Saako vaitiolovelvollinen tehdä töitä julkisessa kulkuvälineessä tai kahvilassa?

Anonyymi

Kuvitellaan tilanne: ihminen saa töitä ja läppärin, joilla töitä tehdään. Firmassa ei kirjoiteta salassapitosopimusta. Saako työntekijä tehdä töitä vaikkapa kahvilassa tai julkisessa liikennevälineessä, kun käsittääkseni työntekijällä on kuitenkin töistään vaitiolovelvollisuus? Aiheuttaako vaitiolovelvollisuus tasoitusta muille maille, jos työnteosta on pidettävä tauko matkustamisen aikana?

1

<50

Vastaukset

  • Ei salassapitosopimuksella tai vaitiolovelvollisuudella, jotka on kaksi ihan eri asiaa, ole mitään suoranaista tekemistä sen kanssa, missä ja miten työntekijä saa työtään tehdä ja työvälineitä käyttää.

    Se, minkälaiset tietoturvamääräykset työntekijää sitovat työvälineidensä käytössä työpaikan ulkopuolella, on työnantajan direktioasia.

    Vaikka työntekijällä ei olisi salassapitosopimusta (joka siis koskee aikaa työsuhteen päättymisen jälkeen) tai työntekoon ei liittyisi mitään erityistä lakisääteistä vaitiolovelvollisuutta, voi työnantaja määrätä, että työntekijä ei saa käyttää työkonettaan työpaikan ulkopuolella tai ei ainakaan julkisilla paikoilla.

    Kääntäen vaikka työntekijällä olisi salassapitosopimus tai lakisääteinen erityinen vaitiolovelvollisuus, on ihan mahdollista (monesti pakollistakin), että työntekijä tekee tietokoneella työtä myös työpaikan ulkopuolella julkisillakin paikoilla. Tietysti riittävästä tietoturvasta tulee huolehtia, mutta sehän on sitten vain käytännönjärjestelyjä.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.