Haso postimies

Anonyymi

Hei! Mistä löydätte asuntojen pohjapiirrustuksia? Tuleekohan tuo olemaan suosittu kohde? Ilmeisesti haku siihen on vasta tulossa.

160

1224

  Vastaukset

  • Jos ei muualta löydy niin rakennusvalvonnasta kun rakennuslupa on myönnetty.

  • -ei tietoa
   -Kyllä tai ainakin suositumpi kuin Mellunkylän ja Laajasalon kohteet.
   -Kyllä, kuten myöskin samoihin aikoihin rakentamaan aloitettavan HASO Postiljoonin haku.

  • Voi olla jopa yhtä suosittu kuin Kalasatama ja Jätkäsaari, koska kulkeminen töihin on Pasilasta helppoa ja Triplan läheisyys. Monia miellyttää sekin, että koko alue ei sentään ole rakennustyömaata. Alue sinänsä on aika ankea.
   Muutama vuosi sitten asuntojen pohjapiirrokset löytyivät hankesuunnitelmista, jotka oli liitetty asuntolautakunnan päätöksiin. Nuo kokouspöytäkirjat eivät vain ole enää Hgin kaupungin sivuilla tai sitten ne on piilotettu jonnekin. Jos joku tietää minne, niin olisi mukava saada linkki.

   • Aika montaa mieltä voi näköjään olla.
    Triplaan on matkaa 2,5 km (Redistä on 3km Triplaan), tällä hetkellä kulkuyhteydet eivät ole kummoiset, Käpylän asemalle on kilometri, ei ratikkaa ei metroa eli käytänössä mennään bussilla tai kävellään pitkät pätkät eli siinä suhteessa Kalasatama ja Jätkäsaari hakkaa kyllä Pohjois-Pasilan 10-0.
    Ja kyseinen aukio tulee olemaan yhtä rakennustyömaata seuraavat 10vuotta vähintään.
    Mitään palveluita ei ole lähimainkaan ellei siinä metsälän puolella olavaa huoltoasemaa ja teollisuusalueen paria työmaaruokalaa oteta huomioon.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aika montaa mieltä voi näköjään olla.
    Triplaan on matkaa 2,5 km (Redistä on 3km Triplaan), tällä hetkellä kulkuyhteydet eivät ole kummoiset, Käpylän asemalle on kilometri, ei ratikkaa ei metroa eli käytänössä mennään bussilla tai kävellään pitkät pätkät eli siinä suhteessa Kalasatama ja Jätkäsaari hakkaa kyllä Pohjois-Pasilan 10-0.
    Ja kyseinen aukio tulee olemaan yhtä rakennustyömaata seuraavat 10vuotta vähintään.
    Mitään palveluita ei ole lähimainkaan ellei siinä metsälän puolella olavaa huoltoasemaa ja teollisuusalueen paria työmaaruokalaa oteta huomioon.

    Taitaa olla Käpylän asemalle 1,3 km ja siinä aseman luona on K-Supermarket Mustapekka. Bussilla pääsee Pasilan asemalle ja Käpylän asemalle, kunhan ensin kävelee muutama sata metriä. Ei mitkään kovin hyvät liikenneyhteydet eikä tietysti palvelutkaan.


  • Kiinnostu tulee varmaan olemaan jotain Kalasatama/Jätkäsaaren kohteiden ja Laajasalon kohteiden väliltä

   Kalasatama/Jätkäsaari mennyt suurimmillaan 50 000 - 80 000 numeroille ja hakijoita ollut 1000-1200 per kohde.

   Laajasalo mennyt suurimmillaan 180 000 - 200 000 numeroille ja hakijoita ollut pari sataa per kohde.

   Täysin mutulla ja arvalla veikkaan puoleen väliin eli 120 000 - 150 000 numeroille suurimmillaan kun hakijoita on 500-600.

   • Kuulostaa huonolta nuo liikenneyhteydet. Keskustaan on päästävä yhdellä linjalla. Toki uusilla asuinalueilla on aina huonot yhteydet. Mietin myös sitä että kuinka pitkällä esimerkiksi tarha/koulu sijaitsee että joutuuko tekemään pitkänkin lenkin ennen kuin pääsee töihin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuulostaa huonolta nuo liikenneyhteydet. Keskustaan on päästävä yhdellä linjalla. Toki uusilla asuinalueilla on aina huonot yhteydet. Mietin myös sitä että kuinka pitkällä esimerkiksi tarha/koulu sijaitsee että joutuuko tekemään pitkänkin lenkin ennen kuin pääsee töihin.

    Onhan sinne suunnitelmissa koulut ja päiväkodit, työmaata tulee olemaan useamman vuoden. Luulen, että Haagan ja Oulunkylän palvelut olisivat lähimpiä, mutta tämä on vain veikkaus. Varmaan yhteydetkin paranevat kun alue valmistuu. Nythän siellä ei tosiaan ole mitään.


  • Tullut hakuun! Katsokaa att:n sivut

   • Aika syrjässä. Edes Googlen kartta ei tunnista koko Lavakatua. Kalasatamaan verrattuna aso-maksu pienempi, aso-vastike vähän isompi. Ja parvekkeet aika pieniä, ihan kuin Kalasatamassa.


  • Kommentoin tuossa alussa että Pasilasta on helppo kulkea töihin, mutta nyt vasta tajusin että nämä kaksi hasoa ovat pikemminkin lähellä Käpylää. Se ei välttämättä ole yhtään huono asia. Asunnot näyttävät olevan Postimiehessä kohtuuhintaisia ja paljon löytyy yksiöitä sekä pieniä kolmioita joista molemmista on aina pulaa.

  • Ihmeen pienet parvekkeet kaikissa Pohjois-Pasilan kohteissa. Sekä omistus että aso-asunnoissa. Mistähän tämä johtuu? Minulle parvekkeen koko on tärkeä kriteeri.

   • Rakennustyylillä tavoitellaan kantakaupungin ilmettä, korttelipihat ja myös huomaamattomat sisäänvedetyt parvekkeet kuuluu kaiketi asiaan, muuta koko huoneiston ulospäin avautuvalla levydellä huonontaisivat valoisuutta.


   • Joo, kyllä tulle hyvin tiheästi rakennettu alue. Sisäpihat pieniä ja alimmat asunnot kenties pimeitä. Kadun puolella saa tuijoittaa naapuritalon seinään. Lähellä keskustaa kuitenkin.


  • Tähän kohteeseen riittänee 180.000 numero helposti. Vaikea kuvitella että alle 100.000 numeron hillotolppaajat tuhlaavat numeronsa suht kaukana ja vailla palveluita olevaan kohteeseen. Seuraava hitti haku on tulossa muutaman vuoden päässä ja on Hernesaaren ranta. Vrt Itä-Pasila vs Hernesaaren ranta.

   • Yllättyisin jos Postimies olisi vähemmän suosittu kuin Kuusikkotien kohde.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Yllättyisin jos Postimies olisi vähemmän suosittu kuin Kuusikkotien kohde.

    Näin olettaisin, siitä tulee hyvä kokonaisuus ja sitten joskus kun ratavarikko siirtyy pois, nivoutuu luontevasti Käpylään. Työt siellä jo aloitettu, näyttäisi siltä, että korottavat pohjan Metsäläntien korkeuteen, parin metrin nosto. Ulkoilmaihmisille loistava tilaisuus.


  • Kaikki pienimmät asunnot olivat pohjoiseen.... eli ei aamu- tai ilta-aurinkoa parvekkeelle. Tekisi mieli hakea, mutta arveluttaa nuo liikenneyhteydet ja olemattomat palvelut. Ihmetytti myös isompien kaksioiden vuokran korkea taso verrattuna Hason yleiseen tasoon. Mikäköhän siinä olis lähin olemassaoleva katu, joka näkyy Google mapsisssa, että pääsis kurkkaamaan maisemia. Lavakatua ei ilmeisesti ole vielä olemassa, vaan se tulee yhtiön rakentamisen myötä. Tietääkö kukaan, kuinka paljon uutta rakentamista alueelle suunnitellaan?

  • Aion hakea näitä. Numerolla 148xxx, 3h asuntoa. Kuinkahan käy..... jos ei onnistu niin Pasilaan on tulossa myös toinen kohde sekä koskelantie. Jätkäsaaren tuleva kohde kiinnostaisi huomattavasti enemmän mutta tuolla numerolla ei mitään mahdollisuutta.

   • Tätä kohdetta markkinoidaan nyt myös etuovi.com sivustolla, ennakkomarkkinoinnissa. Ennen ei ollut, esimerkiksi Kun Atrain tuli hakuun.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tätä kohdetta markkinoidaan nyt myös etuovi.com sivustolla, ennakkomarkkinoinnissa. Ennen ei ollut, esimerkiksi Kun Atrain tuli hakuun.

    Metsälän vastaanottokeskus sijaitsee heti Veturitien toisella puolella.


  • Vaikka sijainti onkin lähempänä keskustaa niin vertaantuu lähinnä Kuniinkaantammen ensimmäiseen Hason kohteeseen. Eli hienot ulkoilualueet kyllä ihan vieressä mutta lähikauppaa ym. lähipalveluita voi tuolla joutua odottamaan talon valmistuttua vielä ties kuinka monta vuotta. Esim. Maunulassa taas oli monipuoliset palvelut ja erinomaiset joukkoliikenneyhteydet jo valmiina - kuin myös paljon aso-numerojaan monet 90-luvulta astikin hillonneita kanta-asukkaita jotka olivat odottaneet hartaasti sitä, että Hasoja tulisi vihdoinkin tarjolle heidän kotikaupunginosaansakin. Veikkaankin että tuonne entiselle maaliikennekeskuksen alueelle ei ole ainakaan nyt vielä tässä vaiheessa (edes) Hasolle paljoa menijöitä (osaketaloista puhumattakaan).

   • Olen samaa mieltä mutta toisaalata nythän sen näkee että uudella/uuhehkolla numerolla voi saada asunnon Helsingistä. Voidaan siis lopettaa voohotus aso-järjestelmän muuttamisesta.


   • Pianhan se nähdään, kuinka suosittu Postimies on. Liikenneyhteydet ovat jo heti alussa vähintään kohtuulliset bussin 63 ansiosta, luultavasti muitakin linjoja tulee pian valmistumisen jälkeen ellei niitä jo ole. Lähipalveluja saa kyllä odottaa ja rakentamista tulee olemaan lähiympäristössä useita vuosia. Toisaalta luulisin että monet niistä jotka hakevat uudis-asoihin, eli käyttävät numeronsa ja maksavat aso-maksun ja sitten odottavat pari vuotta muuttoa, hakevat asuntoa vuosikymmeniksi tai jopa loppuelämäksi, ja näin ollen painottavat lopputilannetta enemmän kuin ensimmäisten vuosien epämukavuuksia. Kuusikkotie tulee aina olemaan heka-kohteiden ympäröimä, Postipuisto vastaa asukasrakenteiltaan muita uusia kaupunginosia, kunhan valmistuu.


   • Hmm: 81 asunnolle tulee vain 38 autopaikkaa parkkitalon (+ 1 invapaikka omalle pihalle). Joukkoliikenneyhteyksien on siis tästäkin vinkkelistä katsoen syytäkin olla hyvät . Ja sitä kyllä osaltaan avittaa syksyllä 2021 voimaan tulevat linjastomuutokset:

    https://www.hsl.fi/poikittaisyhteydet -

    "...Linjan 23 reitti muuttuu kulkemaan Pasilan kautta Maunulaan ja Pirkkolaan." (samassa linjastomuutosrytäkässä 50 ja 51 kylläkin lakkautetaan - mutta 51:lläkinhän pääsee nykyään vain Hakaniemeen asti - kun taas tuolla uudelleenreititetyllä 23:lla tulevat siis Postipuiston tulevat asukkaat pääsemään vaihdotta aina Rautatientorille asti (ja joka päivä Triplaan).)

    "...Linjan 63 reitti kulkee uuden Postipuiston asuinalueen kautta" (eli Postiljooninkatua pitkin - jota samaa reittiä siis 23:nekin tulee tuolloin kulkemaan).

    Alueen rakentamisaikataulukartta auttaa hahmottamaan niin tuon tulevan alueen joukkoliikennekadun sijoittumista kuin mitä kaikkea tuonne Postipuistoon ollaan oikein aikeissa rakentaa: https://www.uuttahelsinkia.fi/sites/default/files/inline-attachments/2018-05/postipuisto_rakentamisaikataulu_ja_hallintamuodot_19032018.pdf


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pianhan se nähdään, kuinka suosittu Postimies on. Liikenneyhteydet ovat jo heti alussa vähintään kohtuulliset bussin 63 ansiosta, luultavasti muitakin linjoja tulee pian valmistumisen jälkeen ellei niitä jo ole. Lähipalveluja saa kyllä odottaa ja rakentamista tulee olemaan lähiympäristössä useita vuosia. Toisaalta luulisin että monet niistä jotka hakevat uudis-asoihin, eli käyttävät numeronsa ja maksavat aso-maksun ja sitten odottavat pari vuotta muuttoa, hakevat asuntoa vuosikymmeniksi tai jopa loppuelämäksi, ja näin ollen painottavat lopputilannetta enemmän kuin ensimmäisten vuosien epämukavuuksia. Kuusikkotie tulee aina olemaan heka-kohteiden ympäröimä, Postipuisto vastaa asukasrakenteiltaan muita uusia kaupunginosia, kunhan valmistuu.

    En pitäisi Etelä-Haagan kautta koukkaavaa 63 bussia kovin hyvänä yhteytenä keskustaan, mutta ehkä alueen rakentamisen myötä joku linja alkaa kulkemaan Veturitietä pitkin. Liikenneyhteyksien puolesta yleisesti ottaen ei vielä tässä vaiheessa ei-niin-hyvä kohde.

    Yksilölllisiähän nämä liikenneyhteystarpeet on. Olen hakenut Atraimeen eikä ainakaan vielä ole tärpännyt, mutta työmatkan puolesta Pohjois-Pasila olisi parempi minulle. Ei Kalasataman paljon hehkutettu metroasema hyödytä, jos ei ole tarvetta liikkua metrolla suuntaan tai toiseen.


  • Miten nämä valmistuvat vasta 2022? Eikö yleensä hakujen jälkeen mene alle kaksi vuotta että pääsee muuttamaan?

   • Käväise paikanpäällä ihmettelemässä.


   • Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on 4–6/2022. Att:n sivuilla olevan esitteen mukaan.

    Varmaan tammikuussa 2020 pitää olla asomaksut jo maksettuna. En muista, että näin paljon aikaisemmin olisi aiemmin pitänyt asomaksuja maksaa. Haso Haavi valmistuu 1.9.2020 mennessä, ehkä vähän aiemminkin. Meidän osaltamme aso-maksu erääntyi 30.8.2019.


  • Jos isoon taloon tulee vain yksi invapaikka ja loput parkkitlaossa, niin onkohan parkkitalo esteetön ja hissillinen? Vai odottaako siellä viisi kerrosta rappusia.

  • Millä numerolla aiotte hakea näitä ja minkä kokoisia asuntoja? Itse 3h numerolla 148xxx

   • Haen 4 h asuntoja numerolla 74XXX. Ei tärpännyt Atraimesta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Haen 4 h asuntoja numerolla 74XXX. Ei tärpännyt Atraimesta.

    Haku päättyy tänään. Kuinkahan pian tulee tarjoukset, jos on tullakseen..?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Haku päättyy tänään. Kuinkahan pian tulee tarjoukset, jos on tullakseen..?

    Yleensä kohteen sivulle tulee haun päättymisen jälkeen viesti siitä paljon on ollut hakemuksia ja arvio siitä kauan hakemusten käsittelyssä menee. Suosituissa kohteissa se on tainnut olla reilu viikko muistaakseni kun ensimmäinen tarjouskierros on lähetetty(?)


   • Anonyymi kirjoitti:

    Yleensä kohteen sivulle tulee haun päättymisen jälkeen viesti siitä paljon on ollut hakemuksia ja arvio siitä kauan hakemusten käsittelyssä menee. Suosituissa kohteissa se on tainnut olla reilu viikko muistaakseni kun ensimmäinen tarjouskierros on lähetetty(?)

    Att:n sivuilla tämän kohteen hakusivua on päivitetty, ensimmäinen virke: "Hakemukset ovat käsittelyssä ja tarjous asunnosta lähetetään noin viikon sisällä pienimmälle järjestysnumerolle ko. asuntoa hakeneelle".


   • Hain 5h ja 4h numerolla 80 xxx


  • Odotin että olisi kerrottu paljonko hakijoita! Ei ehkä niin paljon kuin Kalasataman asunnoissa. En kuitenkaan elättele toiveita että tärppäisi, hain numerolla 80 xxx

   • Haitteko näitä? Millä numerolla ja minkä kokoisia? En osaa yhtään arvioida miten paljon tuli hakemuksia. Jännittää miten käy. Hain numerolla 149xxx 3h. Ei taida tärpätä tälläkään kertaa :(


   • En usko, että tuli paljon hakemuksia. Ihmeellistä, että eivät kerro, kuinka paljon tuli. Ihmettelen, jos et tuolla numerolla saa asuntoa Postimiehestä. Kruunuvuorenrannan kohteisiin oli noin 350 hakemusta.

    En hakenut itse, mutta seuraan mielenkiinnolla kaikkia uusia Hason kohteita. Asun Hason asunnossa lähellä keskustaa ja odotan uusia kantakaupungin kohteita suuremman asunnon toivossa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    En usko, että tuli paljon hakemuksia. Ihmeellistä, että eivät kerro, kuinka paljon tuli. Ihmettelen, jos et tuolla numerolla saa asuntoa Postimiehestä. Kruunuvuorenrannan kohteisiin oli noin 350 hakemusta.

    En hakenut itse, mutta seuraan mielenkiinnolla kaikkia uusia Hason kohteita. Asun Hason asunnossa lähellä keskustaa ja odotan uusia kantakaupungin kohteita suuremman asunnon toivossa.

    Miksi ei olisi tullut paljoa hakemuksia? Tämä Postimieheen liittyvä keskustelu ainakin on ollut paljon aktiivisempaa kuin Laajasalon ja Kruunuvuorenrannan kohteissa, joten minusta ainakin ollut selvää että kuhinaa kohteen ympärillä on.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miksi ei olisi tullut paljoa hakemuksia? Tämä Postimieheen liittyvä keskustelu ainakin on ollut paljon aktiivisempaa kuin Laajasalon ja Kruunuvuorenrannan kohteissa, joten minusta ainakin ollut selvää että kuhinaa kohteen ympärillä on.

    Lähinnä sijainnin takia arvelen. Onhan sieltä matkaa palveluihin autottomalla, samoin veden ääreen. Olisin itsekin saattanut hakea, jos olisi lähempänä Pasilan asemaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lähinnä sijainnin takia arvelen. Onhan sieltä matkaa palveluihin autottomalla, samoin veden ääreen. Olisin itsekin saattanut hakea, jos olisi lähempänä Pasilan asemaa.

    Onko joku kuullut tai tietoinen, paljonko tuli hakemuksia? Yritin att:n sivuilta katsoa mutten ainakaan löytänyt mistään.


  • Joko tarjouksia?? 😄

   • Tarjous tuli 12x xxx numerolla 3.krs neliöön.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tarjous tuli 12x xxx numerolla 3.krs neliöön.

    74XXX tuli tarjous 3. krs:n neliöön, parveke sisäpihalle. Oli toiveissa kolmantena.


   • Anonyymi kirjoitti:

    74XXX tuli tarjous 3. krs:n neliöön, parveke sisäpihalle. Oli toiveissa kolmantena.

    Ei ole tullut :( onkohan kaikki tarjoukset lähetetty tänään...? Itse hain kolmiota.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei ole tullut :( onkohan kaikki tarjoukset lähetetty tänään...? Itse hain kolmiota.

    Tuli tarjous kolmioon mutta ei ehkä otetakaan vastaan.


  • Saunallinen kaksio 2. kerros,
   79xxx, 4. toive

   • Tuli tarjous 3. kerroksen kolmioon, 15x xxx.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuli tarjous 3. kerroksen kolmioon, 15x xxx.

    Lähetetäänkö nyt tarjoukset jokaiseen asuntoon vain yhdelle (pienimmälle numerolle) hakijalle ja jos hän ei ota asuntoa vastaan niin sitten taas seuraavaksi pienimmälle numerolle? Kauanko on aikaa miettiä, ottaako asunnon vastaan vai ei? En ole aikaisemmin hakenut uudiskohteeseen niin en tiedä näitä kuvioita. Muutama tarjous on tullut vanhoihin kohteisiin, mutta silloin samaan asuntoon on lähetetty tarjous usealle muullekin hakijalle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lähetetäänkö nyt tarjoukset jokaiseen asuntoon vain yhdelle (pienimmälle numerolle) hakijalle ja jos hän ei ota asuntoa vastaan niin sitten taas seuraavaksi pienimmälle numerolle? Kauanko on aikaa miettiä, ottaako asunnon vastaan vai ei? En ole aikaisemmin hakenut uudiskohteeseen niin en tiedä näitä kuvioita. Muutama tarjous on tullut vanhoihin kohteisiin, mutta silloin samaan asuntoon on lähetetty tarjous usealle muullekin hakijalle.

    Kyllä, asuntoja on tarjottu ainoastaan yhdelle (pienimmällä numerolla hakeneelle). 20.12 mennessä pitää vastata tällä ekalla kierroksella ottaako asunnon.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä, asuntoja on tarjottu ainoastaan yhdelle (pienimmällä numerolla hakeneelle). 20.12 mennessä pitää vastata tällä ekalla kierroksella ottaako asunnon.

    Eli voisi ajatella, että joulun tienoolla lähtee seuraavat tarjoukset asunnoista, joita ensimmäinen ei ole ottanut.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lähetetäänkö nyt tarjoukset jokaiseen asuntoon vain yhdelle (pienimmälle numerolle) hakijalle ja jos hän ei ota asuntoa vastaan niin sitten taas seuraavaksi pienimmälle numerolle? Kauanko on aikaa miettiä, ottaako asunnon vastaan vai ei? En ole aikaisemmin hakenut uudiskohteeseen niin en tiedä näitä kuvioita. Muutama tarjous on tullut vanhoihin kohteisiin, mutta silloin samaan asuntoon on lähetetty tarjous usealle muullekin hakijalle.

    Minä sain tarjouksen tänään, ja vastaus pitää antaa viimeistään 20.12. Jos kieltäytyisin, niin tarjous lähtisi seuraavaksi pienimälle numerolle.

    Vielä kommentoin että onpa hajontaa numeroissa, kun täällä palstalla on kerrottu tarjottuja asuntoja välillä 74xxx-15xxxx.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minä sain tarjouksen tänään, ja vastaus pitää antaa viimeistään 20.12. Jos kieltäytyisin, niin tarjous lähtisi seuraavaksi pienimälle numerolle.

    Vielä kommentoin että onpa hajontaa numeroissa, kun täällä palstalla on kerrottu tarjottuja asuntoja välillä 74xxx-15xxxx.

    Kiitos asiallisista vastauksista. Operoin sen verran isolla numerolla (+200.000), joten taitaa jäädä vielä haaveeksi Haso. Tosin en tiedä, onko viisikoista yhtä iso kilpailu kuin pienemmistä asunnoista...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minä sain tarjouksen tänään, ja vastaus pitää antaa viimeistään 20.12. Jos kieltäytyisin, niin tarjous lähtisi seuraavaksi pienimälle numerolle.

    Vielä kommentoin että onpa hajontaa numeroissa, kun täällä palstalla on kerrottu tarjottuja asuntoja välillä 74xxx-15xxxx.

    Kun vain viittä asuntoa saa hakea ja asuntoja on reilu 80 niin pakostakin osittain sattumankin kautta osaan asunnoista tulee vähemmän hakemuksia ja osaan enemmän.


   • En tällö kertaa ottanut, joku toinen saa ihan kivapohjaisen asunnon.


  • Millä numeroilla ootte saaneet tarjouksia kaksioista? Onko kukaan saanut tarjousta numerolla 18X XXX ?

   • Minulle tuli tänään tarjous ylimmän kerroksen kolmiosta numerolla 185xxx. Eipä ole asunto kelvannut muille. Taidan ottaa. Hain vain tähän asuntoon tässä kohteessa.


  • Tarjous tuli yksiöön neljännessä kerroksessa numerolla 80XXX. Oikein kiva!

  • Haettu saunallisiin kaksioihin ja kolmioihin 5krs. Ei tarjousta nro 76xxx. Tulipa sitten kokeiltua, kun haluis vain ylimpään kerrokseen niin ei Helsingistä toivoa.

   • Lähetetäänkö kaikki tarjoukset aina samana päivänä vai onko vielä mahdollista saada ensimmäisen kierroksen tarjous? Auttakee tietämätöntä, tää on niin hämmentävä systeemi :D


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lähetetäänkö kaikki tarjoukset aina samana päivänä vai onko vielä mahdollista saada ensimmäisen kierroksen tarjous? Auttakee tietämätöntä, tää on niin hämmentävä systeemi :D

    Suosittuihin kohteisiin tarjousten lähettäminen jakautuu useammalle päivälle (tiedän tämän ihan omasta kokemuksesta). Tämä Haso postimies kuuluu tähän joukkoon. Eli käsittääkseni kaikki tarjoukset lienee lähetetty samaan aikaan. Ja se tarjous tulee sähköpostin välityksellä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suosittuihin kohteisiin tarjousten lähettäminen jakautuu useammalle päivälle (tiedän tämän ihan omasta kokemuksesta). Tämä Haso postimies kuuluu tähän joukkoon. Eli käsittääkseni kaikki tarjoukset lienee lähetetty samaan aikaan. Ja se tarjous tulee sähköpostin välityksellä.

    Siis Haso postimies ei kuulu tähän suosituimpien kohteiden joukkoon, oletettavasti.


  • Harmittaa kun ei osaa taktikoida asuntovalinnoilla. Jostain toisesta kerroksesta ja toisesta asunnosta olisi voinut tulla tarjous, kun näyttää menneen isommillekin numeroille. Tämä systeemi on paska. T. Katkera

   • Ylimpien kerroksien asunnot toki houkuttelevampia, mutta me ainakin puntaroitiin mikä on tärkeintä. Kerros vai se että edes saisi asunnon. Realiteetti vaan taitaa olla, että ylimpiin kerroksiin tarvii sen ikivanhan numeron.


   • Kysy ATTltä sallivatko vaihtaa kriteereitä.

    Laki asumisoikeusasunnoista
    Järjestysnumeronsa muuttumatta hakija voi muuttaa tai täsmentää talon omistajalle tekemäänsä ilmoitusta siitä, millaisen asumisoikeusasunnon hän haluaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kysy ATTltä sallivatko vaihtaa kriteereitä.

    Laki asumisoikeusasunnoista
    Järjestysnumeronsa muuttumatta hakija voi muuttaa tai täsmentää talon omistajalle tekemäänsä ilmoitusta siitä, millaisen asumisoikeusasunnon hän haluaa.

    Ihan kuin tällainen mitenkään voisi onnistua... Eihän tuosta seuraisi kuin täydellinen kaaos...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kysy ATTltä sallivatko vaihtaa kriteereitä.

    Laki asumisoikeusasunnoista
    Järjestysnumeronsa muuttumatta hakija voi muuttaa tai täsmentää talon omistajalle tekemäänsä ilmoitusta siitä, millaisen asumisoikeusasunnon hän haluaa.

    Haussa laitettiin suoraa tietyt asunnot mitä hakee. Max 5 vaihtoehtoa. Haun jälkeen niitä ei ole mahdollista vaihtaa. Mutta alkuvuodesta on tulossa hason toinen pohjois-Pasilan kohde hakuun. Sitä sitten uudella onnella hakemaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ihan kuin tällainen mitenkään voisi onnistua... Eihän tuosta seuraisi kuin täydellinen kaaos...

    Millä tavoin kaaos?
    Jos on vaikka kohde, jossa 100 huoneistoa ja siihen osallistuu 1000 hakijaa, niin varsin todennäköisesti jokaiseen huoneistoon löytyy halukas ja tarjotaan järjestysnumeron mukaisesti pienimmälle ensin, mutta näille ei tehdä enää uusintatarjousta vaikka muuttaisivat toivomustaan ja jättäisivät tarjotun sikseen, jolloin sitä mukaa kun ylijääneitä tulee takaisin listalle, katsotaan jonosta ehdot täyttävä pienimmän numeron omaava jolle ei ole tehty vielä tarjousta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Millä tavoin kaaos?
    Jos on vaikka kohde, jossa 100 huoneistoa ja siihen osallistuu 1000 hakijaa, niin varsin todennäköisesti jokaiseen huoneistoon löytyy halukas ja tarjotaan järjestysnumeron mukaisesti pienimmälle ensin, mutta näille ei tehdä enää uusintatarjousta vaikka muuttaisivat toivomustaan ja jättäisivät tarjotun sikseen, jolloin sitä mukaa kun ylijääneitä tulee takaisin listalle, katsotaan jonosta ehdot täyttävä pienimmän numeron omaava jolle ei ole tehty vielä tarjousta.

    Kaipa Asuntotuotannolla on ollut omat syynsä, miksi luovuttiin myös max. 10 asunnon valintamahdollisuudesta uusien asuntojen hakuprosessissa. Voipi olla, että haettujen asuntojen seulonta tapahtuu edelleenkin suurelta osin käsityönä. Hakijoista voi tuntua, että Asuntotuotannon työntekijöiden ainoa homma on uusien asukkaiden valinta.


   • Kiitos tästä! Livorno kyllä pesee mennen tullen postimiehen ja postiljoonin! :) eli saattoi olla hyvä että ei tullut tarjousta ja turhaan lyönyt lukkoon numeroa Pasilaan. Itsellä pienempi numero kuin yhdellä joka oli saanut saman kokoisen kuin itse hain 3h asuntoa enkä saanut tarjousta. Ehkä Livornosta tärppää kun taktikoi eikä ylimpiin kerroksiin yritäkkään. Ja haku siihen on jo pian.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos tästä! Livorno kyllä pesee mennen tullen postimiehen ja postiljoonin! :) eli saattoi olla hyvä että ei tullut tarjousta ja turhaan lyönyt lukkoon numeroa Pasilaan. Itsellä pienempi numero kuin yhdellä joka oli saanut saman kokoisen kuin itse hain 3h asuntoa enkä saanut tarjousta. Ehkä Livornosta tärppää kun taktikoi eikä ylimpiin kerroksiin yritäkkään. Ja haku siihen on jo pian.

    Jätkäsaaren kohteissa on tähän asti tarvinnut vähintään 80 XXX numeron, mielellään 50 000 tienoilla tai alle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jätkäsaaren kohteissa on tähän asti tarvinnut vähintään 80 XXX numeron, mielellään 50 000 tienoilla tai alle.

    Antaa nyt alle 100 tonnin numeroiden hötkyillä ja ottaa asunto pohjois-pasilasta,ilman palveluita vailla kunnon julkista , vastaanottokeskuksen vierestä, 8 vuoden raksalta niin korjataan potti kun tulee priimaa tulevaisuudessa. Maltti on valttia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Antaa nyt alle 100 tonnin numeroiden hötkyillä ja ottaa asunto pohjois-pasilasta,ilman palveluita vailla kunnon julkista , vastaanottokeskuksen vierestä, 8 vuoden raksalta niin korjataan potti kun tulee priimaa tulevaisuudessa. Maltti on valttia.

    Kiinnostaisi tietää että miksi Postimiehen hakijat haluavat Pohjois-Pasilaan. Vai onko kyse siitä että yritetään saada mikä tahansa HASO-asunto?

    Itselleni Pohjois-Pasila on sijainniltaan työpaikan suhteen parempi kuin Kalasatama tai Jätkäsaari. Ja Keskuspuiston läheisyys on tärkeä, tärkeämpi kuin meri. Ajatus rakennustyömaan keskellä asumisesta haittaa hieman, mutta toisaalta Postimiehen kortteli on suljettu ja asunnossani on pihan puolella parveke ja osa ikkunoista. Verrattuna kahteen muuhun HASO:oon, jotka rakennetaan Pohjois-Pasilaan, niin tämä tuntui parhaalta. Samassa korttelissa hitas eikä heka. Ja koska en ole nähnyt vielä näiden toisten talojen pohjapiirruksia, niin Postimiehen sopiva asunto nyt on riittävän hyvä enkä lähde odottelemaan tulisiko parempaa.

    Ja vielä se että halusin varmistaa HASO:n saamisen. Kuulun niihin yli 55-vuotiaisiin, joilla ei omaisuusrajat vaikuta. Jos tuleva aso-lakimuutos tuo tältä osin muutoksia, niin olisi voinut olla minun kannalta huono asia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiinnostaisi tietää että miksi Postimiehen hakijat haluavat Pohjois-Pasilaan. Vai onko kyse siitä että yritetään saada mikä tahansa HASO-asunto?

    Itselleni Pohjois-Pasila on sijainniltaan työpaikan suhteen parempi kuin Kalasatama tai Jätkäsaari. Ja Keskuspuiston läheisyys on tärkeä, tärkeämpi kuin meri. Ajatus rakennustyömaan keskellä asumisesta haittaa hieman, mutta toisaalta Postimiehen kortteli on suljettu ja asunnossani on pihan puolella parveke ja osa ikkunoista. Verrattuna kahteen muuhun HASO:oon, jotka rakennetaan Pohjois-Pasilaan, niin tämä tuntui parhaalta. Samassa korttelissa hitas eikä heka. Ja koska en ole nähnyt vielä näiden toisten talojen pohjapiirruksia, niin Postimiehen sopiva asunto nyt on riittävän hyvä enkä lähde odottelemaan tulisiko parempaa.

    Ja vielä se että halusin varmistaa HASO:n saamisen. Kuulun niihin yli 55-vuotiaisiin, joilla ei omaisuusrajat vaikuta. Jos tuleva aso-lakimuutos tuo tältä osin muutoksia, niin olisi voinut olla minun kannalta huono asia.

    Ei kannata laittaa liikaa painoarvoa sille että asuu rakennustyömaan keskellä. Nykytaloissa harvemmin kuuluu sisälle juuri mitään ja uusien alueiden rakentaminen on suunniteltu niin, että niissä on inhimillistä asua vaikka ympärillä ei ole vielä valmista rakennuskantaa. Palveluita tulee sitä mukaa kun asuintalotkin valmistuvat.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiinnostaisi tietää että miksi Postimiehen hakijat haluavat Pohjois-Pasilaan. Vai onko kyse siitä että yritetään saada mikä tahansa HASO-asunto?

    Itselleni Pohjois-Pasila on sijainniltaan työpaikan suhteen parempi kuin Kalasatama tai Jätkäsaari. Ja Keskuspuiston läheisyys on tärkeä, tärkeämpi kuin meri. Ajatus rakennustyömaan keskellä asumisesta haittaa hieman, mutta toisaalta Postimiehen kortteli on suljettu ja asunnossani on pihan puolella parveke ja osa ikkunoista. Verrattuna kahteen muuhun HASO:oon, jotka rakennetaan Pohjois-Pasilaan, niin tämä tuntui parhaalta. Samassa korttelissa hitas eikä heka. Ja koska en ole nähnyt vielä näiden toisten talojen pohjapiirruksia, niin Postimiehen sopiva asunto nyt on riittävän hyvä enkä lähde odottelemaan tulisiko parempaa.

    Ja vielä se että halusin varmistaa HASO:n saamisen. Kuulun niihin yli 55-vuotiaisiin, joilla ei omaisuusrajat vaikuta. Jos tuleva aso-lakimuutos tuo tältä osin muutoksia, niin olisi voinut olla minun kannalta huono asia.

    Työpaikat pyörämatkan päässä ja muut menot pääosin autolla. Koulu ja päiväkoti tulossa myös alueelle, joten siihen nähden palvelut on aivan erinomaiset. Lähempänä keskustaa olisi autolla joka suuntaan ruuhkassa. Keskeinen, mutta kuitenkin vähän syrjäinen sijainti on aivan täydellinen. Ainakin me nykyiset pasilalaiset on odotettu tätä kohdetta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Työpaikat pyörämatkan päässä ja muut menot pääosin autolla. Koulu ja päiväkoti tulossa myös alueelle, joten siihen nähden palvelut on aivan erinomaiset. Lähempänä keskustaa olisi autolla joka suuntaan ruuhkassa. Keskeinen, mutta kuitenkin vähän syrjäinen sijainti on aivan täydellinen. Ainakin me nykyiset pasilalaiset on odotettu tätä kohdetta.

    Nimenomaan, unohdin mainita pyöräilyn...keskusta ja Tripla ovat sopivan etäisyyden päässä. Samoin minä Ilmalassa asuneena arvostan sijaintia, riittävän keskeinen/rauhallinen, mutta ei kuitenkaan liian kaukana.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nimenomaan, unohdin mainita pyöräilyn...keskusta ja Tripla ovat sopivan etäisyyden päässä. Samoin minä Ilmalassa asuneena arvostan sijaintia, riittävän keskeinen/rauhallinen, mutta ei kuitenkaan liian kaukana.

    Btw vastaanottokeskus ei näy eikä tunnu alueella mitenkään. Asun itse Metsälässä. Mustapekka on erittäin hyvä kauppa, eivätkä Maunulankaan palvelut ole kaukana. Parasta tällä kulmalla on Keskuspuiston reitit ja ladut ja esim. Maunulan maja juuri siinä Postipuiston kohdalla. Kirjasto löytyy Käpylästä, Maunulatalosta ja Itä-Pasilasta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Btw vastaanottokeskus ei näy eikä tunnu alueella mitenkään. Asun itse Metsälässä. Mustapekka on erittäin hyvä kauppa, eivätkä Maunulankaan palvelut ole kaukana. Parasta tällä kulmalla on Keskuspuiston reitit ja ladut ja esim. Maunulan maja juuri siinä Postipuiston kohdalla. Kirjasto löytyy Käpylästä, Maunulatalosta ja Itä-Pasilasta.

    Voisiko joku kertoa? Millä numerolla on ylimmän 5:n kerroksen asuntoja saatu?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Voisiko joku kertoa? Millä numerolla on ylimmän 5:n kerroksen asuntoja saatu?

    5. kerroksen 4 h numerolla 69xxx.


   • Anonyymi kirjoitti:

    5. kerroksen 4 h numerolla 69xxx.

    Kiitos! Suunnitelen hakevani myös Postipuistoon,numeroni on 90-luvulta, luultavasti asunnon saisin Jätkäsaarestakin, mutta Keskuspuisto on koiranomistajana tärkeä, myös autoilijalle loistopaikka. Toivottavasti löytyy sopivat neliöt, sopivalla pohjaratkaisulla, joka on mielestäni asunnon tärkein ominaisuus!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Antaa nyt alle 100 tonnin numeroiden hötkyillä ja ottaa asunto pohjois-pasilasta,ilman palveluita vailla kunnon julkista , vastaanottokeskuksen vierestä, 8 vuoden raksalta niin korjataan potti kun tulee priimaa tulevaisuudessa. Maltti on valttia.

    Sitten voi vituttaa kun on se sun priima haussa, mutta vieläkään ei tärppää. Kun ei se malttikaan ole näissä asoissa valttia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Voisiko joku kertoa? Millä numerolla on ylimmän 5:n kerroksen asuntoja saatu?

    Ykkösvalinta 4h 5krs numerolla 4XXX


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ykkösvalinta 4h 5krs numerolla 4XXX

    Ykkösvalinta 2h+sauna, 5krs, parveke sisäpihalle numerolla 7xxx


  • Me peruttiin Postipuiston asunto tänään. Pieni numero ja ei kannata tähän sitä tuhlata. Meille tärkeämpää meren läheisyys, keskustan läheisyys, liikkuminen ratikalla. Monta vuotta kestävä rakennustyömaa :/ ei ruokakauppaa, ei autoa. Ja vastaanottokeskus vieressä teinin vanhempana ei tunnu hyvältä. Eikä itseänikään vuoksi. Ei varmaan siihen näy mutta lähellä on. Yritetään sitten riskillä Jätkäsaareen!

   • Millaisella numerolla yrität Jätkäsaareen?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Millaisella numerolla yrität Jätkäsaareen?

    80xxx


   • Teit oikean ratkaisun. Nyt joku 180t numero on kiitollinen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Teit oikean ratkaisun. Nyt joku 180t numero on kiitollinen.

    Ei sinne Postipuistoon 180t numerolla ole asiaa....


  • Onko joku saanut jo 2. kierroksen tarjouksen? Jos on, niin minkä suuruisella numerolla?

  • Ei kannata minusta kamalasti rehvastella, että säästää nyt numeron johonkin tulevaan tiettyyn kohteeseen ja sen sitten "nappaa". Se tosiaan on riskipeliä, kun koskaan ei voi tietää... Kymmenen vuotta on tässä asuntoa haettu 8x xxx numerolla. Patolasta olisi irronnut kattohuoneisto, Kalasatamasta joskus aikoinaan 1. kerroksen asunto (perheasuntoja), mutta esim. Arabianrannasta ei ole tärpännyt Kaanaankujaan eikä vanhoihin kohteisiin eikä Kalasatamasta uudemmista 3h.

   Nyt olen odottanut Koskelantien kohdetta pitkään. Mitä lähemmäs haku tulee, sitä ennemmän olen alkanut epäillä sen sijaintia meluisan kadun ja suuren päiväkodin välissä. Toki noin muuten on keskeisellä paikalla (se taas voi nostaa vain asuntojen hintoja). Mutta eipä siinä ole yhtään sen lähempänä kaupat kuin Postipuistossakaan. Sinnehän päivittäistavarakaupan rakentaminen pitäisi alkaa jo melko pian, olikohan 2021. Ja julkiset yhteydet ovat vain paranemaan päin.

   Tulevaisuudessa uskon olevan ihan hyvä paikka tämä Postipuisto.

   • Koskelassa on aika iso Alepa osoitteessa Antti Korpin tie 3. Alepasta on matkaa Koskelantien Hasoon muutama sata metriä. Eli päivittäistavarakauppa löytyy. Vanhankaupunginkoskelle on Haso Koskelantiestä matkaa ehkä 900 metriä.


  • Saatiin nyt tarjous ylimmästä kerroksesta perheasunnosta ja otetaan vastaan. Numero on 80xxx. Asunto oli meillä ykkösvaihtoehtona.

  • Eilen tuli tarjous ylin krs. 3h+s, oli toisena vaihtoehtona. 77xxx. 10pv aikaa miettiä saako rahoja nyt vai kokeilisko odottaa jätkäsaarta. Jos tätä ei ota vastaan onko edelleen jonossa 1.toiveeseen? Onko tietoa?

   • Jos kieltäytyy, niin se on sitten siinä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos kieltäytyy, niin se on sitten siinä.

    mun mielestä voi valita, että jääkö jonoon (= jonottamaan joitain muuta asuntoa ko kohteesta) vai poistuuko jonosta kokonaan (=eli ei enää halua tarjouksia tästä kohteesta). sitä en tiedä kuinka tod.näk. heti seuraavalla kierroksella saisi tarjousta...


   • Anonyymi kirjoitti:

    mun mielestä voi valita, että jääkö jonoon (= jonottamaan joitain muuta asuntoa ko kohteesta) vai poistuuko jonosta kokonaan (=eli ei enää halua tarjouksia tästä kohteesta). sitä en tiedä kuinka tod.näk. heti seuraavalla kierroksella saisi tarjousta...

    Eipä se taida olla mielipideasia, vaan Att on ainakin aiemmin ilmoittanut, että jos hakemastaan tarjotusta asunnosta kieltäytyy, niin toista hakemaasi asuntoa ei sinulle tarjota. En tiedä sitten noudattavatko samaa käytäntöä näissä ei-niin-suosituissa asunnoissa.


   • Ei varmaankaan 77 alkuisella saa Jätkäsaaresta vielä asuntoa. Edellisessä haussa asunnotta jääneet hakevat nyt uudestaan, minä siis myös ja paljon pienemmällä numerolla. En tiedä sitten tuleeko tulevaisuudessa vielä lisääkin Haso asuntoja Jätkäsaareen...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei varmaankaan 77 alkuisella saa Jätkäsaaresta vielä asuntoa. Edellisessä haussa asunnotta jääneet hakevat nyt uudestaan, minä siis myös ja paljon pienemmällä numerolla. En tiedä sitten tuleeko tulevaisuudessa vielä lisääkin Haso asuntoja Jätkäsaareen...

    Jätkäsaareen tulee ainakin Haso Livorno, Haso Jamaika, Haso Atlantinkaari ja Haso Naurusaari. Näistä suurin lienee Haso Atlantinkaari, johon tulee n. 140 asuntoa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei varmaankaan 77 alkuisella saa Jätkäsaaresta vielä asuntoa. Edellisessä haussa asunnotta jääneet hakevat nyt uudestaan, minä siis myös ja paljon pienemmällä numerolla. En tiedä sitten tuleeko tulevaisuudessa vielä lisääkin Haso asuntoja Jätkäsaareen...

    Sain Jätkäsaaresta muutama vuosi sitten hieman mainitsemaasi isommalla numerolla, mutta jostain syystä ainakin viimeisiin Kalasataman kohteisiin on ollut hyvin vaikea päästä. Kilpailu näyttää vain kovenevan kantakaupungin kohteissa.
    Jätkäsaareen on kuitenkin tulossa paljon taloja, kuten joku jo mainitsikin. Sinun numerolla jäisin odottomaan sitä mieluisinta kohdetta, koska vaihtoasunnon saaminen kantakaupungista onnistuu lähinnä silloin kun itsellä on jo tarjota asunto sieltä päin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sain Jätkäsaaresta muutama vuosi sitten hieman mainitsemaasi isommalla numerolla, mutta jostain syystä ainakin viimeisiin Kalasataman kohteisiin on ollut hyvin vaikea päästä. Kilpailu näyttää vain kovenevan kantakaupungin kohteissa.
    Jätkäsaareen on kuitenkin tulossa paljon taloja, kuten joku jo mainitsikin. Sinun numerolla jäisin odottomaan sitä mieluisinta kohdetta, koska vaihtoasunnon saaminen kantakaupungista onnistuu lähinnä silloin kun itsellä on jo tarjota asunto sieltä päin.

    Korjaus: luin väärin ja kuvittelin kirjoittajalla olleen 77-alkuinen numero. Kommenttini on siis sille jolla on tuo numero.


  • Tietääkö kukaan, mihin koulualueeseen Pohjois-Pasila kuuluu? Onko lähikoulu Maunulassa vai missä? Siis peruskoulu, ala-aste + yläaste.

   • Sepä se ja tietääkö kukaan missä on lähin kauppa? Joku jo mainitsi että fillarilla voi polkea sen 2.5km Triplaan mutta jos on tottunut että 100 metrin säteellä on useampi kauppa niin aika nihkee mesta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sepä se ja tietääkö kukaan missä on lähin kauppa? Joku jo mainitsi että fillarilla voi polkea sen 2.5km Triplaan mutta jos on tottunut että 100 metrin säteellä on useampi kauppa niin aika nihkee mesta.

    Rullakkotorille, Postiljooninkadun varrelle, pitäisi valmistua kauppa 2021 ehkä. Evälahden vuokratalo ilmeisesti. Koulusta en ole varma. Postipuistohan liitettiin Oulunkylästä Pasilaan aikaisemmin. Tietääkö joku, menevätkö lapset lähimpään kouluun vai virallisen kaupunginosan kouluun?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Rullakkotorille, Postiljooninkadun varrelle, pitäisi valmistua kauppa 2021 ehkä. Evälahden vuokratalo ilmeisesti. Koulusta en ole varma. Postipuistohan liitettiin Oulunkylästä Pasilaan aikaisemmin. Tietääkö joku, menevätkö lapset lähimpään kouluun vai virallisen kaupunginosan kouluun?

    Koulu rakentuu sinne ilmeisesti 2024. Päiväkoti 2022. Itseäni ei haittaa vaikka kauppa ei ole nurkan takana, koen että yhteydet tästä on meidän perheelle ainakin hyvät. Prisma on triplassa tai kannelmäessä, Musta Pekka Käpylässä. Koulu kyllä kiinnostaa ennen tuota 2024.


   • Ainakin tällä hetkellä alueen koulu on Maunulassa. Asia selviää Helsingin palvelukartalta, josta voi tarkistaa osoitteen mukaisen lähikoulun.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sepä se ja tietääkö kukaan missä on lähin kauppa? Joku jo mainitsi että fillarilla voi polkea sen 2.5km Triplaan mutta jos on tottunut että 100 metrin säteellä on useampi kauppa niin aika nihkee mesta.

    Alueelle tulee lähikauppa.


   • Tällä hetkellä Länsi-Pasilaan peruskoulu. Ei tietoa onko tulossa uusia kouluja.


  • Tulee kurjat oltavat asukkaille. Vieressä sijaitsee ratapiha mistä aiheutuu aivan järjetöntä meteleliä 24/7 kun junat ajelee edes takaisin ja diesel veturi huudattaa pilliä.

   • Siirretään muualla jossain vaiheessa, sillä junat eivät mahdu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siirretään muualla jossain vaiheessa, sillä junat eivät mahdu.

    Mistä tälläistä olet kuullut? Taisit keksiä omasta päästäsi :) t työntekijä


  • Miksi Postipuiston asunnot valmistuvat vasta 2022? Yleensähän niissä on 1,5 vuoden rakennusaika siinä vaiheessa kun tulevat myyntiin. Mihin kohtaa Koskelantietä se seuraava hakukohde on tulossa? Koskelaan vai onko Koskelantie 66 siinä Mäkeläntien kulmassa mihin minun karttasovellukseni sen laittaa?

   • Kunnalliskodintien kulmaan.


   • Kaikki hason kohteet on myyty siinä vaiheessa kun rakennus aloitetaan eli yleensä juuri noin 1,5-2 vuotta ennen valmistumista. Varmaankin helpointa rakentamisen rahoittamisen kannalta ja muutenkin rakennusalalla ihan tyypillistä, että asuntoja aletaan myymään heti kun rakennustyöt alkavat. Varmasti auttaa myös löytämään sitoutuneita ja pitkäaikaisia asukkaita.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kaikki hason kohteet on myyty siinä vaiheessa kun rakennus aloitetaan eli yleensä juuri noin 1,5-2 vuotta ennen valmistumista. Varmaankin helpointa rakentamisen rahoittamisen kannalta ja muutenkin rakennusalalla ihan tyypillistä, että asuntoja aletaan myymään heti kun rakennustyöt alkavat. Varmasti auttaa myös löytämään sitoutuneita ja pitkäaikaisia asukkaita.

    Haso Haavi Kalasatama. Asukkaiden puolelta sopimus allekirjoitettiin 13.8.2019. Aso-maksu erääntyi 30.8.2019. Valmistuu 06-09/2020.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kaikki hason kohteet on myyty siinä vaiheessa kun rakennus aloitetaan eli yleensä juuri noin 1,5-2 vuotta ennen valmistumista. Varmaankin helpointa rakentamisen rahoittamisen kannalta ja muutenkin rakennusalalla ihan tyypillistä, että asuntoja aletaan myymään heti kun rakennustyöt alkavat. Varmasti auttaa myös löytämään sitoutuneita ja pitkäaikaisia asukkaita.

    Nyt kuitenkin puhutaan asumisoikeusasunnoista, ei omistusasunnoista ja vieläpä HASO:sta jolla ei ole ongelmia löytää "sitoutuneita" asukkaita. Kyllähän tuollainen 2,5 vuoden odotusaika alkaa jo tuntua aika kohtuuttomalta ajalta sitoa rahaa johonkin mitä ei vielä edes ole. Hain kohteeseen mutta jos sattuisi onni potkaisemaan pitäisi silti miettiä ottaisiko asuntoa vastaan. Sitäkin mietin, että pintamateriaali- ja kodinkonevalinnatkin ovat sitten jo valmiiksi vanhanaikaisia kun koti viimein valmistuu, kun ei ne vaihtoehdot nytkään mitään uusinta uutta ole.


  • Katselin huvikseni Postiljoonin pohjia ja täytyy sanoa, että olen tyytyväinen, että hain Postimieheen, sain asunnon ja otin sen vastaan. :) Ei ollut Postiljoonissa mua innostavia pohjia. Muutenkin koko ajan tulee parempi mieli valinnasta hakea kohteeseen. :D

   • Me ollaan myös tosi iloisia, että saatiin ja otettiin vastaan asunto postimiehestä. Asuinalueesta on tulossa varmasti tosi kiva, eikä Posteljoonista löytynyt yhtään meille mieluista pohjaa. Asuntomme kerros ei ollut ykkös toive, mutta tällaisten nuorten aikuisten ei varmaan tarvitse ajatellakaan saavansa asuntoa ylimmästä kerroksesta. Kerrosta suurempi toive oli saada nykyistä edullisempi asunto ja se nyt toteutuu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Me ollaan myös tosi iloisia, että saatiin ja otettiin vastaan asunto postimiehestä. Asuinalueesta on tulossa varmasti tosi kiva, eikä Posteljoonista löytynyt yhtään meille mieluista pohjaa. Asuntomme kerros ei ollut ykkös toive, mutta tällaisten nuorten aikuisten ei varmaan tarvitse ajatellakaan saavansa asuntoa ylimmästä kerroksesta. Kerrosta suurempi toive oli saada nykyistä edullisempi asunto ja se nyt toteutuu.

    Minkä kokoisen ja millä numerolla tärppäsi?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minkä kokoisen ja millä numerolla tärppäsi?

    122xxx neliö.


  • Millä numeroilla Postimiehestä sai kaksion?

  • Att.hel.fi:n sivut Postimiehen osalta on päivitetty 19.12.2020. Kymmenen päivää hakuajan päättymise jälkeen. Haettavia asuntoja taisi olla 82 kpl. Kun katsoo Huoneistot välilehteä, niin yli 30 asunnosta puuttuu määre Varattu. Varattu-määre lienee tullut niille hakijoille, jotka ovat vastanneet ensimmäisen kierroksen tarjoamiselle Kyllä.

   Toisaalta ihan mahdollista, että osaa asuntoja ei ole ollenkaan haettu? Kun hakija voi hakea maksimissaan viittä asuntoa...

   Lähikuukausina sitten näemme, miten moni asunto tulee hakuun kaikille avoimeksi. Kaipa vasta sitten, kun olemassaoleva jono on purettu.

   Ja pitää muistaa, että jos ei ota tarjottua asuntoa vastaan, niin samasta kohteesta ei enää tule tarjouksia.

   • Siis tietenkin 19.12.2020 -> 19.12.2019.


   • Höpö höpö, aivan varmasti kaikkiin asuntoihin on kymmeniä ja suosituimpiin satoja hakemuksia. Nuo ATT:n sivujen statukset eivät kerro juuri mitään muuta kuin että prosessia ei ole vielä saatu loppuun eli aivan kaikista asunnoista ei ole vielä ASO-maksua maksettu.


   • Ne yli 30 asuntoa lienee jo myyty.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Höpö höpö, aivan varmasti kaikkiin asuntoihin on kymmeniä ja suosituimpiin satoja hakemuksia. Nuo ATT:n sivujen statukset eivät kerro juuri mitään muuta kuin että prosessia ei ole vielä saatu loppuun eli aivan kaikista asunnoista ei ole vielä ASO-maksua maksettu.

    19.12.2019 ei kyllä varmaan ole vielä kukaan maksanut ASO-maksua. Ja kyllä ATT:n sivujen statukset kertovat jotain, jos osaa lukea. Nyt oli kuitenkin jaossa 82 asuntoa. Ja kukin järjestysnumeron omistaja voi hakea maksimissaan viittä asuntoa.

    Postimies ei kuulu samaan suositummuusluokkaan kuin Kalasatama tai Jätkäsaari. Kuitenkin varmaan suositumpi kuin Kruunuvuoren alue. Voi Postimiehestäkin tulla jokunen asunto ihan avoimeen hakuun, kunhan saavat kaikki jonot purettua.


   • Anonyymi kirjoitti:

    19.12.2019 ei kyllä varmaan ole vielä kukaan maksanut ASO-maksua. Ja kyllä ATT:n sivujen statukset kertovat jotain, jos osaa lukea. Nyt oli kuitenkin jaossa 82 asuntoa. Ja kukin järjestysnumeron omistaja voi hakea maksimissaan viittä asuntoa.

    Postimies ei kuulu samaan suositummuusluokkaan kuin Kalasatama tai Jätkäsaari. Kuitenkin varmaan suositumpi kuin Kruunuvuoren alue. Voi Postimiehestäkin tulla jokunen asunto ihan avoimeen hakuun, kunhan saavat kaikki jonot purettua.

    Sorry, minulta meni ohi tuo päivityspäivä. Eli luultavasti tilanne on ollut 19.12. se, että niiden 30 asunnon osalta tilanne ei vain tuolla hetkellä ole ollut vielä selvä. Täällä on ollut ennenkin puhetta siitä että ATT ei päivitä noita käsittelyssä olevien kohteiden sivuja kovinkaan tiuhaan eikä loogisesti. Se nyt ainakin on selvää että varmasti on jokaiseen asuntoon hakijoita ollut, eri asia sitten kieltäytyykö kuinka moni tarjouksen saaneista eli toki joitain voi aina tulla uudestaan julkiseen hakuun.


  • Onkohan 1. tarjouskierros jo taputeltu? Toinen menossa?

   • Ensimmäisen kierroksen maksutkin ovat jo erääntyneet maksettaviksi, joten eiköhän vähintään toinen kierros ole jo menossa. Ensimmäisen kierroksen tarjouksiin tuli vastata viime vuoden puolella, joten luulisi toisen kierroksen alkaneen jo silloin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ensimmäisen kierroksen maksutkin ovat jo erääntyneet maksettaviksi, joten eiköhän vähintään toinen kierros ole jo menossa. Ensimmäisen kierroksen tarjouksiin tuli vastata viime vuoden puolella, joten luulisi toisen kierroksen alkaneen jo silloin.

    Typerää etteivät vaivaudu päivittämään tilannetta sivuilleen.


  • Toinen kierros on meneillään. Sain tänään tarjouksen 4h asunnosta.

   • Minkä kokoluokan numerolla?


  • Numero 14X XXX

  • Yllättävän vähäistä on keskustelu näiden Postipuiston kohteiden tiimoilta, ja yllättävän isoillekin numeroille on tarjouksia mennyt. Eikö nämä tosiaan kiinnosta tämän enempää?

  • Olen ainakin ihan mielissäni tästä asunnosta ja paikasta! Ilmeisesti suurin osa odottaa Jätkäsaaren, Kalasataman ja Koskelan asuntoja. Ehkä ihmiset eivät uskalla hakeutua uudelle alueelle, nythän on vaikea sanoa, millainen siitä tulee. Odotan silti innolla ja mielelläni käytin vanhan numeron tähän :)

  • Nyt on hävinnyt lisää asuntoja listalta, eli kyllä se päivittyy joskin harvakseltaan. Laitoin tähän kohteeseen hakemuksen myöhässä, eli olen mukana valinnassa vain jos ajoissa hakemuksen tehneistä ei löydy ostajaa hakemiini asuntoihin. Se lienee epätodennäköistä.

   • Mistä ihmeestä puhut? Kaikki hakuajan aikana lähetetyt hakemukset ovat samanarvoisia ja priorisointi on aso-numeroiden pohjalta. Hakuajan jälkeen hakemuksia ei enää voi lähettää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mistä ihmeestä puhut? Kaikki hakuajan aikana lähetetyt hakemukset ovat samanarvoisia ja priorisointi on aso-numeroiden pohjalta. Hakuajan jälkeen hakemuksia ei enää voi lähettää.

    Nimenomaan voi lähettää hakuajan jälkeenkin, mutta ensin käsitellään hakuaikana tulleet hakemukset, tietysti. Sähköisesti jonoon ei voi ilmoittautua, mutta paperihakemuksella se onnistuu. Harvoin vain taitaa käydä niin että mattimyöhäisten hakemuksiin tarvitsee turvautua.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nimenomaan voi lähettää hakuajan jälkeenkin, mutta ensin käsitellään hakuaikana tulleet hakemukset, tietysti. Sähköisesti jonoon ei voi ilmoittautua, mutta paperihakemuksella se onnistuu. Harvoin vain taitaa käydä niin että mattimyöhäisten hakemuksiin tarvitsee turvautua.

    Paitsi ehkä nyt, kun hakukohde ei ollut Kalasataman ja Jätkäsaaren luokkaa haluttavuudeltaan. Ja eiköhän ne hakemukset keskity tiettyihin asuntoihin. Asuntoja oli paljon jaossa, maksimissaan voi hakea vain viittä asuntoa. Ja Postimies-haku oli jo tulossa. Voisi olla mahdollista, että joihinkin asuntoihin tulee hyvin vähän hakuja tai ei ollenkaan...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nimenomaan voi lähettää hakuajan jälkeenkin, mutta ensin käsitellään hakuaikana tulleet hakemukset, tietysti. Sähköisesti jonoon ei voi ilmoittautua, mutta paperihakemuksella se onnistuu. Harvoin vain taitaa käydä niin että mattimyöhäisten hakemuksiin tarvitsee turvautua.

    Onko ATT tämän jossain vahvistanut? Kuulostaa erikoiselta ja en mitään kirjallista lähdettä tällaisesta käytännöstä löytänyt.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onko ATT tämän jossain vahvistanut? Kuulostaa erikoiselta ja en mitään kirjallista lähdettä tällaisesta käytännöstä löytänyt.

    Helsingin Asuntotuotanto AT ei ole tällaista ainakaan sivuillaan vahvistanut. Täältä suomi24.fi:n sivuilta muistan lukeneeni muutaman viestin, jossa oli näin saatu asunto. Ei tietenkään suosituimmista kohteista.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onko ATT tämän jossain vahvistanut? Kuulostaa erikoiselta ja en mitään kirjallista lähdettä tällaisesta käytännöstä löytänyt.

    Kysymällä selviää. Itse olen asunnon tuolla tavalla saanut. Mitään erikoista siinä ei ole, että myös rakenteilla oleviin kohteisiin voi asettua jonoon. Erikoisempaa ja kaikille hankalampaa olisi jos ei voisi, rakennusajat kun ovat pitkiä ja sen aikana tilanne elää kun jo myydyistä tulee peruutuksia ja jonosta poistuu muualta tarjouksen saaneita.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kysymällä selviää. Itse olen asunnon tuolla tavalla saanut. Mitään erikoista siinä ei ole, että myös rakenteilla oleviin kohteisiin voi asettua jonoon. Erikoisempaa ja kaikille hankalampaa olisi jos ei voisi, rakennusajat kun ovat pitkiä ja sen aikana tilanne elää kun jo myydyistä tulee peruutuksia ja jonosta poistuu muualta tarjouksen saaneita.

    ATT laittaa avoimeen hakuun sivuilleen jos vapautuu, tällöin otettaneen aiemmin kiinostuksensa ilmaisseet huomioon ilman uutta hakemista.


   • Anonyymi kirjoitti:

    ATT laittaa avoimeen hakuun sivuilleen jos vapautuu, tällöin otettaneen aiemmin kiinostuksensa ilmaisseet huomioon ilman uutta hakemista.

    Hyvä että tiedät paremmin ;)


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nimenomaan voi lähettää hakuajan jälkeenkin, mutta ensin käsitellään hakuaikana tulleet hakemukset, tietysti. Sähköisesti jonoon ei voi ilmoittautua, mutta paperihakemuksella se onnistuu. Harvoin vain taitaa käydä niin että mattimyöhäisten hakemuksiin tarvitsee turvautua.

    Ketjusta "Haso Kuusikkotie peruutuspaikat".

    2.2.2020 klo 08:38: "Sain itse juuri Kuusikkotieltä asunnon peruutuksen johdosta. Olin ilmoittautunut jonoon jälkikäteen, se onnistuu AT:n sivuilta tulostettavalla hakulomakkeella joka pitää toimittaa allekirjoitettuna sinne. Asuntoa tarjottiin minulle suoraan eikä se tullut nettiin, ja vastausaikaa oli viikko. Olin siis 12 vuotta vanhalla numerollani kyseiseen asuntoon ensimmäisenä jonossa, mutta jono jälkeeni oli kuulemma pitkä."


  • Onko kenelläkään tietoa, että joudutaanko alueella rakentaessa tehdä paalutustöitä? Käsittääkseni siellä tullaan rakentamaan seuraavat kuusi vuotta, niin mietin tuota mahdollista rakennusmelua. Itse sain tarjouksen 5. krs yksiöstä nro 184XXX.

   • Aina joudutaan paaluttamaan ! Oho tuosta numerosta. Minulle tarjottiin toisellakieroksella 5 kerroksen yksiötä a15 asuntoa nro 116xxx . Ei liiku näköjään.


   • Oudoin isoilla numeroilla olette saaneet yläkerroksista tarjouksia. Kohde ei tosiaan taida kiinnostaa. Toki markkinointikin on ollut aika olematonta, siis sekä näiden kohteiden että yleensäkin koko uuden asuinalueen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Oudoin isoilla numeroilla olette saaneet yläkerroksista tarjouksia. Kohde ei tosiaan taida kiinnostaa. Toki markkinointikin on ollut aika olematonta, siis sekä näiden kohteiden että yleensäkin koko uuden asuinalueen.

    Tuskin markkinoinnilla on paljon vaikutusta - paitsi silloin jos kohteessa itsessään ei ole paljoa vetovoimaa... Helsingin Asunto AT (aiemmin ATT) ei markkinoinut esim. Kalasatamaa ja Jätkäsaarta sen kummemmin. Hakijoita riitti kuitenkin ruuhkaksi asti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuskin markkinoinnilla on paljon vaikutusta - paitsi silloin jos kohteessa itsessään ei ole paljoa vetovoimaa... Helsingin Asunto AT (aiemmin ATT) ei markkinoinut esim. Kalasatamaa ja Jätkäsaarta sen kummemmin. Hakijoita riitti kuitenkin ruuhkaksi asti.

    Helsingin Asuntotuotanto AT.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuskin markkinoinnilla on paljon vaikutusta - paitsi silloin jos kohteessa itsessään ei ole paljoa vetovoimaa... Helsingin Asunto AT (aiemmin ATT) ei markkinoinut esim. Kalasatamaa ja Jätkäsaarta sen kummemmin. Hakijoita riitti kuitenkin ruuhkaksi asti.

    ...koska ne on brändättyjä alueita, joita oli markkinoitu voimakkaasti, suorastaan hypetetty ihan valtakunnallisestikin. Asunnot siellä myyvät itse itsensä. Sen sijaan edes kaikki helsinkiläiset eivät ole kuulleetkaan mistään Postipuistosta.


   • Saitko tarjouksen postiljoonista vai postimiehestä? Jännityksellä odotan miten käy, meillä 159xxx ja haussa kolmio ja tämä alue kiinnostaa nimenomaan.


  • Postimiehestä sain tarjouksen tuolla numerolla. Vähän kyllä itsekin ihmettelin, että tarjous kohteesta tuli. Kohde ei tosiaan taida olla kovin suosittu, johtuneekohan siitä, että alueella tullaan rakentamaan vielä pitkään (jopa 10 vuotta) ja ihan vieressä on aika ankean näköinen VR:n tosi iso junavarikko.

   • Voi olla joo tai sitten ihmiset ovat taktukoineet ja ajatelleet etteivät ylimpien kerroksien asuntoja edes hae kun ei niitä kuitenkaan saa... Ja sitten ne menevät suurille numeroille. Meitä kiinnostaa alueessa työpaikan läheisyys, pienet käyttövastikkeet kohteessa ja lapsen tuleva koulualue, joka parempi kuun nykyinen idässä oli koulualue sitten Pasila, Metsälä, Oulunkylä tai Maunula. Palvelujen läheisyys tai se että jatkossa rakennetaan ei ole meille olennaista, varsinkin jos kivat naapurit ja pihapiiri muuten.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   299
   6505
  2. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   90
   4293
  3. Miksi vihreät ja myös pääministeri vähättelee korona virusta..

   ..verrataan flunssaan ja "kuoleehan siihen se turha sakki muutenkin "-tyyliin. Koronavirus voi olla kohtalokas epidemia myös tuhansille suomalaisille.
   Maailman menoa
   142
   1625
  4. Skotlanti lupaa ilmaiset tamppoonit naisille

   "Skotlannin parlamentti on hyväksynyt lakiesityksen, joka takaa ilmaiset kuukautissuojat kaikille maassa asuville naisille. Lain mukaan tamponeja ja s
   Maailman menoa
   75
   1336
  5. "Kuule kundi, jos kondis on noin huono, tilaisit taksin"

   Vanhempien ihmisten kunnioittaminen on sivistynyt piirre. Hiljattain Kaarina Suonperä kertoo seuranneensa raitiovaunussa tilannetta, jossa sotaveteraa
   Maailman menoa
   92
   825