en osaa puhua ihmisille

Anonyymi

Miten opin puhumaan uusille ihmisille, olen kavereiden seurassa joskus jopa äänekkäin. mutta olen amiksessa tällä hetkelle niin kaikki kaverit on toisessa koulussa. kun olen koulussa en vain saa sanoja ulos suustani kun olen ihmisten lähelle ketä en tunne. en pelkää mitä muut ihmiset ajattelevat minusta mutta en silti vain osaa puhua tuntemattomille, jos joku esimerkiksi tulee yhtäkkiä puhumaan jotain niin menen ihan lukkoon tai puhun erittäin hiljaa. kavereiden seurassa osaan aina puhua. sitten myös jos paljon ihmisiä ketä en tunne on lähellä alkaa ahdistamaan ja alan hikoilemaan. tämän takia lähden melkein aina pukkarista kun siellä on meidän luokkalaisia kun alkaa ahdistamaan.

11

50

Vastaukset

 • Ihmisiä ei tarvitse pelätä mutta siitä huolimatta monia jännittää vieraampien ihmisten seurassa. Ahdistus ja hikoilu jo viestivät itselle että jännittää tilannetta.

  Kun kerran kavereidenkin kanssa pärjäät hyvin niin voisin ajatella että kun keräät rohkeutta ja uudet koulukaverit tulevat tutummiksi ajan myötä, niin varmasti onnistut heidänkin seurassaan puhumaan.
  Eikä siinä ole mitään väärää tai pahaa että jännittää muita. Kun vuosia kertyy lisää tulevaisuudessa niin tilanteet yleensä muuttuvat, oppii saamaan itselleen enemmän varmuutta ja sitä myötä muiden kanssa toimiminen helpottuu.

  Alkuun voi vaikka tehdä sillä tavalla että ei kovin paljoa itse aloita keskusteluja mutta aina vastaa muiden kysyessä jotain.

  Jos jatkaa pitkään sellaista että lähtee pois tilanteesta tai välttelee niitä niin ajan kuluessa asia vain suurenee ja saattaa muuttua hankalammaksi.
  Että rohkeasti vaan kokeilemaan puhumista ja sitten kun se alkaa sujua niin tulee hyvä ja onnistunut olo eikä jatkossa enää ole niin vaikeaa.

  • " voisin ajatella että kun keräät rohkeutta ja uudet koulukaverit tulevat tutummiksi ajan myötä, niin varmasti onnistut heidänkin seurassaan puhumaan. "

   Tuossa näen asian eri tavalla. Rohkeuden kerääminen on kuin itsetunnon kehittäminen vaikkapa painoja nostamalla tai suorittamalla jotain tai lukemalla "vahva itsetunto" oppaita ja yrittämällä toimia niiden mukaan.

   Kokeile ensin kohdata muita ja vaikkapa lapsia puhumatta mitään. Siltä suunnalta saatat löytää ajan mittaan oikean suunnan, oman läsnäolon tilanteeseen.
   Saatat kaveriesi kanssa paljolla puhumisella juuri kätkeytyä omasta läsnäolosta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   " voisin ajatella että kun keräät rohkeutta ja uudet koulukaverit tulevat tutummiksi ajan myötä, niin varmasti onnistut heidänkin seurassaan puhumaan. "

   Tuossa näen asian eri tavalla. Rohkeuden kerääminen on kuin itsetunnon kehittäminen vaikkapa painoja nostamalla tai suorittamalla jotain tai lukemalla "vahva itsetunto" oppaita ja yrittämällä toimia niiden mukaan.

   Kokeile ensin kohdata muita ja vaikkapa lapsia puhumatta mitään. Siltä suunnalta saatat löytää ajan mittaan oikean suunnan, oman läsnäolon tilanteeseen.
   Saatat kaveriesi kanssa paljolla puhumisella juuri kätkeytyä omasta läsnäolosta.

   Niin, tai jotain idolia matkimalla. Se ei ole oikea suunta.

   Veio4


 • Puhu eläimille
  Puhu hengille
  Puhu kuoleille
  Puhu kasveille

 • always boasting about my emotions on how im so fucking broken
  think im joking when im talking about blowing my head open
  till the moment you walk in and find my body motionless
  wrists slit, in thoughts of slick keep falling in an open pit, shit
  i always burn my bridges, cause i'd rather fall in ditches
  if life's a game of inches then my dick has been the biggest
  and my goal's to fuck the world until than motherfucker's twitching
  lane switchin same mission to die and blame my addiction bitch

 • six six six sui sui suicide fiftynine so cynical
  im the lord of loneliness get a fuck away from me i hate all of you fatefully
  now im back to square one - with my hand on a gun - i cant help this feeling - this is no livin' - its only vision of the visious cycle that is my addiction

 • Vittu taas pidin jopa 30min auki texiä ja kirjautui ulos saatana vamma homo yp!!11! ap jos teet päihtyneenä sos.asioita kynnys selvinpäin niiden tekemiseen pienenee. Pahempien sekoilujen jälkee tuntemattoman kaa jutteleminen ei tunnu miltään. Aloittamalla narkkaus on pakko ostos/rahanteko mielessä olla sos.tilanteissa. Dissosiaatio ja välinpitämättömyys ainaki jeesaa kans

 • eräs ohjaaja selitti: "parempi et elämä menee tasasesti mutta tylsästi tasaisen viivan tavoin kuin että elämä on siksakkia, tunteiden vuoristorataa, nousuja ja laskuja". En mä pysty elää muulla kuin jälkimmäisellä tavalla, en ois kokenut mtn, ei ois mtn syytä elää (nyt voi kelata että aina on seuraavat nousut tai turruttaa ajatukset pois), elämäntavat yhtä huonot laillisella tavalla, mtn en ois saanu aikaseksi, ei ois mtn yhtään mtään, ihme jos en olisi tappanut itseäni.

 • Tuli mieleen "itsemurha on itsekästä". itsemurhatason kärsimyksissä henkilön pitäisi jatkaa kärsimistä muiden vuoksi, henkilön joka on luotu voimatta asialle mitään toisten iloksi, eikä saa lähteä halutessaan lähteä täältä. kuolema ei ole huono asia kuolevalle, kuolema on ei mitään, ei huono tai hyvä. Ymmärrän täysin toisen kannan, mutta näin päin kannattaa myös miettiä. Ennen hoidon yrittämistä tai nuorena varsinki. Itsemurha = 3 kärsii, ei sitä = 1 kärsii. mut ei voi logiikkalla miettiä, ongelmana ainakin ettei ole loogista ajatella muita. Joten se puoli mikä hyödyttää valitaan.

 • Keksin kans uuden ristiriidan useissa uskonnoissa. Miten ajallisen elämän jälkeen mennään iänkaikkiseen (sellainen, millä ei ole (alkua eikä) loppua, aina, ikuisesti). Jos pitää selittää pidemmälle et tajua kuitenkaan.

 • Meen lukemaan kielioppiwikipediaa. Samalla vedän piriä deliriumiin asti. Altruismia ei ole olemassa. Vapaata tahtoa ei ole olemassa. Jos näet sosiaalisten konstruktioiden läpi elämä muuttuu hc-vaikeusasteelle. Ei tavoittele hyviä numeroita, jotain uutta muotia, uutta luuria tai muuta turhaa ei jää hirveesti tekemistä. Mitään kunniaa, moraalia, yhteiskuntaa, lakia, ihmisoikeuksia jne ei ole olemassa ilman ihmistä. Kysymys alkaa olla miten iso riski on, ei onko tämä laillista ja oikein. Itsestäänselvyyksiä sinänsä, mutta harva oikeasti tajuaa mistä puhun.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.