta rikkoen, hän menettää lain määräämän koskemattomuuden suojan minun silmissäni.
Eli jos ei noudata lakia ja sopimuksia, en katso lakien ja sopimusten suojaavan enää häntäkään.

Esimerkki. Olen tehnyt mökilleni talveksi sähköansan johon kukaan ei pääse käsiksi murtautumatta sisään. En todellakaan koe mitään omantunnontuskia, jos siihen murtomies kuolee.

Jos lainaisin rahaa ja lainaaja jättäisi velan maksamatta, en kokisi mitään ongelmaa myydä velkaani jollekin perintätoimintaa harjoittavalle, minulle ihan sama miten perivät.

Veneessäni on lukkojen takana viinapullo, jonka sisältö vie ehkä näön, ehkä hengen. Siihenkään ei lainkuulijainen pääse käsiksi.

Auton suojaksi en ole vielä mitään kehitellyt, mutta jos joku vaikka kaupan parkkipaikalla autoani kolhii ja häipyy vastuuta kantamatta, hän kyllä varmasti katuu tekoaan jos saan selville kuka se oli.

Vaikka olen elämässäni tehnyt paljonkin asioita, en ole koskaan tehnyt pahaa kellekään, joka ei ole itse luopunut omasta oikeudestaan koskemattomuuteen tekemällä itse väärin.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Uskomatonta tekstiä. Siis jos joku tunkeutuis asuntoosi, niin Sinä saisit tehdä sopiviksi katsomasi toimenpiteet? Entäs jos olisin naapurisi. Tulisit joskus pikku hiprakassa kotiin hauskan illan jälkeen mutta tulisitkin vahinhossa minun viereisestä ovesta sisään. Saisinko minä tehdä sinulle sen mikä on mielestäni oikein tehdä yöllä asuntooni tukeutuvalle rosvolle? Muistathan kun USA:ssa oli n. 1kk sitten vastaava tilanne ja naapurin poliisi kuoli.

      • Anonyymi

        Tuskin minä hiprakassa kotiini tulevaa naapuria pidän tunkeutujana, eri asia jos ovi on lukossa.
        En minä eikä kukaan muukaan ole niin hiprakassa että murtautuu vahingossa naapuriin.
        Jos minä kännissä jonkun kotiin ovikelloa soittamatta tai oveen koputtamatta tunkeutuisin, niin antaa palaa. Ei kännissä oleminen tuo lisäoikeuksia, ei minulle eikä muille.

        Aloittaja


    • Anonyymi

      Sähköansa on sallittu, jos siitä varotetaan, ettei se koidu kenenkään hengenmenoksi vahingossa, tai erehdyksessä. Se koskee myös mökille murtautuvaa rosvoa, jonka henkeä laki suojaa. Rosvo saattaa olla nykyisin mistä maasta tahansa, eikä osaa suomea, silloin vastuu rosvon kuolemasta on jo kinkkisempi.
      Sama periaate koskee myös veneessä lukkojen takana olevaa viinapulloa, siinäkin laki suojelee rosvon henkeä.
      Rankaisuvalta Suomessa on vain yhteiskunnalla. Auton kolhijan fyysinen rankaiseminen, tai omaisuuden vahingoittaminen on rikos. Vittuilukin voi olla kunnianloukkaus.
      Laki ei yleensä kiellä rikoksen tekemistä. Laissa ei esimerkiksi lue: älä, tapa, tai älä varasta. Rikoslain useimmat rikokset alkavat sanalla, joka..., tai joka oikeudettomasti.. Lainsäätäjä jättää siis jokaisen itsensä valittavaksi tekeekö rangaistavan teon.

      • Anonyymi

        Näinhän se varmaan on, että vaikka joku tekee rikoksen, pitää rikoksentekijän laillisia oikeuksia silti kunnioittaa. Minun moraalini ei toimi noin, enkä kanna murhetta mistään sen henkilön laillisiata oikeuksista, joka ei ole kantanut vastuuta minun oikeuksista. Tuttavapiirinikin tietänee sen, joten minun oikeuksia kukaan tuttavapiiristä tuskin polkee, joku tuntematon rikollinen saattaa sen silti tehdä, kerran.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näinhän se varmaan on, että vaikka joku tekee rikoksen, pitää rikoksentekijän laillisia oikeuksia silti kunnioittaa. Minun moraalini ei toimi noin, enkä kanna murhetta mistään sen henkilön laillisiata oikeuksista, joka ei ole kantanut vastuuta minun oikeuksista. Tuttavapiirinikin tietänee sen, joten minun oikeuksia kukaan tuttavapiiristä tuskin polkee, joku tuntematon rikollinen saattaa sen silti tehdä, kerran.

        Piti vielä sanoa, että mökillä on vähän kesken jäänyt sähköremontti, eli suurin mahdollinen rangaistus lienee sakko luvanvaraisten sähkötöiden tekemisestä ilman asianmukaisia lupia.
        Veneen viinapullohan on jostain kadulta ostettu, mutta jäänytkin juomatta. Hyvä tuuri itsellä, huono murtautujalla. Ei taida siitäkään ongelmia tulla. Oletettavasti murtautuja juokin sen vasta muualla.

        Olen omien moraalikäsitysteni takia aikoinaan kärsinyt, ja vaikka olenkin säälimätön väärintekijöitä kohtaan, kenenkään joka toimii rehellisesti minun ja läheisteni kanssa, ei tarvitse olla yhtään huolissaan.

        Vahinkoja sattuu kaikille, mutta vastuu pitää niistäkin kantaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4903
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4453
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2881
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      105
      1684
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe